«Τον Μάιο θα τα έχουμε πάρει όλα!»

«Τον Μάιο θα τα έχουμε πάρει όλα!»

«Τον Μάιο θα τα έχουμε πάρει όλα!»
Την πρώτη συνέντευξη μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ευρωλίγκα δίνει μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με τον Τάκη Μπαλτάκο να φιλοξενείται από τη NOVA.

O νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ μίλησε κυρίως για τα όσα έγιναν στο ταξίδι του στη Βαρκελώνη για την υπογραφή του 10ετούς συμβολαίου με την Ευρωλίγκα, αλλά και για το... μέλλον του «τριφυλλιού»!

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους λόγους που καθυστέρησε να επέλθει η συμφωνία...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη συμφωνία με τη Euroleague:
«Προς το παρόν υπάρχει μία και μόνο διοργάνωση. Δεν έχουμε δει άλλη διοργάνωση. Αν υπήρχε κάτι απτό ίσως να είχαμε κι εμείς διαφορετική αντιμετώπιση. Δε ξέρω αν θα γίνουν τελικά δύο πρωταθλήματα. Εμείς δεν υπογράψαμε στις 10 Νοεμβρίου που υπέγραψαν οι άλλες 10 ομάδες. Είμαστε ο κορυφαίος σύλλογος στην Ευρώπη και θέλαμε να έχουμε μια διαφοροποιημένη αντίληψη του συμβολαίου. Μιλάμε για μια δέσμευση 10 ετών. Τεράστιο θέμα. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις με την IMG και αυτός ήταν ένας λόγος για να θέλουμε περισσότερο χρόνο για να το σκεφτούμε. Αν υπήρχε άλλο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τότε ίσως να παίρναμε διαφορετική απόφαση. Αφού πέρασαν, όμως, 20 ημέρες και εξετάσαμε τα δεδομένα τότε πήραμε την απόφασή μας. Και φυσικά υπήρχε και ο κίνδυνος ζημίας για την ομάδα μας, να μην αγωνιστεί πουθενά του χρόνου»

Για το αν υπήρχαν πιέσεις:
«Πιέσεις δε δεχθήκαμε από κανέναν. Και δε δεχθήκαμε γιατί τόσο η Euroleague, όσο και η FIBA γνωρίζουν καλά ότι τον Παναθηναϊκό δε μπορείς να τον πιέσεις. Και αν το κάνεις τότε θα έχεις αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις. Υπάρχει εξομάλυνση στις σχέσεις μας με την Euroleague. Και όλες οι διαδικασίες που γίνονται, γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλουμε να πετύχουμε την εξομάλυνση αυτή, αλλά να μην υπάρχει σχέση… υποταγής με τη διοργανώτρια αρχή. Θέλουμε να το πετύχουμε από θέση ισχύος»

Για τις διαφορές Euroleague και FIBA:
«Αν και στα πρώτα οικονομικά δεδομένα υπήρχαν μεγάλες διαφορές, πλέον η Euroleague ισοφάρισε την FIBA και την ξεπέρασε κατά λίγο. Στο βάθος της 10ετίας είναι περίπου 36 εκατομμύρια το χρόνο. Όμως δεν ήταν αυτό το κύριο σημείο για να υπογράψουμε. Το βασικό ήταν οι ομάδες που θα συμμετέχουν. Γιατί οι ανταγωνιστικές ομάδες είναι εκείνες που φέρνουν τους χορηγούς και τις οικονομικές απολαβές. Στις γενικές συνελεύσεις που γίνονται πάντα υπάρχει η αίσθηση της... αυταρχικής FIBA του παρελθόντος. Αυτό, όμως, πλέον δεν υπάρχει. Και νομίζω πως αν τελικά η FIBA κάνει πρωτάθλημα τότε η αντιμετώπισή της θα είναι διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι η FIBA έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει προβλήματα στις ομάδες που δε θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημά της, αν γίνει. Είτε μέσω των Ομοσπονδιών, είτε μέσω Ολυμπιακών επιτροπών. Αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν θα το κάνουν. Θεωρητικά έχουν τη δυνατότητα. Εμάς μας ενδιαφέρει εξίσου το Ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν το συζητάμε. Δε θέλουμε να παίρνουμε το ευρωπαϊκό και να μην παίρνουμε το ελληνικό. Ενδιαφέρει και εμάς και τον κόσμο. Δε θέλουμε να θιγεί το πρωτάθλημά μας, αν και υπάρχει κίνδυνος. Ακόμα δεν έχουμε συζητήσει για τις 6 επιπλέον αγωνιστικές της Euroleague και το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί. Πιστεύω πως τελικά μέσα από αυτές τις κόντρες και τις συγκρούσεις θα υπάρξει ομογενοποίηση. Αν η Euroleague κάνει λίγο πίσω και αναγνωρίσει στην πράξη πως η FIBA είναι η ανώτατη αρχή, τότε όλα θα λυθούν»

Για τον φετινό στόχο του Παναθηναϊκού:
«Η προοπτική είναι ξεκάθαρη. Να πάρουμε όλους τους τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος και θα τον πετύχουμε».

Για τον Τζόρτζεβιτς:
«Ομπράντοβιτς και Τζόρτζεβιτς γνωρίζονται πολύ καλά. Είναι φίλοι και έχουμε κοινές ιδέες. Να τον φτάσει τον Ομπράντοβιτς είναι πολύ δύσκολο γιατί απαιτούνται πάρα πολλά χρόνια. Μπορεί όμως να τον υποκαταστήσει επάξια. Έχει όλα τα φόντα. Οι αγωνιστικές ατασθαλίες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου είναι φυσιολογικές. Το θέμα είναι τι γίνεται το Μάιο. Κι εμείς τον Μάιο θα τα έχουμε πάρει όλα. Η ομάδα ξεκίνησε πιο δυνατά φέτος λόγω των δύο παιχνιδιών με τον Ολυμπιακό, αλλά δε μπορούσε να συνεχίσει έτσι. Δε θα ήταν φυσιολογικό»