Μάικ Τζέιμς: Γεννημένος σκόρερ! (vids)

Μάικ Τζέιμς: Γεννημένος σκόρερ! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Μάικ Τζέιμς: Γεννημένος σκόρερ! (vids)

bet365

Ο Μάικ Τζέιμς έδωσε ακόμα μία… παράσταση στη Θεσσαλονίκη και το gazzetta.gr γράφει για τον Αμερικανό γκαρντ του Κολοσσό Ρόδου, που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Κολοσσός Ρόδου στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης δεν είχε κανένα τρόπο να σταματήσει τον Μάικ Τζέιμς και τελικά γνώρισε δεύτερη σερί ήττα. Ποιος όμως είναι ο Αμερικανός γκαρντ, που έβαλε 28 πόντους στους «κίτρινους»; Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της Basket League, ο οποίος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του!

Ποια είναι τα έως τώρα… θύματα του Τζέιμς; Ο Πανιώνιος δέχτηκε 26 πόντους από τον Αμερικανό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στον Παναθηναϊκό έβαλε 21, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ σταμάτησε στους 28 και κόντρα στον Πανελευσινιακό πέτυχε 22, πριν παρουσιάσει πτώση κόντρα στον Απόλλωνα (9π.) και στην ΑΕΝΚ (11π.). Στη Θεσσαλονίκη όμως πήρε ξανά το «όπλο» και οδήγησε την ομάδα του σε ένα σπουδαίο… διπλό! Ποιος όμως είναι ο Αμερικανός γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου που σκοράρει με απίστευτο ρυθμό;

Η ζωή του Μάικ Τζέιμς

Ο Μάικ Τζέιμς (ύψος 1.85μ.) γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1990 στο Πόρτλαντ. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το μπάσκετ και ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν το Grant High School, όπου και φοίτησε πριν ξεκινήσει η κολεγιακή του καριέρα στο Eastern Arizona College το 2008. Το 2010 πήρε την απόφαση να αποχωρήσει και μετακόμισε στο Lamar, εκεί όπου έμεινε μέχρι το 2012.

Ο Μάικ Τζέιμς είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής στον επιθετικό τομέα (σ.σ. μεταξύ άλλων είχε σκοράρει 52 πόντους με 11 τρίποντα σε ματς στο NCAA, επίδοση ρεκόρ για το Lamar University) και στη senior χρονιά του μέτρησε 17.1 πόντους κατά μέσο όρο. Όνειρο του φυσικά το ΝΒΑ, ωστόσο δεν έγινε draft το 2012, όταν και πήρε μέρος στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να μετακομίσει στην Ευρώπη.

Τον Αύγουστο του 2012 υπέγραψε στην ΚΚ Ζάγκρεμπ (19 πόντοι μέσο όρο), δεν ολοκλήρωσε όμως στην Κροατία τη σεζόν, αφού το Δεκέμβριο αποχώρησε με προορισμό το Ισραήλ και συγκεκριμένα τη Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα (22.8 πόντοι μέσο όρο). Τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας για λογαριασμό της Paffoni Omegna (22.1 πόντοι κατά μέσο όρο) και έκανε τη διαφορά! Τι κατάφερε; Ήταν MVP, πρώτος σκόρερ, δεύτερος στις ασίστ (5.1) και τέταρτος στα κλεψίματα! Φέτος... βγάζει το ψωμί του στην Ελλάδα και στον Κολοσσό Ρόδου αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι για την επιλογή τους.

Στα αξιοσημείωτα της όλης πορεία του η συμμετοχή στο camp του Τζαμάλ Κρόφορντ, εκεί όπου εμφανίστηκαν παίκτης όπως ο Κέβιν Ντουράντ, ο Κάιρι Ίρβινγκ και ο Μπλέικ Γκρίφιν!

Ο Μάικ Τζέιμς με αριθμούς

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα