Η μεγάλη απόφαση του Κέβιν Ντουράντ (vid & pics)

Η μεγάλη απόφαση του Κέβιν Ντουράντ (vid & pics)

bet365

Άπαντες στην Οκλαχόμα «ζουν» και «αναπνέουν» για την ομάδα μπάσκετ της πόλης. Για τον Κέβιν Ντουράντ και τον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Τι θα γίνει αν ο ένας από τους δύο ή και οι δύο αποφασίσουν να φύγουν;

Το επόμενο καλοκαίρι μοιάζει το πλέον κομβικό για τον Κέβιν Ντουράντ. Το συμβόλαιό του λήγει και ο 27χρονος σταρ καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον δρόμο της ελεύθερης αγοράς ή θα ανανεώσει για άλλα πέντε (;) χρόνια στην ομάδα της Οκλαχόμα.

Οι μνηστήρες είναι πολλοί, πόσο μάλλον τώρα που αυξήθηκε το σάλαρι καπ κατακόρυφα (μετά τη νέα συμφωνία της λίγκας για τα τηλεοπτικά), κάτι που επιτρέπει σε περισσότερες ομάδες να διεκδικήσουν τον παίκτη.

Αυτοί που έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι Γουίζαρντς, που θα κάνουν τα πάντα για να φέρουν τον Ντουράντ στην Ουάσινγκτον, την πόλη την οποία γεννήθηκε.

«Θα είναι μια ευκαιρία να του πετάξω το «γάντι» και να τον πείσω να έρθει στην πόλη του και να παίξει μαζί μου» δηλώνει ο Τζον Γουόλ, μεγάλος αστέρας των Γουίζαρντς.

«Είναι ακόμη νωρίς για να ασχοληθώ με το τι θα γίνει το καλοκαίρι. Είμαι υγιής, το υλικό της ομάδας είναι καλύτερο από ποτέ και με τον Ράσελ (Γουέστμπρουκ) θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα» απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου όσον αφορά το μέλλον του.

Αν ο Ντουράντ αποφασίσει να παραμείνει στην ομάδα με νέο ακόμη πιο πλουσιοπάροχο μάξιμουμ συμβόλαιο τότε κάνει τη ζωή του CEO Σαμ Πρέστι αρκετά πιο εύκολη.

Έχει κριθεί αυστηρά για τις επιλογές του, όπως αυτή να στείλει τον Χάρντεν στους Ρόκετς, οπότε θα του επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με το πως θα πλαισιώσει τους δύο σταρ της ομάδας για να φτάσουν στο πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Είναι αναμφίβολα ένας από τους πολύ μεγάλους σταρ του ΝΒΑ. Έγινε ντραφτ από τους τότε Σιάτλ Σούπερσόνικς το 2008 και έχει περάσει τα πρώτα επτά χρόνια μιας, πιθανότατα, τεράστιας καριέρας ως μέλος των Θάντερ.

Κάνοντας κανείς μια σύνοψη της μέχρι τώρα πορείας του Ντουράντ, τότε σίγουρα θα καταλήξει ότι ατομικά έχει ήδη κάνει σπουδαία πράγματα. Μια φορά πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος και τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ είναι τα πιο τρανταχτά επιτεύγματά του.

Παρόλα αυτά ακόμη δεν έχει πανηγυρίσει κάποιο τίτλο με τους Θάντερ, κάτι που σε πολλούς προκαλεί εντύπωση, καθώς στην ομάδα βρίσκεται ο έτερος μεγάλος σταρ, Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Ο Ντουράντ ουκ ολίγες φορές έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι ατομικές επιτυχίες, αλλά οι τίτλοι και για τον λόγο αυτό δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως θα επιλέξει να αλλάξει σκηνικό και να φύγει από την ομάδα.

Πιθανότατα η φετινή σεζόν να είναι η τελευταία ευκαιρία για Ντουράντ και Γουέστμπρουκ να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ή ακόμα περισσότερο, να ξεκινήσουν μια δυναστεία, καθότι είναι ακόμη πολύ νέοι. Αν αποτύχουν, τότε ο Ντουράντ πολύ πιθανό να φύγει και το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Γουέστμπρουκ ένα χρόνο αργότερα και τότε η Οκλαχόμα θα είναι καταδικασμένη, όπως οι υπολοιπες μικρές «αγορές» του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα