Mundobasket 2014 - ΗΠΑ: «Σεβασμός από και για τη haka» (vid)

Γιάννης Ράμμας
Mundobasket 2014 - ΗΠΑ: «Σεβασμός από και για τη haka» (vid)

bet365

Ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τους Χάρντεν & Φαρίντ να κοιτούν έκπληκτοι τη haka των Νεοζηλανδών, αλλά άπαντες εξήγησαν πως γνώριζαν περί τίνος πρόκειται κι έκαναν λόγο για σεβασμό.

Όπως πριν από κάθε αναμέτρηση, η Νέα Ζηλανδία τράβηξε τα βλέμματα όλων με haka, έχοντας τους παίκτες των ΗΠΑ (2/9) να κοιτούν με μεγάλη προσοχή το τελετουργικό της. Το πέρασμα του τηλεοπτικού απ' τα βλέμματα των Χάρντεν & Φαρίντ φανέρωσε έκπληξη, αλλά αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής του γ' ομίλου του Mundobasket 2014 άπαντες εξήγησαν πως επρόκειτο για θαυμασμό και σεβασμό προς τους αντιπάλους τους.

«Είναι το τελετουργικό τους, αυτό κάνουν. Είναι μία ένδειξη σεβασμού. Και τους παρακολουθήσαμε, δείχοντας σεβασμό» είπε απ' το Μπιλμπάο ο Άντονι Ντέιβις, ενώ ο Κάιρι Έρβινγκ πρόσθεσε: «Είναι μία ένδειξη σεβασμού. Προφανώς τους σεβόμαστε. Είναι μέρος της κουλτούρας τους, είναι και της αναμέτρησης. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκεί έξω, τόσες πολλές διαφορετικές χώρες, επομένως, ό,τι τους βοηθάει να προετοιμάζονται για μία αναμέτρηση, θα κάτσω να τους χειροκροτήσω».

«Είναι ωραίο. Νομίζω πως είναι αρκετό ωραίο, όπως το κάνουν. Την πρωτοείδα στα 19 μου στο Όκλαντ. Είναι παθιασμένοι. Αγαπούν τη χώρα τους και τους σέβομαι γι' αυτό. Είναι μία ένδειξη σεβασμού, επομένως το εκτιμούμε» συμπλήρωσε ο Κλέι Τόμπσον.

 

Τελευταία Νέα