Καϊμακόγλου: «Όταν λέμε Γκάλης πρέπει να καθόμαστε προσοχή»

Καϊμακόγλου: «Όταν λέμε Γκάλης πρέπει να καθόμαστε προσοχή»
Ο Κώστας Καϊμακόγλου επιστρέφει στην Ελλάδα ως αντίπαλος για την αναμέτρηση της Ούνικς Καζάν με τον Άρη στο Nick Galis Hall.

Ο Έλληνας φόργουορντ της ρωσικής ομάδας μίλησε για το παιχνίδι, την ατμόσφαιρα που περιμένει να συναντήσει, αλλά και για τον μεγάλο Νίκο Γκάλη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη σημασία της αναμέτρησης:
«Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Όσο περνούν τα ματς, τα τελευταία είναι αυτά που θα κρίνουν ποιοι θα περάσουν στον επόμενο γύρο. Όλοι θέλουν να κερδίσουν, για μας είναι πιο ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί ο Άρης μας κέρδισε στην έδρα μας. Πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς, να παίξουμε πολύ καλά, πολύ καλύτερα από τον (αγώνα στον…) πρώτο γύρο, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Ο Άρης είναι αήττητος στην έδρα του, έχει και τον κόσμο στο πλευρό του, όλα αυτά μπαίνουν στην εξίσωση και το κάνουν ένα πολύ δύσκολο βράδυ. Ελπίζω μετά την καλή βδομάδα που είχαμε στο Καζάν, παίξαμε με τρεις πολύ καλές ομάδες σε έξι μέρες και δείξαμε ότι βρίσκουμε ρυθμό, να συνεχίσουμε το καλό μας πρόσωπο, να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε τη νίκη»

Για τη νίκη του Άρη επί της ΆΕΚ:
«Ο Άρης έκανε ένα κακό παιχνίδι με την Μπούντουτσνοστ, όμως όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν μια κακή εμφάνιση. Το πώς έπαιξε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, δείχνει ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα, έχει φτιαχτεί από την αρχή με σωστά βήματα και παίζει πολύ καλό μπάσκετ»

Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει:
«Εμένα μου έχει λείψει αυτή η ατμόσφαιρα. Έχω μιλήσει και με τα παιδιά, θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα, είτε είναι οι οπαδοί του αντίπαλου ή δικοί μας. Εύχομαι ο κόσμος που θα έρθει, θα απολαύσει το μπάσκετ. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες, κάποιοι έχουν παίξει και αντίπαλοι του Άρη στο Nick Galis»

Για το Νίκο Γκάλη:
«Τι να πω; Όταν λέμε το όνομα Νίκος Γκάλης πρέπει να καθόμαστε όλοι προσοχή. Εγώ ανατριχιάζω προσωπικά… Είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά στη Ρωσία, στο μακρινό Καζάν, να έχει τέτοια αποδοχή το ελληνικό μπάσκετ και ιδιαίτερα ο Νίκος Γκάλης. Πάντοτε με τους Ρώσους είχαμε παρόμοια κουλτούρα, είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μας αγαπούν πολύ, τους αρέσει η Ελλάδα και επειδή την δεκαετία του ’80 είχαν γίνει εκείνα τα παιχνίδια εναντίον τους, γι’ αυτό έγινε και η ιδιαίτερη αναφορά».