Η FIBA ενημέρωσε ΕΟΚ και ομάδες για το... Basketball Champions League!

Gazzetta team
Η FIBA ενημέρωσε ΕΟΚ και ομάδες για το... Basketball Champions League!
Το πλάνο για τη νέα Ευρωλίγκα ως Basketball Champions League κατέθεσε η FIBA στις ομάδες και τις Ομοσπονδίες. Ενημερώθηκε η ΕΟΚ κι ο Ολυμπιακός ως μέλος της «συντονιστικής επιτροπής».

Η διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, για δεύτερη φορά στην ιστορία, είναι προ των πυλών, καθώς την Τρίτη (3/11) κατατέθηκε στις ομοσπονδίες το πλάνο της FIBA για τη νέα Ευρωλίγκα ονόματι Basketball Champions League (2016-17), πρότζεκτ το οποίο θα διαχειρίζονται από κοινού οι ομάδες (50%) κι η FIBA με τους επενδυτές της (50%), ανάμεσά τους και το αμερικανικό δίκτυο NBC Sports.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν, συνοδευόμενος από εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας που φέρεται να ενδιαφέρεται να βάλει τα χρήματα ως χορηγός, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους μεγάλων Ομοσπονδιών, ανάμεσά τους και η ΕΟΚ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη και τον Άρη Ζώη ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το πλάνο ενώ στη συνάντηση υπήρξαν εκπρόσωποι από την Τουρκία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Πέραν, αυτών, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των ομάδων που έχουν επιλεγεί ως «συντονιστική επιτροπή» (Φενέρμπαχτσε/Γκεραρντίνι, Μακάμπι Τελ Αβίβ/Μιζράχι & Φέντερμαν, Ολυμπιακός/Σκινδήλιας & Ρεάλ Μαδρίτης/Σάντσεθ & Καράσκο) και που είναι τέσσερις από τις οκτώ ομάδες που θα έχουν εγγυημένο συμβόλαιο. Στο γκρουπ των 8 ομάδων ανήκει και ο Παναθηναϊκός, έστω κι αν δεν συμμετείχε σ' αυτή τη συνάντηση που έγινε με τα τέσσερα μέλη της συντονιστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με την πρόταση της FIBA,προβλέπεται μπόνους στις ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως ενώ αναλύθηκε και το αγωνιστικό πλάνο με τη συμμετοχή 16 ομάδων που θα παίζουν όλες μεταξύ τους από δύο φορές.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων ανέλαβαν την υποχρέωση να ενημερώσουν και τις υπόλοιπες ομάδες για το νέο πλάνο της FIBA και από την απάντηση τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το πώς θα πορευτεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ από τη νέα περίοδο. Αν θα έχουμε δηλαδή δύο διοργανώσεις, αν το πλάνο της FIBA δεν βρει ανταπόκριση και ποιοι τέλος πάντων είναι αποφασισμένοι να φύγουν από την Ευρωλίγκα για να συμμετάσχουν στη νέα διοργάνωση.