Euroleague: Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα στις 21:45

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα στις 21:45
Εντός έδρας με αντίπαλο τη Λαμποράλ Κούτσα συνεχίζει ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη Euroleague. Τζάμπολ στο ΣΕΦ στις 21:45, τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ρεκόρ 5-1, οι Βάσκοι βρίσκονται στο 4-2. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στο ΣΕΦ θα αναμετρηθούν οι δύο καλύτερες -έως τώρα- ομάδες του Ομίλου, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει τη νίκη, προκειμένου να θέσει γερές βάσεις… πρωτιάς και τη Λαμποράλ Κούτσα να θέλει το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα του Πειραιά στη φετινή σεζόν.

Το έργο της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση (σ.σ. την Κυριακή επικράτησαν της Μπαρτσελόνα για την ACB). Παράλληλα, υπάρχουν και πολλά αγωνιστικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, νοκ άουτ έχουν τεθεί οι Γιανγκ, Πρίντεζης, Λοτζέσκι και Μιλουτίνοφ, με τη συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη να είναι αμφίβολη. Αντίθετα, οι Βάσκοι δεν έχουν σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ναι μεν αποχώρησε ο Κανγκούρ, ωστόσο έχει επιστρέψει ο Σενγκέλια, που είναι εκ των βασικών παικτών του Περάσοβιτς.

«Η Λαμποράλ είναι πολύ δύσκολη ομάδα και η μοναδική που μας έχει νικήσει μέχρι τώρα. Από τότε βέβαια πολλά έχουν αλλάξει. Στην τακτική είμαστε καλύτεροι, έχουμε βελτιωθεί σε άμυνα κι επίθεση και στον τρόπο που θέλουμε να λειτουργούμε. Είμαστε έτοιμοι σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το πρώτο ματς. Η Λαμποράλ βγάζει ενέργεια, τρέχει και θ'ελει να βάλει εύκολους πόντους από αιφνιδιασμό. Δεν είναι μόνο τα γκαρντ της. Διαθέτει αθλητικούς ψηλούς και η παρουσία του Μπουρούση στο post τους ανεβάζει επίπεδο», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει μόνο μία ήττα στη Euroleague από μας στην παράταση. Είμαστε σε καλή θέση για την πρόκριση στο TOP 16, αλλά ακόμη δεν έχουμε εξασφαλίσει τίποτα και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από μέρους μας στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε σε καμία περίπτωση, γιατί έχουμε μια σειρά από πολύ δύσκολα παιχνίδια», δήλωσε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς.