Ο άγνωστος Χ και η λύση του Σον Τζέιμς

Ο άγνωστος Χ και η λύση του Σον Τζέιμς
Ο Ολυμπιακός εντείνει τις προσπάθειές του για να καλύψει το κενό που άφησε ο Πάτρικ Γιανγκ. Ποιος έχει προτεραιότητα και γιατί ακολουθεί ο Σον Τζέιμς;

Η αναζήτηση σέντερ για να αντικαταστήσει τον Πάτρικ Γιανγκ συνεχίζεται και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει επικεντρωθεί σε μία περίπτωση η οποία όμως είναι πολύ δύσκολη.

Ο παίκτης του οποίου το όνομα δεν έχει διαρρεύσει δεσμεύεται με συμβόλαιο και οι κινήσεις της ομάδας είναι προσεκτικές αφενός για να μην το εκμεταλλευτεί οικονομικά η τωρινή του ομάδα και αφετέρου διότι δύσκολα παραχωρείται.

Η περίπτωση του Σον Τζέιμς ακολουθεί και σίγουρα είναι πιο εύκολα υλοποιήσιμη. Ο Αμερικανός έχει Euroleague opt out στο συμβόλαιό του οπότε η Μπιλμπάο δεν έχει λόγο στη μετακίνησή του αρκεί να της καταβληθεί το ποσό της ρήτρας (δεν είναι μεγάλο).

Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται πως καταλήγουν στον αντικαταστάτη του Γιάνγκ με στόχο να αλλάξουν επίπεδο. Στο 1.85 στη Vistabet το ενδεχόμενο να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

Μοναδικό εμπόδιο στο μυαλό του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι η κατάσταση της υγείας του Τζέιμς. Πριν δύο χρόνια στη Μακάμπι υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη μέση και η επιστροφή του άργησε πολύ. Υπέγραψε στην Αρμάνι Μιλάνο όπου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο παραμικρό.

Φέτος στην Μπιλμπάο κάνει εκπληκτική χρονιά. Στο EuroCup έχει 9.5 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2.5 κοψίματα και ισπανικό πρωτάθλημα 9.8 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 1.9 τάπες. Στα πλεονεκτήματα του Αμερικανού είναι το γεγονός πως παίζει με συνέπεια σε δύο πάρα πολύ ανταγωνιστικές λίγκες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει λίγα ακόμη χρονικά περιθώρια για τον άγνωστο Χ που αποτελεί προτεραιότητά του, αλλά δε μπορεί να περιμένει πολύ ακόμη. Αν δεν προκύψει κάτι τότε ο Σόν Τζέιμς αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους των Πρωταθλητών Ελλάδας.