Ο Ιπποκράτης και η ασταμάτητη Όλιβερ!

Φάνης Παναγιώτου
Ο Ιπποκράτης και η ασταμάτητη Όλιβερ!

bet365

Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική στην Α1 Γυναικών και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα γεγονότα που ξεχώρισαν, όπως και τις παίκτριες που έκαναν τη διαφορά.

Αυτό ήταν… Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδο στην Α1 Γυναικών και σειρά έχουν οι «μάχες» των play out και των playoffs.

Η τελευταία αγωνιστική ήταν αρκετά σημαντική παρά το γεγονός ότι δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της 18ης αγωνιστικής και σας παρουσιάζει τις πρωταγωνίστριες, αλλά και τα γεγονότα που ξεχώρισαν.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε για ακόμα ένα ματς χωρίς ξένη και ο Ιπποκράτης πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση κατάφερε να φτάσει σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Η ομάδα από την Κω εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, ξεπέρασε το εμπόδιο του «Δικεφάλου» και έμεινε στην κατηγορία δίχως να μπει στη διαδικασία των play out!

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Η Τερψιθέα είχε εξ αρχής εξαιρετικά δύσκολο έργο στην έδρα του Παναθηναϊκού. Παρόλα αυτά παρουσίασε πολύ καλή εικόνα, ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική και έφτασε κοντά σε μία… τεράστια νίκη. Τελικά το ροζ φύλλο κατέληξε στη μεριά του Παναθηναϊκού και η Τερψιθέα θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την παραμονή της μέσω της διαδικασία των play out, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθλητικό.

Η MVP ΤΗΣ 18ης… ΣΤΡΟΦΗΣ
Το… βραβείο της πολυτιμότερης της 18ης αγωνιστικής δεν θα μπορούσε παρά να πάει στη Μονίκ Όλιβερ. Η σέντερ του Παναθηναϊκού ήταν… ασταμάτητη και πραγματοποίησε ΦΟΒΕΡΗ εμφάνιση κόντρα στην Τερψιθέα! Θέλετε αριθμούς; Η Όλιβερ έμεινε στο παρκέ για 38:04 και πέτυχε 36 πόντους (6/8βολές, 15/22δίποντα), έχοντας παράλληλα 19 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 9 επιθετικά. Αναμφίβολα η MVP της αγωνιστικής…

ΠΑΙΚΤΡΙΑ «ΚΛΕΙΔΙ»
Από το ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Τερψιθέα έρχεται και η παίκτρια… κλειδί. Η Τούλα Καλέντζου είναι από τις πιο έμπειρες παίκτριες της κατηγορίας και το απέδειξε για ακόμα μία φορά, με το δύσκολο γκολ φάουλ που έβαλε λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στις «πράσινες».

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ COACH ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ο Γιάννης Παπούλης ανέλαβε τον Ιπποκράτη πριν λίγο καιρό, με την ομάδα να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, μετά από ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα. Το τέλος της κανονικής περιόδου βρήκε τον Ιπποκράτη να έχει σωθεί χωρίς play out και σημαντικό μέρος της συγκεκριμένης επιτυχίας πιστώνεται δίχως αμφιβολία στον coach Παπούλη, που έβγαλε εις πέρας το έργο του.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ

Γκαρντ: Λολίτα Λύμουρα (Αναγέννηση - Πρωτέας Βούλας 44-62)
[15π., 2/5β., 5/8δίπ., 1/3τρ., 7ρ., 4λ., 7ασ., 3κλ. σε 36:09]

Γκαρντ: Ζωή Κεχαγιά (Ιπποκράτης - ΠΑΟΚ 78-59)
[18π., 5/6β., 2/4δίπ., 3/5τρ., 3ρ., 1λ., 3ασ. σε 23:20]

Φόργουορντ: Στέλλα Φουράκη (Αθηναϊκός - Ελληνικό 54-72)
[12π., 6/7δίπ., 3ρ., 1κλ., 1κοψ. σε 11:19]

Φοργουορντ: Μονίκ Όλιβερ (Παναθηναϊκός - Τερψιθέα 69-59)
[36π., 6/8β., 15/22δίπ., 19ρ., 1ασ., 1κλ., 1κοψ. σε 38:04]

Σέντερ: Ταλάια Κάλντουελ (Ιπποκράτης - ΠΑΟΚ 78-59)
[24π., 4/10β., 10/12δίπ., 13ρ., 1λ., 2ασ., 1κοψ. σε 28:57]

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία ΕΔΩ.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα