«Το πιο σημαντικό να είμαστε υγιείς!» (pics)

«Το πιο σημαντικό να είμαστε υγιείς!» (pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
gazzetta default image fallback

bet365

Το... ταξίδι του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά άρχισε και το gazzetta.gr ήταν εκεί! Διαβάστε τις δηλώσεις των «πρασίνων»!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο επίσημο ραντεβού της χρονιά στο Ο.Α.Κ.Α., με αρκετές απουσίες, αλλά πολύ όρεξη για δουλειά!

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αυτό το διάστημα έχει υποχρεώσεις στα προημιτελικά του Eurobasket 2015 με την Εθνική Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και δεν θα καταφέρει παρακολουθήσει από κοντά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας. Ο Τζέιμς Γκιστ έχει πάρει άδεια για να παραμείνει για λίγο ακόμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο εκεί παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα, για να είναι απόλυτα έτοιμος όταν ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα κατά την επιστροφή της από το Καρπενήσι.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ανδρών για το Mundobasket της Ισπανίας (30/8-14/4), ενώ ο Μιχάλης Λούντζης με την Εθνική Παίδων στο Eurobasket της Λετονίας.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που προέρχεται από το Eurobasket U18 της Τουρκίας και το Mundobasket U17 του Ντουμπάι έχει πάρει άδεια και θα μεταβεί λίγο αργότερα στο Καρπενήσι, ενώ οι Παπαγιάννης και Κόνιαρης έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Στο Ο.Α.Κ.Α. βρέθηκαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Αντώνης Φώτσης, Νίκος Παππάς, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιώργος Διαμαντάκος κι οι τρεις νεοφερμένοι Εστεμπάν Μπατίστα, ΝτεΜάρκους Νέλσον κι A.J. Σλότερ για την πρώτη γνωριμία.

Mάλιστα το ραντεβού συνέπεσε με την προπόνηση κι αναχώρηση της Εθνικής για το αεροδρόμιο κι οι Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για αρκετή ώρα με τους διεθνείς. Έξω, περίμεναν την ομάδα αρκετά μικρά παιδάκια κι οι παίκτες δεν τους αρνήθηκαν φωτογραφίες κι αυτόγραφα.

Έπειτα, η ομάδα κατευθύνθηκε προς το στίβο για να προπονηθεί υπό τις οδηγίες των Σωτήρη Μανωλόπουλου και Τζουσέπ Μπεροκάλ.

Οι «πράσινοι» θα αναχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου (23/8) για το Καρπενήσι, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της ομάδας μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα θα ακολουθήσουν φιλικά προετοιμασίας σε Γαλλία, Θεσσαλονίκη, Κάουνας και Μόσχα.

Διαμαντίδης: «Θα δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού... έδωσε το σύνθημα: «Ακόμα μια χρονιά ξεκινά από σήμερα. Αυτή είναι η πιο σημαντική περίοδος και είναι σημαντικό να είμαστε υγιείς. Σίγουρα είναι το πιο επίπονο το κομμάτι προετοιμασίας. Πρέπει να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται και να δημιουργήσουμε ανταγωνιστική ομάδα. Ξεκινάμε με έναν νέο προπονητή. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα και η ομάδα έκανε κινήσεις για να είναι ανταγωνιστική.Στόχος μας όπως τον έχουνε πει κιόλας και τον γνωρίζεται εδώ κι αρκετό καιρό είναι να βάλουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Η ομάδα, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθεί κάθε μέρα για το καλύτερο. Σε κάθε αγώνα θα προσπαθούμε να δίνουμε το καλύτερο. Σίγουρα έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για να συμπληρώσει το ρόστερ η ομάδα και να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη και ανταγωνιστική. Από κει και πέρα στο κομμάτι, στο ότι αναφέρονται στο όνομά μου σίγουρα είναι μεγάλη χαρά και τιμή, αλλά εγώ είμαι απλά ένας κρίκος της αλυσίδας που θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να παρουσιαστούμε μέσα στο παρκέ ανταγωνιστικοί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νεαρά παιδιά που απέκτησε ο Παναθηναϊκός: «Δεν χρειάζονται καθοδήγηση. Αυτός που θα το κάνει είναι ο προπονητής και το προπονητικό τιμ. Αν δουλέψουν και είναι ταπεινοί το μέλλον μπροστά τους».

Τέλος, για τον Μποχωρίδη: «Δεν πρέπει να συγκρίνουμε. Κάθε παίκτης έχει προσωπικότητα κι αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Εύχομαι να γίνει καλός παίκτης να παίξει και να συνεχίσει να δουλεύει».

Σλότερ: «Να συνεισφέρω σε άμυνα κι επίθεση!»

Ο A.J. Σλότερ βρίσκεται από την αρχή της βδομάδας στην χώρα μας και μίλησε για τις δυνατότητές του και τη νέα του ομάδα: «Είμαι κόμπο γκαρντ, παίζω στις θέσεις "1" και "2" είμαι γρήγορος και σουτάρω καλά. Θα προσπαθήσω σκληρά στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τίτλους στην Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Θέλω να συνεισφέρω να παίξω σκληρά στην άμυνα και την επίθεση. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στον Παναθηναϊκό και σε αγώνες στην Ευρώπη».

Νέλσον: «Πρόκληση η Ευρωλίγκα»

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον ανέφερε με τη σειρά του: «Είναι πολύ καλή ευκαιρία για μένα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ιστορική ομάδα και είναι τιμή μου που θα παίξω γι' αυτή. Στο τέλος της χρονιάς θέλω να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας. Μέσα από τις προπονήσεις θα βελτιωνόμαστε και θα είμαστε έτοιμοι. Έχω εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, η Ευρωλίγκα όμως είναι άλλο επίπεδο και θα είναι πρόκληση για μένα. Είμαι ενθουσιασμένος, η Αθήνα είναι ωραία πόλη κι η Ελλάδα καταπληκτική».

Μποχωρίδης: «Ήρθα στην κατάλληλη ηλικία»

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης τόνισε με τη σειρά του: «Είναι μοναδικό το συναίσθημα που βρίσκομαι εδώ. Σίγουρα όλοι θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε.

Πιστεύω ότι ήρθα στον Παναθηναϊκό στην κατάλληλη ηλικία. Η διοίκηση είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσει και θα πάρει την πίεση από πάνω μας. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που παίρνει τίτλους κι εμείς αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου μας, για να μας δίνει κουράγιο και δύναμη».

Τέλος, για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, είπε: «Είναι σπουδαίο να είσαι συμπαίκτης με τον Διαμαντίδη. Δεν είναι στοιχείο που θα βοηθήσει μόνο εμένα, αλλά και όλη την ομάδα. Σίγουρα θα βγω καλύτερος!».

Μπατίστα: «Δεν με... νοιάζει αν με συγκρίνουν με τον Λάσμε»

Ο Εστεμπάν Μπατίστα θέλει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό πάντα: «Είναι τιμή για μένα που φοράω τη φανέλα αυτού του συλλόγου. Είναι Φοβερό συναίσθημα να είμαι εδώ. «Δεν με απασχολεί το αν με συγκρίνουν με τον Λάσμε. Είμαστε διαφορετικοί παίκτες. Αυτό που με νοιάζει είναι να κάνω αυτό που μου ζητά ο προπονητής μου και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε παιχνίδι».

Μανωλόπουλος: «Στόχος είναι να πρωταγωνιστήσουμε»

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, είπε: «Ελπίζω να έχουμε μια καλή χρονιά, να είμαστε υγιείς. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τον Ιβάνοβιτς και ξέρουμε που πρέπει να δουλέψουμε σε άμυνα και επίθεση, αλλά αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι να δουλέψουμε στη φυσική μας κατάσταση. Ο νέος Παναθηναϊκός θα έχει πολλές προσαρμογές στο παιχνίδι του. Έχουμε πολλά νέα παιδιά που θέλουμε να ενσωματώσουμε και να τους κάνουμε καλύτερους παίκτες και μεγάλος μας στόχος είναι να πρωταγωνιστήσουμε».

Ο Τζουσέπ Μπεροκάλ, ανέφερε: «Ξεκινάμε την προετοιμασία μας. Τώρα θα μπουν οι βάσεις της νέας ομάδας. Για λίγες μέρες θα είμαστε χωρίς τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αλλά ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Στο Καρπενήσι θα χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός. Θέλουμε να γνωριστούμε, να βρούμε ρυθμό. Όταν τελειώσει αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας, θα δούμε τα υπόλοιπα»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα