Αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στον μεγάλο Παναθηναϊκό του 2009! (vids)

Αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στον μεγάλο Παναθηναϊκό του 2009! (vids)

Αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στον μεγάλο Παναθηναϊκό του 2009! (vids)
Η Ευρωλίγκα κάνει αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό του 2009 και Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μιλάνε για τα όσα ζήσανε στο Final 4 του Βερολίνου.

Οι δυο άνδρες αφηγούνται στην κάμερα της Ευρωλίγκας τις εμπειρίες τους με τον Ομπράντοβιτς να δηλώνει μεταξύ άλλων, πως αυτό το Final 4 ήταν το καλύτερο στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπαν:

Ζοτς: «Ήταν πιθανόν η καλύτερη ομάδα που έχω προπονήσει ποτέ σε επίπεδο συλλόγων. Είχε παίκτες με τρομερή εμπειρία και ποιότητα. Μπορούσαμε να έχουμε πολύ καλό παιχνίδι τόσο μέσα στη ρακέτα, όσο και την περιφέρεια. Επιλέγαμε ανάλογα την περίσταση. Κανείς δεν σκεφτόταν τον εαυτό του. Όλοι ήταν εκπληκτικοί και δουλεύαμε άψογα»

Σάρας: «Μπήκαμε στη σεζόν γνωρίζοντας ότι έχουμε μια πολύ ισσοροπημένη ομάδα. Ξέραμε τι ήθελε ο κόουτς και ήμασταν έτοιμοι»

Για τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό:

Σάρας:«Όλες τις εβδομάδες πριν το φάιναλ φορ ακούγαμε συνέχεια για τον Ολυμπιακό. Αυτό μας έδωσε ακόμη ένα κίνητρο, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και βρεθήκαμε στην κατάλληλη κατάσταση»

Ζοτς: «Ήταν σπουδαίο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετική ομάδα. Το ότι παίζανε δύο ελληνικές ομάδες στο φάιναλ φορ το έκανε ακόμη πιο δύσκολο σαν διοργάνωση. Βρήκαμε το τρόπο να νικήσουμε όμως»

Για τον τελικό με την ΤΣΣΚΑ:

Ζοτς: «Γύρισα και είπα στα παιδιά ότι θα παίξουν άμυνα. Επειδή έπαιζαν εξαιρετική άμυνα. Τελικά έχασαν το σουτ. Αν δε το έχαναν όλοι θα κατηγορούσαν εμένα που δεν έκανα φάουλ, αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο που έπρεπε να πάρω. Χωρίς ρίσκο δε γίνεται τίποτα. Το παιχνίδι όμως ήταν εύκολο τελικά για εμάς. Το βίντεο αυτό θα αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να παίζει μια ομάδα»

Για το ότι αυτός ήταν ο 4ος τίτλος του Σάρας στην Ευρωλίγκα:

Σάρας: «Φυσικά και είμαι περήφανος, αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η ομαδικότητα και η ενότητα που είχαμε σαν ομάδα. Ήμουν τυχερός γιατί έπαιξα με πολύ καλές ομάδες, με σπουδαίους προπονητές και παίκτες. Ήμουν και στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Φυσικά και έκανα το κομμάτι μου και έδωσα την εμπειρία μου στην ομάδα»

Ζοτς: «Αυτό το φάιναλ φορ ήταν το καλύτερο φάιναλ φορ που έγινε ποτέ, όσον αφορά στο επίπεδο των ομάδων. Είμαι περήφανος γιατί οι παίκτες μου ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν»