ΠΑΟΚ: Παρουσίαση Αμερικανών και φανέλας (pics)

ΠΑΟΚ: Παρουσίαση Αμερικανών και φανέλας (pics)

Gazzetta team
ΠΑΟΚ: Παρουσίαση Αμερικανών και φανέλας (pics)

bet365

Παρουσιάστηκαν οι νέοι Αμερικανοί του ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο» να… αποκαλύπτει παράλληλα τις φανέλες της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αρχικά ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης είπε: "Θα αναφερθώ με λίγα λόγια για τον καθένα παίκτη. Ο Σταυρόπουλος μετά το ταξίδι του στην Αμερική στο πρώτο λεπτό της κουβέντας μας, είπε το όνομα του Οντουμ. Στη συνέχεια τον παρακολουθήσαμε, είχαμε εξαιρετκά report γι' αυτόν. Είχε μεγάλη επιθυμία να έρθει, έχει πολλά προσόντα και πρέπει να προσαρμοστεί στον ευρωπαικό τρόπο παιχνιδιού. Εφόσον γίνει αυτό, θα είναι σημαντικό εργαλείο. Σχετικά με τον Βον, μετά την φυγή του Τσαιρέλη θέλαμε να βάλουμε έναν παίκτη με έκρηξη, αμυντικές ικανότητες, με κυριαρχία στο καλάθι. Αυτά τα στοιχεία τα βρήκαμε στο πρόσωπο του Βον. Εχει τρομερή ενέργεια και αυτή θα την διοχετεύσει στην ομάδα μας. Τον Λάνγκφορντ για να εκτιμήσεις αυτά που κάνει στο γήπεδο, πρέπει να είσαι προσεκτικός και να ξέρεις πολύ μπάσκετ. Ο Κέβιν δρα αθόρυβα, συμμετέχει τόσο στην άμυνα και στην επίθεση, κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του. Αυτό σε συνδυασμό με την εξαιρετική του πορεία τα τελευταία δύο χρόνο και με δεδομένο πως είχε εμπειρία στο Γιούροκαπ, αυτά ήταν τα διαβατήριά του για την ομάδα. Θα αναφερθώ και στον Κάρτερ. Τα τελευταία χρόνια θέλαμε πλάι στον Χαραλαμπίδη να βάλουμε ένα σπουδαία παίκτη. Ο Κάρτερ έχει το φονικό ένστικο του Μάρσαλ, έχει τα κότσια του ΜακΓκραθ και σε ποιότητα ανθρώπου, πλησιάζει τον Χαραλαμπίδη. Φέτος είπαμε Μαρκ Κάρτερ με οποιοδήποτε κόστος, πάντα με τα δικά μας δεδομένα. Η παρουσία τεσσάρων Αμερικανών δεν είναι διαφοροποίηση από αυτά που θέλαμε τόσο καιρό να κάνουμε. Η επιλογή μας είναι ταυτισμένη απόλυτα για τον ΠΑΟΚ της επόμενης χρονιάς".

Ο Κέβιν Λάνκφορντ δήλωσε:"Από την πρώτη στιγμή φαίνεται πόσο οργανωμένη είναι ο ΠΑΟΚ. Ο επαγγελματισμός που υπάρχει με έκανε να πιστεύω πως έχω πάρει την σωστή απόφαση. Μέχρι αυτή την στιγμή είναι μια πολύ καλή εμπειρία".

Για την σύγκριση Μαρκόπουλου με Σφαιρόπουλο: "Είναι εξίσου απαιτητικός ο νέος μου προπονητής. Ισως δεν φωνάζει τόσο πολύ. Εχει πάντως τις ίδιες απαιτήσεις".

Για το τι προτιμούσε να κάνει στο παρκέ με τον Κάρτερ πέρυσι: "Στο γήπεδο ο Μαρκ δεν μου έδινε ποτέ την μπάλα. Αρα δεν συνεργαστήκαμε ιδιαίτερα... Ο Κάρτερ πάντως είναι σκληρός αμυντικός και όταν μου περνούσε την μπάλα, αυτό το έκανε πολύ σωστά και με έβγαζε στη σωστή θέση".

Για το ότι πέρυσι φάνηκε να θέλει "προσθέσει" το μακρινό σουτ και αν στοχεύει φέτος το να σουτάρει καλύτερα: "Πάντα μπορούσα να σουτάρω. Εξαρτάται τη ζητά η ομάδα. Στην πρώτη μου ομάδα στην Ελλάδα (Κολοσσός) δεν ήθελαν να το κάνω, στην δεύτερη (Πανιώνιος) ήθελαν".

Για το ότι θα αντιμετωπίσει τον αδελφό του, Κιθ στο φιλικό με την Ούνιξ: "Ο αδελφός μου μού έχε δώσει πολλές συμβουλές. Με βοήθησε όταν ήρθα στην Ευρώπη. Οσον αφορά τον φιλικό, θα τον... τσακίσω. Θέλω εγώ να είμαι ο νικητής".

Ο Τζέικ Οντουμ ανέφερε: "Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι καταπληκτικές. Είναι όλα θετικά, μεγάλα πράγματα μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα. Περιμένω να ανυπομονησία τα φιλικά".

Για το αν τον αγχώνει το γεγονός πως θα συγκριθεί με τον Κούπερ: "Ο Κούπερ ήταν πολύ καλός παίκτης. Δεν μπορούν να μπαίνουν συγκρίσεις, εγώ έχω δικό μου στυλ. Θα βοηθήσω τους συμπαίκτες μου για να έρθουν νίκες".

Για το ότι επέλεξε το Νο 13 στη φανέλα: "Το 13 το φοράω από πολύ μικρός, σε όλο το κολέγιο. Πήγαν καλά τα πράγματα ως τώρα με αυτό το νούμερο".

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ: "Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε γρήγορα στην επίθεση. Θα πρέπει να βγάζω τους συμπαίκτες μου στη θέση που πρέπει για να δείχνουν τις δυνατότητές τους".

Για το αν με την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του: "Είναι σίγουρα σωστή απόφαση, είναι καλό που θα παίζουμε στην Ευρώπη αλλά σημασία έχουν οι νίκες της ομάδας".

Για τις εντυπώσεις του: "Ολοι είναι πάντα φιλικοί μαζί μου και έχουν απόλυτη διάθεση να μου δείξουν πώς να κινηθώ. Εχω θα χαθεί άπειρες φορές στη Θεσσαλονίκη. Ολοι στην ομάδα με βοηθούν".

Ο Μαρκ Κάρτερ δήλωσε: "Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ που μας έχει φέρει εδώ. Προετοιμαζόμαστε εδώ. Ολοι με αντιμετώπισαν πολύ καλά. Αυτή την στιγμή χτίζεται η ομάδα και δημιουργούνται τα θεμέλια για την χρονιά που θα ακολουθήσει".

Για τα περσινά ματς με τον ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πέρυσι πολύ ομαδικά. Εμειναν προσηλωμένοι οι παίκτες, έπαιζαν συγκεντρωμένοι και ομαδικά".

Για το ότι ο Χαραλαμπίδης είναι χαρούμενος που δεν θα τον έχει πλέον αντίπαλο και αν αυτός αισθάνεται το ίδιο: "Οταν έπαιζα ως αντίπαλος, με φόρτωνε με φάουλ. Μου αρέσει να τον βλέπω στις προπονήσεις, το πώς λειτουργεί σε μια τέτοια ηλικία. Εχω και εγώ κάτι ανάλογο στο μυαλό μου. Είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους συμπαίκτες".

Για το ότι επέλεξε το Νο 7 στη φανέλα που το φορούσε παλαιότερα ο Πρέλεβιτς: "Διάλεξα το 7 γιατί το 13 ήταν πιασμένο. Οποιο νούμερο κι αν επιλέξεις, πρέπει να παίζεις για την φανέλα. Κατανοώ την αξία που έχει αυτό το νούμερο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και εγώ με τον τρόπο μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό".

Για τον Σαλούστρο: "Ο Χρήστος είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Βλέπω να βελτιώνεται στο παιχνίδι του, εξελίσσεται και αυτό με ευχαριστεί πολύ".

Για τους στόχους: "Επιτυχία μπορεί να είναι να βγούμε τρίτοι, να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ. Το θέμα όμως είναι να παίξουμε βάσει πλάνου και αυτό για μένα θα είναι επιτυχία για τους στόχους".

Για το ότι πέρυσι στα πλέι οφ έδειξε να ρίχνει πιο πολύ το βάρος στην άμυνα παρά στην επίθεση: "Αυτές ήταν οι εντολές που είχαμε στην ομάδα. Θέλαμε να σταματήσουμε τον Κούπερ. Σε άλλο ματς μπορεί να σκοράρω, σε άλλο όχι. Το σημαντικό είναι να βγάζεις ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου στα 40 λεπτά".

Ο Τζούλιαν Βον τόνισε: "Από την πρώτη μέρα που ήρθα, έχω εκπλαγεί από την οργάνωση που υπάρχει. Πιστεύω πως η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή".

Για το ότι θα αντιμετωπίσει τον ΚΑΟΔ στο ματς Κυπέλλου: "Ηταν μια σεζόν καλή πέρυσι, πέρασα καλά αλλά τώρα μπήκε ένας νέος χρόνος. Στο γήπεδο δεν υπάρχουν φίλοι και θα προσπαθήσω να κερδίζουμε με διαφορά".

Για τις διαφορές του ΠΑΟΚ με τον ΚΑΟΔ αγωνιστικά: "Η ένταση των προπονήσεων είναι μεγαλύτερη. Η παρουσία μου την περασμένη σεζόν στην Ελλάδα με βοηθά στις απαιτήσεις που υπάρχουν και στην προσαρμογή του".

Για τον Λάγνκφορντ τον οποίο έχει αντιμετωπίσει: "Ηταν βρώμικος αντίπαλος, έκλεβε... Πέρα από την πλάκα, χαίρομαι που ο Λάνγκφορντ θα είναι στον ΠΑΟΚ, θα με βοηθήσει. Είναι καλός και δυνατός παίκτης".

Για το αμυντικό κομμάτι: "Η άμυνα είναι ομαδική δουλειά. Η ομάδα έχει τέτοιο προσανατολισμό και βλέπω πως η ομάδα μπορεί να παίξει καλά στην άμυνα".

Για το τι τον ευχαριστεί περισσότερο να κάνει: "Το ριμπάουντ... Είναι ομαδική δουλειά".

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα