Η ελληνική ζωή του “Τεξανού” Κώστα Παπανικολάου (pics & vids)

Αντώνης Καλκαβούρας
Η ελληνική ζωή του “Τεξανού” Κώστα Παπανικολάου (pics & vids)

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας αποχαιρέτησε το Χιούστον και τον 24χρονο Έλληνα διεθνή φόργουορντ με ένα ελληνικότατο δείπνο στο εστιατόριο “Niko Niko’s”. Ο ελαφρύς τραυματισμός του “Παπ”, η επιστροφή του Μπέβερλι και οι ασταμάτητοι Ρόκετς.

«Pretty cloudy baby!»... Δηλαδή, αρκετά θολό το τοπίο... Έτσι ακριβώς περιέγραψε ο Κέβιν ΜακΧέϊλ πριν από το παιχνίδι με τους Φοίνιξ Σανς, το κλίμα που επικρατεί στις “ρουκέτες”, μετά τον απρόσμενο τραυματισμό του Κώστα Παπανικολάου, λίγα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Παρ’ όλα αυτά, κάνοντας μία βόλτα στον αγωνιστικό χώρο του “Toyota Center”, τον είδαμε να πίνει το αναψυκτικό του, δίνοντας συνέντευξη σε έναν συνάδελφο, δίπλα στους χαμογελαστούς σχολιαστές του καναλιού που μεταδίδει ζωντανά όλα τα παιχνίδια των Ρόκετς, τον παίκτη-θρύλο και μέλος της original ”Dream-Team”, Κλάϊντ Ντρέξλερ και τον παλαίμαχο άσο του ΠΑΟΚ, Ματ Μπούλαρντ. Η προθέρμανση περιελάμβανε έναν πολύ “καυτό” Χάρντεν και από τους αντιπάλους, ατραξιόν αποτέλεσαν οι δίδυμοι αδερφοί Μόρις και φυσικά ο Γκόραν Ντράγκιτς.

Ο “άσος” στο... μανίκι του Μακχέϊλ!

Ο προπονητής των Ρόκετς, δεν θέλησε να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους πόσο καιρό θα μείνει έξω ο Έλληνας “rookie”, προσθέτοντας ότι η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στα επόμενα παιχνίδια, όπως άλλωστε και τους Ντουάϊτ Χάουαρντ, Τέρενς Τζόουνς και Αζέϊα Κάνααν, με αποτέλεσμα να ψάχνει συνεχώς άσους στο μανίκι του για να καλύψει τα κενά των τραυματιών... Ένας απ’ αυτούς, αποδείχτηκε ο πρώην “ερυθρόλευκος”, Πάτρικ Μπέβερλι, που στην 3η του χρονιά στο ΝΒΑ, δείχνει πλέον πολύ ώριμος και μοιάζει έτοιμος για το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο. Ο 26χρονος point-guard από το Σικάγο, που είχε να παίξει από τις 22 Νοεμβρίου λόγω ενός τραυματισμού στον ιγνυακό τένοντα, επέστρεψε με φανταστική εμφάνιση (19π., 6ρ., 3ασ. με 5/8 τριπ.) και βοήθησε την ομάδα του Χιούστον να νικήσει τους Φοίνιξ Σανς με 100-95 και να διατηρηθεί στην 2η θέση της κατάταξης στην δυτική περιφέρεια και να διατηρήσει το 2ο καλύτερο ρεκόρ (16-4) του πρωταθλήματος.

«Πάντα πίστευα στο ταλέντο του “Παπ”!»

Στ’αποδυτήρια των νικητών, οι προβολείς στράφηκαν στον Μπέβερλι, που μίλησε ξεχωριστά στο gazzetta.gr για τον Παπανικολάου που ήξερε πριν από 4 χρόνια κι αυτόν που συνάντησε στο Χιούστον, την πορεία του ιδίου στο ΝΒΑ και τις προσδοκίες των Ρόκετς. Ειδησεογραφικό ενδιαφέρον, όμως, έκρυβε και η τοποθέτηση του Έλληνα άσου γύρω από τον τραυματισμό του. Ο “Παπ” ενημέρωσε τους ρεπόρτερ που τον περικύκλωσαν ότι υπέστη μία διάταση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του γονάτου και θα μείνει περίπου 10 μέρες έξω. Θεραπεία και πισίνα, θα περιλαμβάνει από ‘δω και στο εξής το πρόγραμμα του Κώστα μέχρι να αποθεραπευτεί.

Η ελληνική παροικία του Χιούστον

«Στην αρχή φοβήθηκα ότι θα ήταν κάτι πιο σοβαρό, αλλά ευτυχώς σήμερα αισθανόμουν πολύ καλύτερα, οπότε μάλλον γλίτωσα τα χειρότερα!», δήλωσε ο “Παπ” ή “Paps”, που μας πρότεινε ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο με ελληνικό φαγητό, στο εστιατόριο του Ελληνοαμερικανού, Δημήτρη Φετοκάκη, “Niko Niko’s”. Το menu περιελάμβανε γύρο, σουβλάκι κοτόπολο και χοιρινό, πατάτες τηγανιτές, χωριάτικη σαλάτα και λουκουμάδες... Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε! Το συγκεκριμένο μέρος αποτελει σημείο συνάντησης για πολλούς συμπατριώτες μας που ζουν κι εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Χιούστον (περισσότεροι από 20.000). Σ’ αυτό το πρώτο τέταρτο της σεζόν, ο Παπανικολάου έχει μαζί του, τους γονείς και τον αδελφό του, με τους οποίους περνάει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του όταν βρίσκεται στην πόλη του, ενώ όταν ταξιδεύει προτιμά να αναπληρώνει την ξεκούραση και να κοιμάται αρκετές ώρες στο ξενοδοχείο. Η πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ, άλλωστε, κυλάει τόσο εντυπωσιακά, παίζοντας κάτι λιγότερο από 26 λεπτά, ο προπονητής και οι συμπαίκτες του τον λατρεύουν, το συμβόλαιό του είναι πολύ υψηλό για “rookie”, οπότε κι αυτός κοιτάζει να μην προκαλεί και να προσέχει τον εαυτό του.

 

NBA Τελευταία Νέα