Νίκη με Ζιελόνα Γκόρα και «καθάρισε» ο Παναθηναϊκός

Νίκη με Ζιελόνα Γκόρα και «καθάρισε» ο Παναθηναϊκός

Νίκη με Ζιελόνα Γκόρα και «καθάρισε» ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και με νίκη επί της Ζιελόνα Γκόρα όχι μόνο εξασφαλίζει την πρόκριση, αλλά κυνηγά και την 3η θέση.

Το gazzetta.gr ξεψάχνισε όλα τα δεδομένα και σας παρουσιάζει το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, με δεδομένη και τη νίκη - έκπληξη της Ζιέλονα Γκόρα στη Ρωσία.

Η πολωνική ομάδα μπήκε στο κόλπο, καθώς πήρε τη 2η νίκη της επικρατώντας της Λοκομοτίβ με 66-51.

Οι Πολωνοί έχουν πλέον ρεκόρ 2-6 και παραμένουν ζωντανοί για πρόκριση στο Top-16. Πώς θα καταφέρουν να την πάρουν; θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν 2/2, αλλά και πάλι θα ελπίζουν σε συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα δεν εξασφάλισε την πρόκριση, καθώς παιχνίδι-κλειδί αποτελεί αυτό κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα την επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό έχουν ως εξής:

1.Με νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζιελόνα Γκόρα την επόμενη αγωνιστική οι «πράσινοι» εξασφαλίζουν την πρόκριση.

2. Με ήττα από τη Ζιέλονα Γκόρα και νίκη επί της Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός πρόκρίνεται και πάλι, καθώς θα έχει πέντε νίκες, τουλάχιστον μία παραπάνω από τη Ζιέλονα Γκόρα.

3. Σε περίπτωση δύο ηττών του Παναθηναϊκού σε ισάριθμα παιχνίδια, τότε η ελληνική ομάδα αποκλείεται με την προϋπόθεση πως η Ζιέλονα Γκόρα θα νικήσει την Καρσίγιακα την τελευταία αγωνιστική.

4. Με νίκη επί της Ζιέλονα Γκόρα, ήττα από τη Ζαλγκίρις με διαφορά μέχρι 35 πόντους και ήττα των Λιθουανών από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός εξασφαλίζει την 3η θέση στον όμιλο.

Το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας δεν είναι πλέον εφικτό, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι ήδη στις 4 νίκες. Οποιος νικήσει στην αναμέτρηση Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός θα είναι μίνιμουμ στις 5, γεγονός που καθιστά αδύνατο πλέον το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας Παναθηναϊκού, Ζιέλονα Γκόρα και Ζαλγκίρις.

Η 9η αγωνιστική:

Καρσίγιακα - Λοκομοτίβ Κουμπάν
Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις
Παναθηναϊκός - Ζιελόνα Γκόρα

Η 10η αγωνιστική:

Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός
Λοκομοτίβ Κουμπάν - Μπαρτσελόνα
Ζιελόνα Γκόρα - Καρσίγιακα

Η βαθμολογία (8η αγωνιστική)

Μπαρτσελόνα 7-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-2
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-4
Παναθηναϊκός 4-4
Ζιελόνα Γκόρα 2-6
Καρσίγιακα 2-6