Σφαιρόπουλος: «Μόνο ο Σπανούλης αν προλάβει, θα παίξει» (vid)

Σφαιρόπουλος: «Μόνο ο Σπανούλης αν προλάβει, θα παίξει» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε τη Λαμποράλ Κούτσα, αναφέρθηκε στους τραυματίες και τόνισε τα σημεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση (26/11).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Για τη Λαμποράλ Κούτσα: «Η Λαμποράλ είναι πολύ δύσκολη ομάδα και η μοναδική που μας έχει νικήσει μέχρι τώρα. Από τότε βέβαια πολλά έχουν αλλάξει. Στην τακτική είμαστε καλύτεροι, έχουμε βελτιωθεί σε άμυνα κι επίθεση και στον τρόπο που θέλουμε να λειτουργούμε. Είμαστε έτοιμοι σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το πρώτο ματς.

Η Λαμποράλ βγάζει ενέργεια, τρέχει και θ'ελει να βάλει εύκολους πόντους από αιφνιδιασμό. Δεν είναι μόνο τα γκαρντ της. Διαθέτει αθλητικούς ψηλούς και η παρουσία του Μπουρούση στο post τους ανεβάζει επίπεδο.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι και να βρούμε τις κατάλληλες φάσεις ώστε να εξουδετερώσουμε τα ατού των αντιπάλων και από την άλλη να πάμε το ματς στο δικό μας ρυθμό σε άμυνα κι επίθεση.

Σίγουρα θέλουμε τον κόσμο μαζι μας για να μας συμπαρασταθεί αφού είναι μόλις το 2ο ευρωπαϊκό ματς το ΣΕΦ και μακάρι να μας στηρίξει».

Για τους τραυματίες: «Πρίντεζης και Λοτσέζκι δε θα παίξουν σίγουρα, ο Σπανούλης θα κάνει προσπάθεια για να δούμε πως θα πάει. Αύριο θα αποφασίσουμε. Ο Μιλουτίνοφ επίσης μηδαμινές πιθανότητες, βρίσκεται για δεύτερη μέρα στο νοσοκομείο και δε θα αγωνιστεί».

Για παίκτες που παίζουν σε διαφορετικές θέσεις: «Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες για το καλό της ομάδας. Επιλογή μας από την αρχή ήταν να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε δύο διαφορετικές θέσεις. Μας δίνει πολυτέλεια σε κάθε προπονητή. Σε πολλές ομάδες συμβαίνει αυτό. Δημιουργούμε σχήματα ανάλογα με την τακτική σε σχέση πάντα με τον αντίπαλο.

Με την Τσεντεβίτα π.χ ο Παπαπέτρου έπαιξε περισσότερο στο «3» και ο Αγραβάνης στο «4». Ανταποκρίνονται ιδανικά και για αυτό κάναμε τις επιλογές μας. Προσαρμοζόμαστε ανάλογα με το πως παίζει ο αντίπαλος ώστε να έχουμε αξιόμαχο πλάνο. Το πιο σημαντικό είναι πως ανεξαρτήτως σχήματος η σταθερά μας είναι η ομαδικότητα και η άμυνα».

Για τον Γιάννη Μπουρούση: «Ο Μπουρούσης είναι ποιοτικός, πολύ έμπειρος και σίγουρα αποτελεί κλειδί για το παιχνίδι της Λαμποράλ. Τον ψάχνουν πολύ. Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτερα αμυντικά για να τον αντιμετωπίσουμε»

Για τα στοιχεία που θα κρίνουν το παιχνίδι: «Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πολύ σημαντικός. Η Λαμποράλ θέλει uptempo ρυθμό. Να προσαρμοστούμε στην ταχύτητα του αγώνα. Στο πρώτο ματς μπήκαμε σε έναν κόντρα ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και διεκδικήσαμε το ματς παρά το γεγονός ότι δεν παίξαμε όπως θέλαμε ή όπως πιστεύω παίζουμε τώρα. Τότε ήταν μόλις 3ο ματς. Έχουν καταλάβει οι παίκτες τι πρέπει να κάνουν αφού περνάει ο καιρός. Ο έλεγχος του ρυθμού πρέπει να είναι υπέρ μας».

Για το ανταποκρίνονται οι παίκτες του μέχρι τώρα: «Οι παίκτες ανταποκρίνονται σε ότι τους ζητάμε. Τους πιστευαμε όλους τους παίκτες, αλλιώς δε θα τους παίρναμε. Καλύτερα να μην τον είχα κάποιον αν δεν τον πίστευα. Όλοι είναι ικανοί να προσφέρουν στον Ολυμπιακό. Να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όχι μόνο να σκοράρουν. Αν αυτός που μαρκάρεις βάζεις 20 μέσο όρο και βάλει 10 είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για μας. Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να προσφέρουν συνολικά στο παρκέ και όχι σε συγκεκριμένα μόνο πράγματα. Οι παίκτες έχουν βγει μπροστά και θα το κάνουν και αύριο. Λειτουργούμε ομαδικά. Είμαστε έτοιμοι παρά τις απουσίες να παλέψουμε το κάθε παιχνίδι».

Για τον αντικαταστάτη του Γιανγκ: «Ψαχνουμε. Μακάρι να τον είχαμε βρει 10 μέρες νωρίτερα. Όσο πιο γρήγορα τον έχουμε μαζί μας τόσο περισσότερες μέρες θα έχει να ενσωματωθεί. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές παικτών μεσούσης της σεζόν. Δε θέλουμε να ρισκάρουμε με παίκτη κομμένο από ΝΒΑ εκτός αν είναι εξαιρετικό. Ακόμη δεν έχουμε βρει κάτι το εξαιρετικό. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».