Πρίντεζης: «Μπορούμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι»

Gazzetta team
Πρίντεζης: «Μπορούμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι»
Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στην επιστροφή του και παράλληλα μίλησε για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τη συνέχεια της σεζόν.

Η συνέντευξη του φόργουορντ του Ολυμπιακού στη SportDay:

-τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Κάθε νίκη είναι σημαντική όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό, που φέτος πραγματικά είναι πολύ σοβαρή ομάδα και παίζει αρκετά καλά. Κρατάμε το ότι νικήσαμε, βελτιωθήκαμε σαν ομάδα και πήραμε αρκετή ψυχολογία για τη συνέχεια. Το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα έχουν πολύ δρόμο ακόμα, οπότε δεν στεκόμαστε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

-το πού κρίθηκε το ματς: «Όλα αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και στην άμυνα και στην επίθεση, αλλά και με κάποια μεγάλα σουτ που βάλαμε δείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι. Χρειάζεται και τύχη σε όλους τους τομείς και νομίζω πως την είχαμε. Θεωρώ όμως πως μπορούμε και πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι, γιατί τα παιχνίδια που έρχονται είναι ακόμα πιο δύσκολα».

-το αν υπήρχε πίεση: «Εννοείται. Για αυτό και το πρώτο πράγμα που ανέφερα ήταν πως η νίκη αυτή θα μας κάνει περισσότερο καλό στην ψυχολογία. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα. Ούτε τη πρώτη θέση στη κανονική περίοδο πήραμε, ούτε κάποιον τίτλο. Οπότε, βάζουμε τα… κεφάλια μέσα, γιατί πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και να βελτιωνόμαστε όσο μπορούμε περισσότερο».

-την επιστροφή του: «Σίγουρα χρειάζομαι αρκετό χρόνο ακόμα. Έκανα μόλις τρεις κανονικές προπονήσεις με την ομάδα και είναι δύσκολο να βρω τον ρυθμό που μπορώ, αφού συνάμα δεν έχω κάνει φέτος καθόλου διακοπές. Το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν διαφορετικό, οι συνθήκες ήταν “ειδικές”, αλλά κουβέντιασα με τον κόουτς το ενδεχόμενο να βοηθήσω και έστω και για λίγα λεπτά το έκανα. Νομίζω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα βρω τα "πατήματά" μου και θα γίνομαι όλο και καλύτερος».

-το τι έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός: «Πιστεύω πως προσεγγίζουμε τους αγώνες περισσότερο με την άμυνα. Είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι στο τι θα κάνει ο κάθε αντίπαλος. Για παράδειγμα ήταν πολύ σημαντικό που βγάλαμε νωρίς με δύο φάουλ τον Μπατίστα που βοηθάει πολύ τον Παναθηναϊκό. Διαχειριζόμαστε καλύτερα τις "ειδικές" καταστάσεις ενός παιχνιδιού και σεβόμαστε πολύ όλες τις ομάδες. Εφόσον το κάνεις αυτό και παίξει το μπάσκετ που μπορείς, έχει αυτόματα περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας».

-το αν αυτή η αλλαγή οφείλεται στην έλευση Σφαιρόπουλου: «Ένα μεγάλο παιχνίδι μπάσκετ κρίνεται στη λεπτομέρεια και πολλές φορές από μία φάση. Πολλά παίζουν ρόλο για την αλλαγή, αλλά είναι λάθος να μειώνουμε τον προηγούμενο προπονητή. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ με τον κόουτς Μπαρτζώκα και χάσαμε το πρωτάθλημα για ένα σουτ. Ο νέος προπονητής σίγουρα έχει φέρει μία καινούργια φιλοσοφία και προσπαθεί στο να "χτίσουμε" και πάλι χαρακτήρα».

-το ματς με τη Μάλαγα: «Η Μάλαγα παρουσιάζεται φέτος πάρα πολύ σοβαρή. Της αρέσει να τρέχει στον αιφνιδιασμό και παίζει πολύ ενεργητική άμυνα. Δεν τα παρατάει ακόμα και αν χάνει με μεγάλες διαφορές και σε αυτό το επίπεδο ενδέχεται να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα δεν θα σημαίνει πολλά ούτε η νίκη ούτε η ήττα, αλλά θέλουμε πολύ να κερδίσουμε».
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα