Πολυτάρχου: «Για πρωταθλητισμό στην Α1»

Πολυτάρχου: «Για πρωταθλητισμό στην Α1»

Gazzetta team
Πολυτάρχου: «Για πρωταθλητισμό στην Α1»

bet365

Πρωταγωνίστρια και στην μεγάλη κατηγορία θέλει την ΑΕΚ ο Μιχάλης Πολυτάρχου, ο οποίος αφιέρωσε την άνοδο της ομάδας του στον Γιώργο Αμερικάνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «Nova ΣΠΟΡ FM 94.6»

Για την επιστροφή της ομάδας στην Α1: «Είναι πολύ σημαντικό να φοράς τη φανέλα της ΑΕΚ και ιδιαίτερα βαρύ να κουβαλάς αυτό το βάρος να κερδίσεις σε 56 παιχνίδια για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Όλοι οι παίκτες, αυτοί που ήταν μαζί από πέρσι στη Β' Εθνική, ακόμη κι όσοι έφυγαν, έδωσαν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να έρθει αυτή η άνοδος».

Για τις δυσκολίες που υπήρχαν: «Έφυγε για όλους μας ένα μεγάλο βάρος γιατί έφυγε η ομάδα από τις κατηγορίες που δεν άξιζε να βρίσκεται. Ο στόχος ήταν να ανέβει η ομάδα άμεσα στην Α1 και να διεκδικήσει αυτό που αξίζει. Υπήρχε μεγάλη πίεση κι απαίτηση να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που αξίζει, αλλά ήταν τιμή για όλους μας να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια και να φοράμε αυτή τη φανέλα. Πέρσι χαρήκαμε για δύο ώρες. Πολλοί δεν ήθελαν να ανέβουμε και μας πολεμούσαν. Τα καταφέραμε στα μπαράζ. Φέτος κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, ήταν πολύ δύσκολο, αλλά φέραμε εις πέρας το στόχο μας».

Για την προσφορά του προπονητή και της διοίκησης: «Ο προπονητής μας, ο Βαγγέλης Ζιάγκος, άκουσε πάρα πολλά, όπως κι εμείς οι παίκτες, αλλά δικαιωθήκαμε για τη δουλειά μας. Πιστεύω πως αξίζει να είναι στην Α1, γιατί μπορεί να είναι. Είναι απλό. Η διοίκηση τον στηρίζει, όπως στηρίζει κι εμάς και είναι δίπλα μας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για τη βοήθεια του κόσμου: «Η ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Μας βοήθησε εντός κι εκτός έδρας, πέρσι λιγότερο, φέτος περισσότερο. Είναι απίστευτο συναίσθημα να παίζεις με τόσο κόσμο και δεν μπορείς να χάσεις με τέτοιο κόσμο. Δεν σου επιτρέπεται. Εύχομαι του χρόνου να πανηγυρίσουμε, να είμαστε μέσα στην τετράδα. Η ΑΕΚ πάνω από όλα και ο κόσμος δίπλα μας».

Για την αφιέρωση στον Γιώργο Αμερικάνο: «Είχαμε δηλώσει όταν έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αμερικάνος ότι το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να του αφιερώσουμε την επιστροφή στην Α1. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να παρουσιαστεί ισχυρή στην Α1: «Πιστεύω πως οι άνθρωποι της ομάδας θα κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις. Δεν μπορείς να πάρεις στη Β' Εθνική έναν Σπανούλη ή έναν Διαμαντίδη. Ανάλογα με την κατηγορία έχεις και τους κατάλληλους παίκτες. Πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις, Ελλήνων και ξένων, για να κάνει ξανά η ΑΕΚ πρωταθλητισμό. Όταν παίζεις στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος».

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα