ΤΟΡ 10 απόντων απ' το Mundobasket 2014 λόγω καταπόνησης ή τραυματισμού

Γιάννης Ράμμας
ΤΟΡ 10 απόντων απ' το Mundobasket 2014 λόγω καταπόνησης ή τραυματισμού

bet365

Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη αύξησε τον αριθμό των μεγάλων απόντων απ' το Mundobasket 2014 της Ισπανίας. Το gazzetta.gr παρουσιάζει 10 περιπτώσεις καταπονημένων ή τραυματιών παικτών.

Το Mundobasket 2014 της Ισπανίας πλησιάζει (30/8-14/9), αλλά μία στο τόσο ένα μεγάλο όνομα απομακρύνεται απ' αυτό. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι η τελευταία είσοδος στη λίστα, έχοντας το αριστερό γόνατό του να τον αφήνει εκτός διοργάνωσης.

Είχαν προηγηθεί αρκετές άλλες σημαντικές περιπτώσεις παικτών, είτε με καταπόνηση είτε με τραυματισμό, οι οποίοι αναγκάστηκαν να δηλώσουν θεατές στην τελική φάση. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το... ΤΟΡ 10.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε απ' το Eurobasket 2013 με διάστρεμμα στον δεξί αστράγαλο, βρέθηκε να μετρά 58 επίσημες συμμετοχές (29 στην Α1, 1 στο Κύπελλο Ελλάδος, 26 στην Ευρωλίγκα & 2 στο Διηπειρωτικό Κύπελλο), αλλά όχι άλλες μέχρι τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στα τέλη Φεβρουαρίου το αριστερό γόνατα του 32χρονου γκαρντ του Ολυμπιακού άρχισε να... γκρινιάζει κι η περαιτέρω καταπόνηση έκρινε απαγορευτική την παρουσία του στo αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εν όψει Mundobasket 2014, όπως στο Eurobasket 2011 (σ.σ. χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς προσαγωγούς).

ΡΑΣΕΛ ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ (ΗΠΑ)
Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ απέσυρε το όνομά του απ' τις επιλογές του Μάικ Σιζέφσκι, προερχόμενος από διαδοχικές (3!) χειρουργικές επέμβάσεις στο δεξί γόνατό του απ' τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Ο 26χρονος γκαρντ των Θάντερ περιορίστηκε σε μόνο 56 συμμετοχές σε κανονική περίοδο και playoffs του ΝΒΑ και σε ρόλο θεατή στην προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην τελική φάση του 2014 για πρώτη φορά έπειτα τo Mundobasket 2010 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.

ΤΟΝΙ ΠΑΡΚΕΡ (ΓΑΛΛΙΑ)
Έπειτα το Eurobasket (2013) σήκωσε και το τρόπαιο του ΝΒΑ (2014), αλλά δε θα 'χει την ευκαιρία να δώσει συνέχεια στο σερί. Τουλάχιστον σ' αυτό των επιτυχιών με τη Γαλλία, αφού εκείνο των απουσιών του από Mundobasket καλά κρατεί! Ο 32χρονος γκαρντ των 91 συμμετοχών με τους Σπερς θα ξεκουραστεί και θα φτάσει να μετρά 0/3 παρουσίες σε τελική φάση: Το 2006 έμεινε εκτός με σπασμένο τον δεξί δείκτη του (σ.σ. είχε πιαστεί στη φανέλα αντιπάλου κατά τη διάρκεια αναμέτρησης προετοιμασίας) και το 2010 λόγω διαφόρων προβλημάτων στην αμέσως προηγούμενη χρονιά του στο ΝΒΑ. Όλως παραδόξως δεν έχει απουσιάσει από άλλη διοργάνωση απ' το 2001.

ΠΑΤΙ ΜΙΛΣ (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)
Ο Πάτι Μιλς απουσίασε από μόνο μία (1!) απ' τις 105 αναμετρήσεις των Σπερς, αλλά θα απουσιάσει απ' όλο το Mundobasket 2014 λόγω χειρουργικής επέμβασης (3/7) αποκατάστασης ρήξης στροφικού πετάλου στον δεξί ώμο. Η επιστροφή του 25χρονου Αυστραλού γκαρντ υπολογίζεται το 2015.

ΑΛ ΧΟΡΦΟΡΝΤ (ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Ο Αλ Χόρφορντ προέρχεται απ' τη δεύτερη (σ.σ. απ' το 2012) ρήξη δεξιού θωρακικού μυός και το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του τον θέλει να προλαβαίνει μόνο την προετοιμασία των Χοκς. Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ βρίσκεται εκτός δράσης απ' τις 26/12/13 και θα συνεχίσει έτσι στη δεύτερη συμμετοχή της Δομινικανής Δημοκρατίας σε Mundobasket (σ.σ. 1978 & 2014).

ΜΑΝΟΥ ΤΖΙΝΟΜΠΙΛΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)
Στην αρχή άπαντες περίμεναν με αγωνία την απόφασή του. Πλέον την κατάσταση της υγείας του. Ο Μανού Τζινόμπιλι ταλαιπωρείται από κάταγμα κοπώσεως στη δεξιά κνήμη κι η συμμετοχή του ή όχι θα κριθεί στις νέες ιατρικές εξετάσεις του στα τέλη Ιουλίου. Ο 37χρονος γκαρντ των Σπερς (91συμ.) ήταν παρών στις τελικές φάσεις του 1998, του 2002 και του 2006, αλλά όχι σ' αυτή του 2010 λόγω οικογενειακής υπόθεσης κι είναι πιθανό να ζευγαρώσει τις απουσίες του.

ΓΙΟΑΚΙΜ ΝΟΑ (ΓΑΛΛΙΑ)
Βάσει προϋπηρεσίας του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (σ.σ. μόνο το 2011) ο Γιοακίμ Νόα δε θα λείψει στη Γαλλία. Βάσει ικανοτήτων του (σ.σ. «Αμυντικός Παίκτης της Χρονιάς» για το 2014 στο ΝΒΑ) ο 29χρονος σέντερ των Μπουλς λογίζεται ως σημαντική απουσία για τους Les Bleus. Έπειτα 85 συμμετοχές σε κανονική περίοδο και playoffs επικαλέστηκε ανάγκη για ξεκούραση.

ΡΟΜΠΕΡΤΑΣ ΓΙΑΒΤΟΚΑΣ (ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ)
Για πρώτη φορά απ' το 2001 η Λιθουανία θα παραταχθεί χωρίς τον Ρομπέρτας Γιαβτόκας. Ο 34χρονος σέντερ των 52 συμμετοχών εντός κι εκτός συνόρων με τη Ζαλγκίρις Κάουνας προέρχεται από σοβαρούς τραυματισμούς κι έπειτα συνεννόηση με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιόνας Καζλάουσκας, θα πάρει χρόνο ξεκούρασης.

ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΠΟΓΚΟΥΤ (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)
Απ' τον δεξί ώμο στον αριστερό αστράγαλο και πάει λέγοντας. Η ατυχία αποτελεί... παρέα εδώ και χρόνια κι ο Άντριου Μπόγκουτ θα χάσει ακόμη μία παρουσία των Boomers σε Mundobasket. Ο 30χρονος Αυστραλός σέντερ των Γουόριορς (67συμ.) έχει ανάγκη από χρόνο ξεκούρασης και θα τον πάρει.

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΑΓΙΟΝ (ΜΕΞΙΚΟ)
Η χειρουργική επέμβαση (28/2) στον δεξί ώμο του δεν τον έθεσε εκτός μόνο για το υπόλοιπο του ΝΒΑ, αλλά κι εκτός Mundobasket 2014. Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ των Χοκς (σ.σ. ελεύθερος πια) δε θα ενισχύσει το Μεξικό στην επιστροφή του σε τελική φάση για πρώτη φορά απ' το 1974.

Την ίδια ώρα η οικοδέσποινα «Ρόχα» μετράει μόνο επιστροφές!

 

Τελευταία Νέα