Ιωαννίδης: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός από τη Μπαρτσελόνα»

Gazzetta team
Ιωαννίδης: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός από τη Μπαρτσελόνα»
Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τη Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο Γιάννης Ιωαννίδης, σημειώνοντας πως μόνο με νίκη στο τρίτο ματς, οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν πραγματικά πλεονέκτημα έδρας.

Ο άλλοτε προπονητής των Πειραιωτών μίλησε στο Φως:

Για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς: «Δεν συμφωνούσα με την απαισιοδοξία που υπήρχε. Ο Ολυμπιακός είχε βεβαίως το ντεσαβαντάζ της έδρας, όμως τον θεωρώ καλύτερη ομάδα από τη Μπαρτσελόνα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Οι παίκτες να το πιστέψουν. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τη Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο ματς ήταν οκνηρός. Δεν είχε πίεση στην άμυνα και είχε πρόβλημα επιθετικό. Δεν του πήγανε τα σουτ. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο, διότι έχει παίκτες που σουτάρουν τρίποντα και και γενικώς από μακρινή απόσταση. Όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνουν τα σουτ, έχασαν και την ψυχολογία μέσα στο ματς.

Στον δεύτερο αγώνα η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ δυνατή. Υπήρξε μεγάλη βελτίωση στην άμυνα και υπήρξε μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα. Θυμάμαι τον αριθμό, ο Ολυμπιακός είχε 13 εύστοχα τρίποντα στις 27 προσπάθειες. Αυτό είναι ποσοστό 50% στα τρίποντα, που είναι τεράστιο. Κλειδί ήταν ο Πρίντεζης. Το είχα πει και πριν έρθει ο Σφαιρόπουλος, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αποκτήσει ισορροπία μεταξύ των σουτ και του inside game».

Για το ψυχολογικό αβαντάζ: «Η ψυχολογία παίζει ρόλο, αλλά δεν είναι πανάκεια. Όταν αρχίσει το ματς, ξεχνάς τι έγινε πριν. Αν έπαιζε ρόλο μόνο η ψυχολογία, τότε ο Ολυμπιακός έπρεπε να χάσει και το δεύτερο ματς, αφού ερχόταν από κακή εμφάνιση και μεγάλη ήττα. Έτσι λοιπόν, δεν πρέπει να ξεγελαστεί κανείς. 0-0 είναι τα ματς. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πολύ αυτήν τη νίκη τώρα για να πάρει πραγματικά το πλεονέκτημα έδρας. Μόνο αν νικήσει αυτό το ματς ο Ολυμπιακός θα έχει το πραγματικό πλεονέκτημα. Πρέπει να ξεχάσει τι έγινε στο προηγούμενο ματς και να μπει να παίξει σαν να είναι τελικός. Θέλει ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και δύναμη ψυχική και σωματική».

Για τους παίκτες-κλειδιά: «Κλειδί θα είναι όλοι. Και ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης και αυτοί που θα έρθουν από τον πάγκο. Εδώ μιλάμε για ομάδα. Ο Ολυμπιακός ως ομάδα είναι καλύτερος από τη Μπαρτσελόνα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Εστίασα στον Πρίντεζη διότι δεν έχει πολλούς παίκτες ο Ολυμπιακός να παίξουν στο ''ζωγραφιστό''. Παίζει μεγάλο ρόλο λοιπόν να είναι ο Πρίντεζης σε καλή μέρα. Διότι είναι ο καλύτερος ψηλός στο ένας εναντίον ενός».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.