Για να βλέπει και να μαθαίνει ο Λαουάλ!

Για να βλέπει και να μαθαίνει ο Λαουάλ!

Άρης Λαούδης Άρης Λαούδης
Για να βλέπει και να μαθαίνει ο Λαουάλ!
Ο Αρης Λαούδης γράφει πως το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι ήταν η απόδειξη για το πόσο ταιριάζει στον Παναθηναϊκό ο Λαουάλ και διευκρινίζει μια σημαντική λεπτομέρεια στη μεταγραφή του Νιγηριανοαμερικάνου στους «πράσινους».

Αυτό το dvd το παίρνει ο Ιβάνοβιτς και οι συνεργάτες του, το παραδίδουν στον Λαουάλ και χωρίς πολλά - πολλά λόγια έχουν την εξήγηση για την επιλογή τους στο πρόσωπό του.

Σα να έκανε πρόβα, σα να ήθελε να δει πόσο πολύ του ταιριάζει, ο Παναθηναϊκός απέδειξε με τον τρόπο παιχνιδιού του πόσο πολύ τον χρειάζεται για να αυξήσει στο διπλάσιο την αποτελεσματικότητά του στη φροντ λάιν.

Τουλάχιστον 15 φάσεις, οι περισσότερες στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του Λαουάλ που μέσα στις επόμενες ώρες θα ενσωματωθεί στην ομάδα και με το καλημέρα θα καταλάβει τι ακριβώς απαιτεί ο Παναθηναϊκός από αυτόν.

Οσο υπάρχει ο Διαμαντίδης να βλέπει με μάτια στην πλάτη, όσο ο Νέλσον «κόβει» στα δύο την αντίπαλη άμυνα και δημιουργεί φάσεις με τη διεισδυτικότητά του, τόσο ο Λαουάλ θα είναι υπεραπαραίτητος σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Εφτασε ο Μπατίστα να καρφώσει... αέρινα μετά από εκπληκτικό πικ εντ ρολ, ο Γκιστ παραλίγο να ολοκληρώσει τη φάση της αγωνιστικής με το χαμένο κάρφωμα με το ένα χέρι και ο Λαουάλ έρχεται στον Παναθηναϊκό για τον απλούστατο λόγο πως τέτοιες φάσεις είναι βούτυρο στο ψωμί του.

Αυτός ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κάλυψε τις τρεις σημαντικές απουσίες (Μαυροκεφαλίδης, Παππάς, Σλότερ), αλλά στην ουσία συσπειρώθηκε περισσότερο κι έμοιαζε να έχει πολλές λύσεις στον πάγκο, παρότι την έβγαλε με λιγότερους σε σχέση με άλλα παιχνίδια.

Εξι παίκτες τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Ιβάνοβιτς πήρε απ' όλους τους παίκτες το 100% και για πολλοστή φορά η ενέργεια και η αυτοπεποίθηση που έβγαλε η ομάδα στο πρώτο 15λεπτο ήταν το «κλειδί» για την άνετη νίκη. Είναι σαφές πως ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται στα εντός έδρας ματς, αισθάνεται πολύ καλύτερα ψυχολογικά κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που πατάει στο παρκέ.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Φώτσης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με τους 12 πόντους και τα 11 ριμπάουντ, ο Μπατίστα, περιμένοντας την... απαλλαγή του, ήταν εξαιρετικός όσο χρειάστηκε, ενώ ο Μπλουμς ως κλασικός σουτέρ, βρέθηκε στην καλή του μέρα κι έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Στα ευχάριστα είναι βέβαια η επιστροφή του Γιάνκοβιτς, αλλά και η παρουσία του Μποχωρίδη στην πεντάδα του Παναθηναϊκού στις αρχές των δύο ημιχρόνων.

Στα αρνητικά, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +25 και στο τέλος κινδύνεψε να χάσει τη διαφορά ασφαλείας που ενδεχομένως να του χρειαστεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Υπάρχει η δικαιολογία των λίγων παικτών και της κούρασης, αλλά και πάλι δεν επιτρέπεται σ' αυτό το επίπεδο τέτοια χαλάρωση στο φινάλε.

Υ.Γ: Για να διευκρινίζουμε κάτι σε σχέση με τη μεταγραφή του Λαουάλ: Δεν υπήρχε κανένας ειδικός όρος για Ευρωλίγκα στο συμβόλαιο του παίκτη με την Τραμπζοσνπόρ. Η τουρκική ομάδα άφησε ελεύθερο τον παίκτη, ύστερα από σχετικό αίτημα του ίδιου και μετά από συζητήσεις που κράτησαν κοντά ένα μήνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Άρης Λαούδης
Άρης Λαούδης

Μεγαλωμένος ολημερίς σ' ένα ανοικτό γηπεδάκι στην Αγιά Παρασκευή δύο πράγματα θα μπορούσα να είναι: Ή μπασκετμπολίστας ή δημοσιογράφος κι επειδή το πρώτο ήταν ολίγον δύσκολο για πολλούς λόγους, προτίμησε το δεύτερον, αυτό που συνήθως διαλέγουν οι «αποτυχημένοι αθλητές» για να απαλύνουν τον πόνο τους και να αισθάνονται τη μυρωδιά των αποδυτηρίων. Ως (δήθεν) μπασκετμπολίστας έφτασε να δοκιμάζεται μέχρι τα παιδικοεφηβικά των Αμπελοκήπων, αλλά ως συντάκτης τα κατάφερε μάλλον καλύτερα. Συντάκτης μπάσκετ από το 1993 στο αθλητικό τμήμα του «ΕΘΝΟΥΣ», ρεπόρτερ στα θέματα Παναθηναϊκού από το 1997 μέχρι το 2012, ζώντας όλες τις ένδοξες στιγμές των «πράσινων», αρθρογράφος στα «Πράσινα Νέα», επί χρόνια αρχισυντάκτης στο SentraGoal, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Sentra 103,3 και αρθρογράφος στο Goal News για τις βραδιές της Ευρωλίγκας.