Ο Κώστας Βασιλειάδης στο gazzetta.gr

Αντώνης Καλκαβούρας
Ο Κώστας Βασιλειάδης στο gazzetta.gr
Ο μοιραίος στην ήττα από τον Παναθηναϊκό, Κώστας Βασιλειάδης, μιλάει στο gazzetta.gr για τις βελτιώσεις που θα φέρουν τον ΠΑΟΚ κοντά στον στόχο της 3ης θέσης και δηλώνει σίγουρος για την κατάληξη των επόμενων κρίσιμων βολών!

Το ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου τον βρήκε στον πάγκο λόγω της συμπλήρωσης τριών φάουλ και όταν ο Σούλης Μαρκόπουλος τον επανέφερε στο παιχνίδι, ζήτησε από τους παίκτες του να του δίνουν την μπάλα για να απειλεί με το φαρμακερό περιφερειακό του σουτ, είτε να κερδίσει φάουλ για να πάει στην γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο λόγος για τον Κώστα Βασιλειάδη, που κράτησε στα χέρια τις τύχες του ΠΑΟΚ στις δύο κρίσιμες τελευταίες κατοχές του εξ' αναβολής αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο 31χρονος γκαρντ, που μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου (19π. & 9ρ.), αστόχησε σε μία κρίσιμη βολή στα 17” και σε ένα ελεύθερο σουτ στην εκπνοή, που αν κατέληγε στο διχτάκι, θα χάριζε τη νίκη στον ΠΑΟΚ και θα άλλαζε τις ισορροπίες στην μάχη της πρωτιάς. Η ειρωνεία της υπόθεσης με τον αρχηγό του “δικεφάλου του Βορρά”, είναι ότι η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στον οποίο αστόχησε και πάλι σε μία ελεύθερη βολή κι επέτρεψε στους “ερυθρόλευκους” να ισοφαρίσουν στην εκπνοή και να πάρουν τη νίκη στην παράταση.

Το gazzetta.gr τον συνάντησε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και συζήτησε μαζί του όλα τα θέματα που αφορούν στον εφετινό ΠΑΟΚ. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε Ελλάδα (14,4π. & 6,5ρ. Με 27/31 βολ.) και Ευρώπη (μ.ο. 13,7π. & 4,2ρ. με 36/36 βολ.), εξήγησε γιατί ο “δικέφαλος του Βορρά” έχει μείνει πίσω στο ελληνικό πρωτάθλημα, δήλωσε υπέρμαχος της συμμετοχής στο Eurocup και παραδέχτηκε ότι η ομάδα του πρέπει να έχει περισσότερο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Ο Βασιλειάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα “τρώνε σίδερα” απόψε (19.00) στη “Siemens Arena” κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας, δήλωσε ότι ο στόχος της 3ης θέσης παραμένει εφικτός και προσπάθησε να ερμηνεύσει την ανεξήγητη αστοχία του σε δύο κρίσιμες βολές, με τις οποίες ο ΠΑΟΚ θα είχε 2/2 φέτος κόντρα στους “αιώνιους αντιπάλους.”

Τι συμβαίνει με τον εφετινό ΠΑΟΚ; Αργήσατε να πάρετε μπρος και τώρα που παίζετε καλύτερα, δεν μπορείτε να συνδυάσετε την βελτίωσή σας με θετικά αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να βρίσκεστε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας...

«Πριν να έρθει ο Σοφοκλής, πράγματι είχαμε πρόβλημα μέσα στη ρακέτα, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα, είχαμε και αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Παίξαμε με ΑΕΚ, Άρη και Ολυμπιακό χωρίς τον βασικό μας σέντερ, αλλά και στην Πάτρα και στο ΟΑΚΑ που έπαιξε ο Sofo, τι κάναμε; Χάσαμε όχι από τύχη, αλλά από δικά μας λάθη! Οπότε πρέπει να κάτσουμε κάτω και να βρούμε τι κάνουμε λάθος! Κόντρα στον Παναθηναϊκό ειδικότερα, αν κάναμε σωστά 2-3 πράγματα, αν βγάζαμε 2-3 σουτ στα τελευταία λεπτά ή αν περνάγαμε τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε κερδίσει. Δε γίνεται να παίζεις τόσο καλά, να κερδίζεις 7 πόντους, οι αντίπαλοι να χάνουν συνεχόμενες βολές και να έχουν κακές επιλογές στην επίθεση και τελικά να φτάνεις στο τελευταίο σουτ... Δεν έπρεπε να φτάσει εκεί το ματς... Από ό,τι θυμάμαι, στα τελευταία τέσσερα λεπτά δεν κάναμε μία νορμάλ επίθεση ή ένα κανονικό σουτ! Αντίθετα επιχειρήσαμε γρήγορες επιθέσεις και κάναμε λάθος πάσες...»

Πιστεύεις ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία να “ρεφάρετε” την εντός έδρας ήττα από την Κηφισιά και να πετύχετε μία νίκη-ψυχολογίας που θα σας βοηθήσει στη συνέχεια;

«Ερχόμενοι εδώ, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να φύγουμε νικητές! Θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί, να προσπαθήσουμε να δυσκολέψουμε όσο περισσότερο γίνεται τον Παναθηναϊκό και να μπούμε σε έναν καλό ρυθμό ενόψει και του “τελικού” με την Λιέτουβος για το Eurocup. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, όμως, χάσαμε ένα δικό μας ματς, μέσα από τα χέρια μας...»

Πως εξηγεί ένας σουτέρ άνω του 80% στις βολές, το γεγονός ότι έχει χάσει δύο κρίσιμες βολές που αν είχαν μπει, θα είχαν γυρίσει “τούμπα” το πρωτάθλημα και φυσικά θα είχαν χαρίσει στον ΠΑΟΚ δύο τεράστιες νίκες επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού;

«Τι να σου πω, αν ήξερα το γιατί και το πως θα προσπαθούσα να το διορθώσω! Τυχαίνει... Το άσχημο είναι τυχαίνει σε μεγάλα ματς... Αλλά να ξέρεις, δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου. Την επόμενη φορά, πάλι θα πάρω την μπάλα για να μου γίνει φάουλ και να πάω στις βολές. Δεν μετανιώνω ούτε για τις βολές, ούτε για το τελευταίο σουτ...»

Επικρατεί μία άποψη ότι ο ΠΑΟΚ, με το ρόστερ που έχει φτιάξει, ίσως να μην έπρεπε να συμμετάσχει στην Ευρώπη, γιατί θα ήταν δύσκολο να είναι ανταγωνιστικός “σηκώνοντας καρπούζια στην ίδια μασχάλη”... Παρ' όλα αυτά, το Εurocup δεν το παρατήσατε ποτέ και από 'κει που είχατε σχεδόν αποκλειστεί, πλέον κρατάτε την τύχη στα χέρια σας...

«Άσχετα με το ότι τα τελευταία χρόνια, γίνεται μία πολύ καλή δουλειά στην ομάδα χωρίς να ξοδεύονται πολλά χρήματα, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει στην Ευρώπη, γιατί είναι καλό και για το ελληνικό μπάσκετ αλλά και για μας τους παίκτες που είμαστε εδώ, για να μπορούμε να έχουμε ρυθμό, παίζοντας δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Μετά το μέτριο ξεκίνημα, νομίζω ότι παρουσιάζουμε ένα σταθερά βελτιωμένο πρόσωπο και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βελτιώσουμε και την βαθμολογική μας θέση στο πρωτάθλημα, όπου προς το παρόν έχουμε μείνει πίσω... Στόχος μας είναι τα πλέϊ-οφ και η διεκδίκηση της 3ης θέσης...»

Το θέλετε πολύ το ματς με τη Λιέτουβος Ρίτας;

«Ασυζητητί! Δεν πρέπει να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σε νίκη της Ζενίτ επί της Μπεσίκτας. Γι' αυτό και προετοιμαζόμαστε για να τα δώσουμε όλα, να κερδίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση με το σπαθί μας! Είναι άσχημο που το λέω, αλλά ο τρόπος που χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, θα μας βοηθήσει να παίξουμε με την μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση και να μπούμε στο γήπεδο στο 100% και πραγματικά, αν χρειαστεί, θα αρχίσουμε να... δέρνουμε!»