Πασκουάλ: «Φοβερός ο Παναθηναϊκός»

Γιάννης Ράμμας
Πασκουάλ: «Φοβερός ο Παναθηναϊκός»
Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε εντυπωσιασμένος απ' τον φετινό Παναθηναϊκό και ζήτησε απ' τους παίκτες του στη Μπαρτσελόνα (14/11, 22:00/novasports 2) ν' αποδώσουν σε ανάλογο επίπεδο στο Palau Blaugrana.

O 42χρονος Καταλανός προπονητής μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για...

...τη σημασία της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής του γ' ομίλου της Ευρωλίγκας: «Αναμένουμε μία μεγάλη βραδιά, με μία ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας. Θα 'ναι μία μεγάλη βραδιά λόγω αντιπάλου, λόγω πορείας αμφότερων των ομάδων, οι οποίες παίζουν το καλύτερο μπάσκετ».

...τον κόσμο της Μπαρτσελόνα σε σχέση με την πορεία της στη διοργάνωση: «Η παρουσία του κόσμου θα 'ναι πολύ σημαντική ακόμη και σ' αυτή τη φάση της διοργάνωσης κι έπειτα τον θρίαμβο στην Κωνσταντινούπολη (σ.σ. 78-80 επί της Φενέρ) επίσης είναι σημαντικό να κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά στην κατάταξη. Θα 'ναι μία νέα πρόκληση απέναντι σ' έναν αντίπαλο υψηλοτάτου επιπέδου».

...το βαθμό επικινδυνότητας του Παναθηναϊκού: «Προέρχονται από νίκες με μεγάλες διαφορές και βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, το οποίο απαιτείται κι από εμάς. Τιμωρούν κάθε λάθος, διαθέτουν πολλή αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν αρκετά τακτικά στοιχεία να λάβουμε υπ' όψιν. Ο Διαμαντίδης αποτελεί το μεγαλύτερο σημείο αναφοράς στη δημιουργία. Η ταχύτητά του στο transition θα 'ναι σημαντική στην έναρξη της αναμέτρησης. Θα πρέπει να διαβάσουμε το παιχνίδι κι από εκεί να χρησιμοποιήσουμε την πάσα για τη δημιουργία».

...τους υπολοίπους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Αποκτήθηκαν παίκτες όπως οι Σλότερ & Μπλουμς, που χειρίζονται τη μπάλα. Ο Παππάς κι ο Γιάνκοβιτς ξεχωρίζουν κι η υπάρχει συνέπεια στις θέσεις "1" & "5". Ο Διαμαντίδης δίνει σχεδόν 8 ασίστ ανά αναμέτρηση. Μπορούν να μετατρέψουν μία κακή επίθεση σε καλή, είναι φοβερή ομάδα».