Η βραδιά που ο Τσάμπερλεϊν... έσπασε τα στεφάνια! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Η βραδιά που ο Τσάμπερλεϊν... έσπασε τα στεφάνια! (vids)

bet365

Ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν έχει γράψει ιστορία στα παρκέ, ωστόσο υπήρξε κι ένα αρνητικό ρεκόρ στις βολές που έγινε σαν σήμερα (04/11) πριν από 55 χρόνια!

Από την αρχή, μέχρι το τέλος δεν σταμάτησε να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι ο παίκτης με την κορυφαία επίδοση, αφού έβαλε 100 πόντους σε ένα ματς κι αποτέλεσε παράδειγμα για ολόκληρες γενιές.

Ο λόγος για τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος έζησε πέτυχε τα ακατόρθωτα, ωστόσο για πολλά χρόνια ήταν κάτοχος κι ενός αρνητικού ρεκόρ που όμοιό του δεν υπήρξε μέχρι τα σύγχρονια χρόνια του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, ήταν 4 του Νοέμβρη το 1960, όταν σε ματς των Φιλαντέλφια Γουόριορς κόντρα στο Ντιτρόιτ έχασε και τις 10 ελεύθερος βολές που επιχείρησε!

Η επίδοση αυτή “στοίχειωσε” για πολλά χρόνια τον Τσάμπερλεϊν, μέχρι που ήρθε ο Σακίλ για να τον… λυτρώσει. Για την ακρίβεια πέρασαν 40 χρόνια, ήταν 8 Δεκεμβρίου του 2000, όταν ο -τότε- σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς μέτρησε 0/11 σε αναμέτρηση κόντρα στο Σιάτλ!

Βέβαια, το αρνητικό ρεκόρ αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Ο Τσάμπερλεϊν είχε χαμηλά ποσοστά και η... κατρακύλα στις βολές ξεκίνησε από τα κολλεγιακά του χρόνια, έστω κι αν ο ίδιος συνήθιζε να λέει πως είχε ποσοστό 80%, όταν ήταν μικρός!

Η ιστορία έγραψε ότι είχε 62% στο κολέγιο, 58% στη rookie σεζόν του, ενώ το καλύτερο ποσοστό του φτάνει μόλις το 61% τη σεζόν 1961-1962… Ωστόσο, είναι κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων βολών σε ένα ματς, αφού είχε πετύχει 28 τη βραδιά που… μέτρησε την 100άρα!

Και μια και θυμηθήκαμε αρνητικά ρεκόρ σε βολές...

 

NBA Τελευταία Νέα