Αγραβάνης: «Χρειαζόταν η σπίθα»

Αγραβάνης: «Χρειαζόταν η σπίθα»

Gazzetta team
Αγραβάνης: «Χρειαζόταν η σπίθα»
Ο Δημήτρης Αγραβάνης χαρακτήρισε τη συγκέντρωση και την ψυχή ως τους σημαντικότερους παράγοντες για τη νίκη και την πρόκριση.

Ο φόργουορντ των Πειραιωτών μίλησε στη Nova:

Για το τι άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού μετά το πρώτο ματς: «Παίζει ρόλο η συγκέντρωση και ψυχή που πρέπει να δίνεις σε κάθε ματς. Μετά την πρώτη ήττα ο προπονητής μας, μας μάζεψε όλους και μας είπε ότι μας πιστεύει και ότι πιστεύει πως μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Όλοι είχαμε κοινή πίστη αλλά ήθελε να δει στα μάτια μας τη σπίθα που χρειάζεται».

Για το τελευταίο παιχνίδι: «Το παιχνίδι κρίθηκε στην ενέργεια, στο πως βάλαμε όλοι τα κορμιά μας στις διεκδικούμενες φάσεις, είχαμε και αρκετή τύχη αλλά χωρίς τύχη δεν πας πουθενά. Έχουμε στο ρόστερ παίκτες πολύ έμπειρους με πολλούς τίτλους και αυτό περνάει μια ηρεμία στους υπόλοιπους και μας κάνει ψύχραιμους για να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις. Ο αθλητισμός και ο επαγγελματισμός έχουν την πίεσή τους, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, γι’ αυτό πληρωνόμαστε, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το πώς θα νικάμε».

Για το αν έχει ξαναζήσει κάτι παρόμοιο: «Έχω ξαναζήσει τέτοιο ματς αλλά καμία σχέση το ένα ματς με το άλλο. Όταν ήμουν στον Πανιώνιο και παίζαμε με την Οστάνδη και τότε ο Βλάντο έβαλε ένα τρίποντο από πολύ μακριά και πήραμε μια νίκη στη λήξη του αγώνα».

Για το τελευταίο σουτ του Πρίντεζη: «Ως αθλητής οι πάσες είναι τρομερές όμως η πίεση που έχει ο παίκτης που σουτάρει είναι τρομερή, ο Γιώργος δεν έχει σκεφτεί απολύτως τίποτα γιατί αν σκεφτεί τότε το έχει χάσει το παιχνίδι. πρέπει να είσαι χαλαρός, εκείνη τη στιγμή βγαίνει από μόνο του αλλά χρειάζεται και το ταλέντο σαφώς».

Για τον Κιριλένκο: «Ο Κιριλένκο είναι ένας ηγέτης αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να τον περιορίσουμε καθώς και τους άλλους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι τεράστιο πλεονέκτημα να έχεις έναν τέτοιο παίκτη στη θέση “3”. Εάν τύχει να τον μαρκάρω θα δώσω τα πάντα, δεν φοβάμαι τίποτα και θα παίξω πολύ δυνατά».

Για την παρθενική του συμμετοχή σε Final Four: «Αυτό το Final Four είναι ξεχωριστή εμπειρία για μένα, δεν το έχω ζήσει ξανά, πιστεύω πως όλη η ομάδα είναι έτοιμη να δώσει το 150% για να φτάσει στη νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Για την παρουσία του Μπρεντ Πέτγουεϊ: «Αυτό που κάνει ο Πέτγουεϊ είναι τρομερό, μας διασκεδάζει πολύ, τα ελληνικά του είναι πολύ καλά. Είναι η ψυχή της παρέας».

Για το ρόλο του Γιώργου Μπαρτζώκα στην καριέρα του: «Για να έρθω στον Ολυμπιακό κάποιος έπρεπε να με πιστέψει, αυτός ήταν ο κόουτς Μπαρτζώκας, είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτή την επιλογή και είχαμε μια άριστη συνεργασία στον Ολυμπιακό».

Για τους διαφαινόμενους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Κάθε αγώνας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι ντέρμπι, έχουμε πρώτα το ματς με τον Πανιώνιο αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε ούτε να ζηλέψουμε κάτι απ’ τον Παναθηναϊκό. εάν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».