Κόμπι: «Καλύτεροι τεχνικά οι Ευρωπαίοι από τους Αμερικανούς»

Gazzetta team
Κόμπι: «Καλύτεροι τεχνικά οι Ευρωπαίοι από τους Αμερικανούς»

bet365

Μια σύγκριση που θα συζητηθεί έκανε ο Κόμπι Μπράιαντ, θεωρώντας ότι οι Ευρωπαίοι παίκτες είναι καλύτερα καταρτισμένοι τεχνικά από τους Αμερικανούς.

Ο άσος των Λέικερς είπε: Πιστεύω πως οι Ευρωπαίοι είναι τεχνικά καλύτερα καταρτισμένοι από τους Αμερικανούς. Έχουν διδαχτεί το παιχνίδι με το σωστό τρόπο από μικροί και είναι κάτι που εμείς εδώ πρέπει να το διορθώσουμε. Πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να παίζουν σωστά. Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στα σχολεία δεν μαθαίνουν στα παιδιά μας σωστά το μπάσκετ κι έτσι καταλήγουμε να έχουμε παίκτες που είναι μεγαλόσωμοι, αθλητικοί και κάνουν όλες αυτές τις εντυπωσιακές αηδίες, αλλά δεν ξέρουν για παράδειγμα πώς να ποστάρουν. Δεν ξέρουν τα βασικά του μπάσκετ. Είναι ανόητο αυτό που συμβαίνει. Γι’ αυτό βλέπεις τι κάνουν παίκτες όπως ο Πάου και ο Μαρκ Γκασόλ στο ΝΒΑ και γι’ αυτό το 90% των Σπερς είναι Ευρωπαίοι», τόνισε ο σούπερ σταρ των Λέικερς.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα είχε αυτή την εξέλιξη αν δεν είχε κάνει τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Ευρώπη, όταν αγωνιζόταν εκεί ο πατέρας του, απάντησε: «Μάλλον δεν θα μπορούσα να κάνω ντρίμπλα ή να σουτάρω με το αριστερό χέρι και δεν θα είχα τόσο καλή κίνηση στα πόδια. Ήμουν τυχερός, γιατί όταν μεγάλωνα στην Ιταλία, μεγάλοι προπονητές όπως ο Ρεντ Άουερμπαχ και ο Τεξ Γουίντερ έκαναν καμπ στην Ευρώπη και δίδασκαν στους προπονητές των ομάδων πώς να μεταδώσουν τα βασικά, σαν ευαγγέλιο. Εγώ, ο Τζινόμπιλι και άλλοι παίκτες έχουν επηρεαστεί από αυτό και εκεί έγκειται η διαφορά».

Δίνει μάλιστα και τη συμβουλή του «Να μαθαίνετε τα παιδιά από μικρή ηλικία το παιχνίδι και πάψτε να τα αντιμετωπίζετε σαν μηχανές χρημάτων για να βγάλετε λεφτά από αυτά. Διδάξτε τους το παιχνίδι, δώστε τους οδηγίες».

 

NBA Τελευταία Νέα