Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην Εuroleague

Gazzetta team
Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην Εuroleague
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμαθαν τους... νέους τους αντιπάλους και το gazzetta.gr «ακτινογραφεί» τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν οι... αιώνιοι.

GROUP E (Παναθηναϊκός)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Με ρεκόρ 8-2 ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο η ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Υπάρχει... γκρίνια (με δεδομένες και τις αποτυχίες των περασμένων ετών), ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί για ακόμα μία χρονιά ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης (σ.σ. το F4 γίνεται στη Μαδρίτη) με το ρόστερ της να... τρομάζει. Φερνάντεθ, Γιουλ και Ροντρίγκεθ ξεχωρίζουν, ενώ στη ρακέτα δεσπόζει ο... δικός μας, Γιάννης Μπουρούσης.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Πρόκειται για ρόστερ που δεν τρομάζει, ωστόσο το... μέγεθος της Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πολύ δυνατή της έδρα την κατατάσουν ανάμεσα στα φαβορί του ομίλου. Η παρουσία του Τζέρεμι Πάργκο εγγυάται σκορ από την περιφέρει, ενώ για ακόμα μία σεζόν στη ρακέτα υπάρχει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Για ακόμα μία χρονιά οι Τούρκοι... έβαλαν λεφτά, ωστόσο προέκυψαν οικονομικά προβλήματα και υπήρξαν αποχωρήσεις παικτών (βλ. Αραντόρι, Αλντεμίρ). Ο Ίαν Βουγιούκας μένει μέχρι νεοτέρας, κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα παρουσιαστεί στη συνέχεια η Γαλατάσαραϊ, που τον τελευταίο καιρό βασίζεται αποκλειστικά τους Αρόγιο και Έρτσεγκ. Δύσκολα όμως μπορεί να θεωρηθεί ως αδύναμη, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κάτι που φάνηκε και στην πρόσφατη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ομάδα που αντιμετώπισε και στην πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός. Οι «Μπλαουγκράνα» βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχουν γεμάτο ρόστερ με λύσεις σε όλες τις θέσεις. Λογικά θα κάνουν ήττες, ωστόσο φαίνεται επίσης δεδομένο πως θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης δείχνουν να βρίσκονται ένα... κλικ πιο μπροστά.

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Ανεξάρτητα από τα όσα έχουν γίνει με τη δολοφονία του οπαδού, κατά κοινή ομολογία ο Ερυθρός Αστέρας είναι από τις ομάδες που άφησαν θετικές εντυπώσεις στη regular season. Μάρκους Γουίλιαμς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους των Σέρβων, με την έδρα να αποτελεί τη δύναμη του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος είναι έτοιμος για ζημιές!

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Οι Λιθουανοί χρειάστηκαν ένα... γκολ-φάουλ του Τζέιμς Άντερσον για να περάσουν στο TOP 16. Πρόκειται για ένα δουλεμένο σύνολο, που βασίζεται στον Άντερσον, αλλά και στην ομαδική δουλειά... Σονγκάιλα & Γιαφτόκας δεσπόζουν κοντά στο καλάθι, πρόσφατα αποκτήθηκε ο Γουίλ Τσέρι από τους Καβαλίερς, ενώ στα συν της Ζαλγκίρις Κάουνας είναι η παρουσία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο. Στην πρώτη φάση είχε 5 νίκες και ισάριθμες ήττες.

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Η γερμανική ομάδα έχασε από την Τσεντεβίτα και βρέθηκε... τελευταία στιγμή στον όμιλο του Παναθηναϊκού. Η Άλμπα τελείωσε τον πρώτο γύρο με 4 νίκες και 6 ήττες και λογικά θα αποτελεί τον αδύναμο κρίκο του Group E, καθώς δεν έχει το ρόστερ να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Οι Αμερικανοί της μπορούν να προβληματίσουν τις αντίπαλες άμυνες, δεν υπάρχουν όμως οι προσωπικότητες που θα κάνουν τη διαφορά για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς.

GROUP F (Ολυμπιακός)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Η μοναδική ομάδα που τελείωσε τον πρώτο γύρο χωρίς να γνωρίσει ήττα! Ο Δημήτρης Ιτούδης κάνει πολύ καλή δουλειά, αυτό βγαίνει στο παρκέ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας -που έτσι και αλλιώς είναι μεγάλο μέγεθος- φαίνεται πως έχει... κλεισμένη θέση στο F4! Ο Νάντο Ντε Κολό ήρθε από το ΝΒΑ και κάνει τη διαφορά, ενώ πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποιεί και ο Μίλος Τεόντοσιτς, που έχει χάσει όμως αρκετά ματς λόγω τραυματισμού. Από εκεί και πέρα, σταθερή αξία παραμένει ο Σόνι Γουίμς, ενώ ακούγεται το όνομα του Κιριλένκο, κίνηση που αν πάρει... σάρκα και οστά θα ανεβάσει επίπεδο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. η οποία έχει στερηθεί και τον Κριάπα, που αναμένεται όμως να επιστρέψει.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον πάγκο της τουρκικής ομάδας και φέτος η εικόνα που παρουσιάζει η Φενέρ είναι σαφώς καλύτερη. Ο Άντριου Γκάουντλοκ κάνει τη διαφορά, παίκτες όμως οι Βέσελι - Μπιέλιτσα ξεχωρίζουν, ενώ υπάρχει ακόμα και ο Μπογκντάνοβιτς, που ακόμα δεν έχει αποδώσει όπως μπορεί, ωστόσο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα της Ευρώπης. Η Φενέρ φέτος είναι βελτιωμένη και θα έχει πιθανότητες να βρεθεί στις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Ευρωλίγκας.

Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)
Με 5 νίκες και ισάριθμες ήττες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για τη Λαμποράλ Κούτσα. Οι Ισπανοί ξεκίνησαν πολύ άσχημα τη σεζόν, ωστόσο από ένα σημείο και μετά βελτιώθηκαν, με την απομάκρυνση του Μάρκο Κρέσπι να έχει θετική επίδραση στους Βάσκους. Πρόσφατα αποκτήθηκε ο Μάικ Τζέιμς από τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ ο παίκτης που κάνει τη διαφορά είναι ο Τόμας Ερτέλ, που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε... μήλον της έριδος για πολλές ομάδες. Ακόμα ένας γνωστός μας είναι ο Μίρζα Μπέγκιτς, που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό.

Νίζνι (Ρωσία)
Η Νίζνι έκανε ένα φοβερό ντεμαράζ τις δύο τελευταίες αγωνιστικές και έκλεισε θέση στο TOP 16. Όταν τραυματίστηκε ο Ροτσέστι, που είχε κοντά στους 20 πόντους κατά μέσο όρο, πολλοί πίστεψαν πως το... ταξίδι της Νίζνι έλαβε τέλος. Με «διπλό» όμως στην Πόλη και μεγάλη νίκη επί της Ούνικς σε ματς... do or die πήρε την πρόκριση και δείχνει έτοιμη για ζημιές, αν και πρόκειται λογικά για τον... αδύναμο κρίκο του ομίλου.

Εφές (Τουρκία)
Στο δρόμο του Ολυμπιακού ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η Εφές έβαλε λεφτά για ακόμα μία χρονιά, πήρε παίκτες όπως ο Σάριτς, ο Λάσμε ή ο Κρστιτς και θέλει επιτέλους να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη. Δεν γνωρίζουμε αν θα τα καταφέρει, καθώς έχει ορισμένα κενά, όπως αυτό στη θέση του πλέι μέικερ. Πρόκειται όμως για ένα αρκετά δουλεμένο σύνολο, που θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ομίλου και θα παλέψει για μία θέση που θα της δώσει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ουνικάχα (Ισπανία)
Η ομάδα της Ανδαλουσίας τερμάτισε με 4 νίκες και 6 ήττες στην πρώτη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης. Η Ουνικάχα Μάλαγα δεν μπορεί να τρομάξει τον Ολυμπιακό, ωστόσο για ακόμα μία χρονιά ο Χουάν Πλάθα έχει κάνει καλή δουλειά και δεν πρόκειται να αποτελέσει... σάκο του μποξ. Μεταξύ άλλων στην περιφέρεια υπάρχει και ο... δικός μας Κώστας Βασιλειάδης.

ΕΑ7 Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Οι Πρωταθλητές Ιταλίας τελείωσαν τη regular season με 5 νίκες και ισάριθμες ήττες. Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι δεν τρομάζει, υπάρχουν όμως παίκτες με ποιότητα και γενικά το ρόστερ έχει λύσεις σε όλες τις θέσεις. Ο Λίνας Κλέιζα προσπαθεί να βρει τον παλιό-καλό του εαυτό και θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν έχει να φοβηθεί πολλά από την ΕΑ7 Αρμάνι Μιλάνο, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μιλάμε για μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες όμως ο Χάκετ, ο Μος ή ο Τζεντίλε.