«Ήθελα να δω τον coach να γελάει σ' αυτό το γήπεδο!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Ήθελα να δω τον coach να γελάει σ' αυτό το γήπεδο!»
O μεγάλος πρωταγωνιστής του "διπλού" της Λοκομοτίβ Κούμπαν μέσα στο ΟΑΚΑ, Μάλκολμ Ντιλέινι, εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί παίζει τόσο καλά φέτος. Πως χαρακτήρισε ο Φέλντιν την "έκρηξη" του Αμερικανού point-guard και τα νεύρα του Καλάθη.

Η επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Ελλάδα και στην έδρα του Παναθηναϊκού δε συνδυάστηκε απλά με μία νίκη (77-71) που έφερε την ομάδα με το ενάμιση πόδι στο Top-16, αλλά με μία εμφάνιση - που όπως και ο ίδιος υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου θα βοηθήσει την Λοκομοτίβ Κούμπαν να "χτίσει" τον χαρακτήρα της και να ωριμάσει ακόμη περισσότερο στο συγκεκριμένο επίπεδο του ανταγωνισμού, έτσι ώστε να παρουσιαστεί πιο έτοιμη πνευματικά, όταν πλέον οι ευρωπαϊκοί αγώνες θα είναι πολύ πιο κρίσιμοι.

Ταυτόχρονα, όμως, αυτό το αποτέλεσμα, "βύθισε" ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία του ομίλου, τους "πράσινους" και "μεγάλωσε" ακόμη περισσότερο τον προβληματισμό γύρω από τις εφετινές δυνατότητες της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς και τα περιθώρια που υπάρχουν για να αναστραφεί η μέχρι στιγμής πολύ άσχημη εικόνα στην Ευρωλίγκα, με τον πρωτόγνωρο απολογισμό των δύο νικών και των τεσσάρων ηττών!

Ο πιο τσαντισμένος Καλάθης... ever!

Στα αποδυτήρια του "τριφυλλιού" επικρατούσε μία φυσιολογική κατήφεια! Την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες, όλοι οι Έλληνες πλην του Καλάθη (και του τραυματία Παππά που καθόταν προβληματισμένος στη θέση του) βρίσκονταν στα ντους, οπότε μοιραία ζητήσαμε από το Νικ (10π., 3ρ., 5ασ., 4κλ. με 4/10 σουτ) να μας δώσει μία εξήγηση για την πρώτη εφετινή ήττα της ομάδας... «Όπως όλες οι ήττες για τον Παναθηναϊκό, έτσι και η αποψινή (σ.σ.: χθεσινή) ήταν πολύ σκληρή! Παρ' ότι είμαστε σε κακή βραδιά, φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, αλλά στην κρίσιμη στιγμή ο Ντιλέϊνι βρήκε ρυθμό κι έβαλε μερικά απίστευτα καλάθια που μας πλήγωσαν! Πιστεύω πολύ στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα συνέλθουμε... Η χρονιά είναι μεγάλη, οπότε μην βιάζεστε να βγάλετε πρόωρα συμπεράσματα...», αρκέστηκε να δηλώσει ο 26χρονος point-guard του "τριφυλλιού", κοιτώντας μάλιστα με πολύ αγριεμένο ύφος έναν συνάδελφο, πριν εισχωρήσει κι αυτός στα ενδότερα, προφανώς για να αποφύγει τις πιεστικές ερωτήσεις που δεχόταν...

«Μας... προσέβαλε ο Ντιλέινι!»

Παραδίπλα, καθόταν ο Τζέϊμς Φέλντιν (14π., 4ρ., 2ασ. 2κλ. με 3/7 τριπ.), που κρατώντας ένα ψαλίδι έκοβε τα tapes με τα οποία ήταν δεμένα τα πόδια του. «Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για να βρω τι φταίει για την άσχημη εικόνα και τα μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα... Εγώ απλά προσπαθώ να εκτελέσω το πλάνο των προπονητών! Στο meeting που θα κάνουμε αύριο (σ.σ.: σήμερα), είμαι σίγουρος ότι ο coach και οι συνεργάτες του θα μας εξηγήσουν τα λάθη μας και θα συζητήσουμε όλοι μαζί, τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθούμε...», σχολίασε ο 27χρονος Δημηνικανός γκαρντ που χαρακτήρισε "προσβλητική" για την άμυνα του Παναθηναϊκού την εξαιρετική απόδοση του Μάλκολμ Ντιλέινι (23π., 5ρ., 5ασ.), ο οποίος μέσα σε 4'21" στην 3η περίοδο (από το 24.57 έως το 29.18) πρόλαβε να πετύχει 20 πόντους, μετατρέποντας το 39-37 σε 52-59! «Δεν σεβαστήκαμε τους εαυτούς μας, επιτρέποντας τέτοια προσβολή... Του το επιτρέψαμε κι εκείνος έκανε αυτό για το οποίο τον πληρώνουν τόσο καλά (σ.σ.: 1,2 εκατομμύρια $)!», κατέληξε ο πρώην παίκτης της Καντού και της Φουενλαμπράδα.

Η βραδιά του Μπαρτζώκα

Κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια των νικητών, άνοιξε η πόρτα του γραφείου του Τζόρτζεβιτς και μέχρι να την κλείσει πίσω του ο Μάνος Παπαδόπουλος, που έσπευσε για μία πρώτη ανάλυση της άσχημης εικόνας της ομάδας, ήταν εμφανές από τη γλώσσα του σώματος των δύο ανδρών, ότι ο προβληματισμός είναι έντονος. Στην αντίπερα όχθη, πάντως, το κλίμα ήταν εντελώς αντίστροφο... Ο 50χρονος Έλληνας τεχνικός της ρωσικής ομάδας, που μόλις είχε επιστρέψει από τη συνέντευξη Τύπου, έλαμπε από χαρά και δεν προλάβαινε να χαιρετάει παλιούς γνώριμους, να δίνει συνεντεύξεις, ακόμη και να βγάζει φωτογραφίες... Ήταν μία δική του βραδιά, με τους παίκτες του να εκτελούν σωστά το πλάνο και να του χαρίζουν μία νίκη, που πέρα από τους λόγους προαναφέραμε, την είχε και ο ίδιος ανάγκη Αφού συγκρατήθηκε στην 2η περίοδο (τρόπον τινά), παρά τα παιδαριώδη λάθη των Μπίκοφ και Βορόνοφ (κυρίως) και του Ζούμπκοφ (λιγότερο) και δεν αρπάχτηκε με τον Φεσένκο, που εισέπραξε μία βλακώδη τεχνική ποινή στο 3ο δεκάλεπτο και "πάλι καλά" να λέει...

Ντιλέινι: «Πρώτη φορά με πιστεύει τόσο πολύ ένας προπονητής!»

Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, όμως, χρειάστηκε ένα απίστευτο και πρωτοφανές επιθετικό κρεσέντο από τον 26χρονο Αμερικανό point-guard της Λοκομοτίβ Κούμπαν, που ήταν άποντος μέχρι το 25ο λεπτό και κατάφερε να πετύχει τους 20 από τους συνολικά 26 πόντους της ομάδας του στην 3η περίοδο και να ανατρέψει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Μοιραία έξω από τα αποδυτήρια, τον περίμεναν καμιά δεκαριά εκπρόσωποι του Τύπου και πιστέψτε με, ο απόφοιτος του Βιρτζίνια Τεκ, απόλαυσε με την ψυχή του κάθε δευτερόλεπτο της αδιανόητης δημοσιότητας που εισέπραξε. «Έβαλα τόσους πόντους σε ούτε 4,5 λεπτά; Θα αστειεύεστε; Ήξερα ότι έκανα ένα μεγάλο σερί, αλλά 20 μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όχι, δεν έχω ξαναβάλει!», μας είπε όταν τον πληροφορήσαμε για το ασύλληπτο κατόρθωμά του και συνέχισε:

«Ο coach μου είχε μιλήσει πριν το παιχνίδι και μου είχε ζητήσει να είμαι πολύ επιθετικός. Μέχρι τότε, όμως, στην επίθεση ήμουν πολύ νωθρός και δεν είχα καταφέρει ούτε καν να δείξω ότι υπάρχω! Φαίνεται ότι αυτές οι δύο πρώτες βολές ήταν αρκετές για να... μυρίσω το διχτάκι και να μπω σε ρυθμό! Ξέρετε κάτι; Ποτέ στην καριέρα μου ένας προπονητής, δεν με πίστευε όσο ο Μπαρτζώκας! Λατρεύω να παίζω για πάρτη του και ήθελα πολύ να τον δω να χαμογελάει - όπως τον βλέπω στο τώρα στο βάθος - μέσα σ' αυτό το γήπεδο, όπου ξέρω ότι έχει υποφέρει πολύ από τον Παναθηναϊκό! Με ήθελε πολύ και στο παρελθόν στον Ολυμπιακό και η συνεύρεσή μας, απ' ότι φαίνεται ήταν μοιραία. Πιστεύω ότι κάτι καλό θα προκύψει από τη συνεργασία μας. Μπορεί στη διάρκεια του αγώνα να φωνάζει και καμιά φορά να βγαίνει από τα ρούχα του, αλλά όλοι παίκτες τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την συνολική του προσωπικότητα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας καθοδηγεί!», κατέληξε ο γεννημένος στην Βαλτιμόρη, Μάλκολμ Ντιλέινι, που μετά από 6 αγώνες στην Ευρωλίγκα, κάνει πράγματα και θαύματα (μο. 19,3π., 3,7ρ. & 4,2ασ. με 82,5% στις βολ., 57,9% στα διπ. & 43,3% στα τριπ.) και είναι 2ος σκόρερ πίσω από τον Αλεσάντρο Τζεντίλε (μ.ο. 20,0π. )και 2ος σε αξιολόγηση (21,2), πίσω μόνο από τον Γιάννη Μπουρούση (25,0).