Μπερτομέου: «Θα αυξήσουμε τα έσοδα των ομάδων»

Gazzetta team
Μπερτομέου: «Θα αυξήσουμε τα έσοδα των ομάδων»
Ο Τζόρντι Μπερτομέου επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο… καυτό θέμα των τελευταίων ημερών, καλώντας ξανά σε διάλογο τη FIBA. Η τελευταία έχει στα... σκαριά νέα διοργάνωση!

«Η φετινή Ευρωλίγκα είναι πολύ καλύτερη σε προσέλευση κοινού, τηλεθεατών, χορηγούς και έσοδα. Οι σύλλογοι είναι ευχαριστημένοι σε γενικές γραμμές, αλλά θέλουν περισσότερα. Έχουν φιλοδοξίες και το σημαντικό είναι για την Ευρωλίγκα να ικανοποιεί τις ανάγκες τους, κάτι που φαίνεται από τους δείκτες ανάπτυξης», δήλωσε αρχικά το… αφεντικό της διοργάνωσης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην Πόλη για τη συμπλήρωση 15 χρόνων «ζωής» της Ευρωλίγκας.

«Θα υπάρξουν αυξημένες παροχές στις ομάδες, αφού τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα. Οι ομάδες που συνεισφέρουν περισσότερο στα έσοδα, θα έχουν περισσότερα κέρδη. Επίσης θα υπάρχουν μεγαλύτερα μπόνους, με το νικητή της Ευρωλίγκας να παίρνει 1 εκατ. ευρώ και τον ηττημένο του τελικού περίπου τα μισά. Επίσης θα αυξήσουμε τα πριμ για τις νίκες, τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω, ώστε να δίνουμε μεγαλύτερο κίνητρο στις ομάδες. Περίπου 30-40 χιλιάδες στη νίκη», πρόσθεσε.

Όσο για τη διαμάχη με τη FIBA, είπε: «Οι ίδιοι οι σύλλογοι δεν συμφωνούν με το νέο καλεντάρι και μετά την επιστολή που στείλαμε στη FIBA ελπίζουμε σε περισσότερο διάλογο. Έχουμε πολλές κοινές αρχές με τη FIBA, αλλά είναι διαφορετικό πράγμα οι φήμες για τη δημιουργία μιας νέας λίγκας. Ξέρουμε ότι έχουν κάνει επαφές με ομάδες, αλλά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι. Η Ευρωλίγκα έχει αύξηση εσόδων 10-12% ετησίως τα τελευταία χρόνια. Αν συνεργαστούμε με τη FIBA, θα είμαστε όλοι κερδισμένοι».

Σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, τόνισε: «Το σύστημα της διοργάνωσης θα είναι το ίδιο για την επόμενη σεζόν. Μετά θα δούμε, γιατί θα πρέπει να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση. Το 2011 είχαμε πει πως στόχος μας μακροπρόθεσμα θα ήταν να έχουμε μια διοργάνωση που θα παίζουν όλοι με όλους, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό με 24 ομάδες. Εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.