Το «θέλω» του Πρίντεζη, ο «Τάκι» και ο Βαγγέλης που ακολουθεί

Το «θέλω» του Πρίντεζη, ο «Τάκι» και ο Βαγγέλης που ακολουθεί

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες υποκλίνεται στον Γιώργο Πρίντεζη, θυμάται μία ιστορία με τον Τάρλατς και τον Κόκκαλη και θεωρεί ανοήτους όσους βρίζουν τον Μάντζαρη.

Ο κόσμος διψά για μεταγραφές ξεχνώντας παράλληλα τη σημασία της παραμονής του βασικού κορμού σε μία ομάδα. Θεωρώ πολύ πιο σημαντικό την ανανέωση παικτών και μάλιστα γηγενών παρά οποιαδήποτε μεταγραφή.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός «πονάει» σε κάποιες θέσεις, αλλά φανταστείτε πόσο θα πόναγε αν έχανε και παίκτες που έχουν συμβόλαιο και τους οποίους λιμπίζονταν απλώνοντας εκατομμύρια ευρώ στα πόδια τους, ξένες ομάδες.

Η συζήτηση με τον Γιώργο Πρίντεζη κράτησε ελάχιστη ώρα. Συζητήθηκαν πράγματα απλά, κατανοητά και κυρίως εκτιμήθηκαν τα όσα ΔΕΝ ειπώθηκαν.

Ο Πρίντεζης απέδειξε για πολλοστή φορά πόσο αγαπά και πόσο σέβεται τον Ολυμπιακό. Ας μη ξεχνάμε πως πριν δύο χρόνια γύρισε την πλάτη στα πολλά περισσότερα λεφτά της Φενέρμπαχτσε, κάτι το οποίο οι Αγγελόπουλοι δε θα ξεχάσουν ποτέ. Νομίζω ότι φάνηκε και πριν λίγες ώρες αυτό. Γνωρίζει καλά και ο «Πριντ» ποιος τον κράτησε στον Πειραιά το καλοκαίρι μετά το δίμηνο συμβόλαιό που ακολούθησε την επιστροφή του από την Ουνικάχα Μάλαγα.

Βέβαια και οι Αγγελόπουλοι απέδειξαν πως δε ξεχνούν και ξέρουν να αποζημιώνουν αυτούς που προσφέρουν. Άνθρωποι που τους αρέσουν τα απλά λόγια και θέλουν να ακούν αυτό που ο άλλος σκέφτεται όχι κάνοντας κύκλους, αλλά απευθείας.

Σε μία εποχή άκρατου επαγγελματισμού, σε μία εποχή που παίκτες επιλέγουν τις ομάδες τους με μοναδικό γνώμονα τα χρήματα και προτιμούν να παίζουν στο Eurocup, υπάρχουν ακόμη κάποιοι λίγοι που λειτουργούν με το συναίσθημα. Αυτός είναι ο Γιώργος Πρίντεζης.

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

Οι δύο υποθέσεις δε μπορούν να συγκριθούν ως προς την ουσία παρά μόνο ως προς την διαδικασία. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι αρκετά νεότερος και ουσιαστικά κλήθηκε να συζητήσει το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο. Λογικό ήταν να υποπέσει σε κάποια λάθη (όπως ήταν οι αρχικές του απαιτήσεις), αλλά πιστεύω πως όλα θα φτιάξουν και στη δική του περίπτωση και θα ανανεώσει και αυτός.

Το γεγονός πως αυτός δεν ανανέωσε σε λίγα λεπτά όπως ο «Πριντ» τον έκανε ξαφνικά μισητό στους κύκλους των οπαδών. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Και ο Βαγγέλης θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό όσο και ο Πρίντεζης. Τα λάθη διορθώνονται και έτσι θα γίνει.

Κάποτε ο Τάρλατς είχε πάει στο γραφείο του Σωκράτη Κόκκαλη για να ανανεώσει. Ο «Τάκι» σκεφτόταν να του ζητήσει 250.000.000 δραχμές, αλλά όταν τον ρώτησε ο Κόκκαλης «πόσα θες», ο Τάρλατς απάντησε, «πρόεδρε θέλω να μείνω. Δε με ενδιαφέρουν τα χρήματα». Τότε ο Κόκκαλης του είπε «με 350.000.000 είσαι ικανοποιημένος;». Ο Τάρλατς χαμογέλασε και έβαλε την υπογραφή του.

Αν ο Μάντζαρης είχε πάει στη διοίκηση του Ολυμπιακού και τους έλεγε, «με πιστέψατε όταν ήμουν μικρός, με κάνατε πρωταγωνιστή, δεν πήρατε παίκτη στη θέση μου όταν έπαθα χιαστό, δώστε μου όσα νομίζετε», πιστεύω πως αυτή τη στιγμή θα είχε υπογράψει πριν 20 μέρες νέο τριετές συμβόλαιο γύρω στο 1.500.000.

ΥΓ: Μέχρι την Κυριακή το αργότερο θα υπάρξει κι άλλη ανακοίνωση.

ΥΓ 2: Το μεγαλύτερο προσόν ενός παίκτη πέραν του ταλέντου του είναι το κίνητρο. Αν δεν έχει κίνητρο δεν μπορείς να πετύχεις στη ζωή σου, όλα όσα θα μπορούσες.

Δεν κακίζω τον Ντιλέινι που προτίμησε να διεκδικήσει το Eurocup από την Ευρωλίγκα. Το δικό του κίνητρο ήταν ο τραπεζικός του λογαριασμός και μόνο. Κακίζω όμως τον τρόπο που χειρίστηκε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

ΥΓ 3: Όποιος βρίζει τον Μάντζαρη προφανώς και ξεχνάει εύκολα τα όσα έχει προσφέρει ο παίκτης στην τριετία. Κριτική ναι, βρίσιμο όχι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.