ΠΑΟΚ - Λιέτουβος Ρίτας 81-76

ΠΑΟΚ - Λιέτουβος Ρίτας 81-76
Με τον Κώστα Βασιλειάδη να έχει 27 πόντους, 3 τρίποντα και 13/13 βολές ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Λιέτουβος Ρίτας με 81-76 στην Πυλαία, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά τελικά τα κατάφερε και πήρε τη νίκη κόντρα στη μαχητική Λιέτουβος Ρίτας και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση μέσω της 4ης θέσης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αφού προηγήθηκε με 26-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου άπαντες πίστευαν ότι ο ΠΑΟΚ δε θα δυσκολευόταν να πάρει τη νίκη κόντρα στη λιθουανική ομάδα. Παρόλα αυτά τα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Κατάφερε ακόμη και να μείνει πίσω στο σκορ από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο τα μεγάλα τρίποντα από Βασιλειάδη, Χάτσερ, Μάρκοβιτς και Τέπιτς στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσαν τη νίκη στους Θεσσαλονικείς.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο με το σκοράρισμα του, αλλά κυρίως με το πάθος που έβγαζε τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση παροτρύνοντας τους συμπαίκτες του συνεχώς. Τελείωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους και οκτώ ριμπάουντ. Ήταν εκπληκτικά εύστοχος με 2/2 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 13/13 βολές, ενώ είχε 1 κλέψιμο και 7 κερδισμένα φάουλ σε 33 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης βοήθησε με 8 πόντους και 2 ριμπάουντ, ωστόσο δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου στα κρίσιμα λεπτά και γενικά έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω διαστρέμματος που υπέστη στην τρίτη περίοδο.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 12-0 σερί της Λιέτουβος, το οποίο έβαλε για τα καλά τη λιθουανική ομάδα μέσα στο παιχνίδι και της επέτρεψε να προσπεράσει. Το 55-49 έγινε 55-61 στην 3η περίοδο.


ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κρατάνε τη 2η νίκη τους στο φετινό EuroCup και το πάθος που έδειξαν στα τελευταία λεπτά, ενώ αυτοί της Λιέτουβος τη μαχητικότητά τους και την αντεπίθεση που έκαναν για να διεκδικήσουν μέχρι τέλος τη νίκη.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Στον ΠΑΟΚ ξεχνάνε τα πάρα πολλά λάθη (19, με τα 17 στα πρώτα 30 λεπτά), που επέτρεψαν στη Λιέτουβος να ελπίζει στη νίκη. Από τη λιθουανική ομάδα ξεχνούν το άσχημο ποσοστό στα τρίποντα (9/33, 27%)