Oι Καλαφατάκης & Καλλινικίδης για την ήττα απ' τον Παναθηναϊκό

Γιάννης Ράμμας
Oι Καλαφατάκης & Καλλινικίδης για την ήττα απ' τον Παναθηναϊκό

bet365

Παρά την ήττα στο ΟΑΚΑ (76-61) ο Γιώργος Καλαφατάκης δε μπορούσε να μη συγχαρεί τους παίκτες του, όπως και τον Παναθηναϊκό για την προσπάθειά του στα playoffs της Ευρωλίγκας.

«Ήταν μεγάλη η αποχή απ' τις 25/4. Είμαστε και σε νησί, είναι δύσκολα τα φιλικά, Προσπαθήσαμε, συντηρηθήκαμε, δουλέψαμε αρκετά καλά κι ήρθαμε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο, απ' την άποψη να το κερδίσεις, αλλά και σημαντικό και για τις δύο ομάδες παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, αλλά μας αδικεί η διαφορά με την έννοια προσπάθειας. Δεν αντέξαμε στο τέλος, είχαμε την έλλειψη του Ράιτ, δεν είχαμε και βοήθεια απ' τον Ντρτσα κι απ' τον Χερτ. Σε σχέση με τον Παναθηναϊκό οι λύσεις μας είνα σσύγκριτα λιγότερες, και σε ποιότητα. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κόπωσή του απ' τα συνεχή ταξίδια και παιχνίδι. Αλλά γνωρίζαμε πως για τον Παναθηναϊκό ακόμη και 3 λεπτά είναι αρκετά για μία διαφορά ασφαλείας, αν δεν αντέξουμε, όπως κι έγινε. Εκεί ο Φώτσης κι ο Διαμαντίδης έδειξαν την ποιότητα, τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό τους. Έβαλαν κρίσιμα και μεγάλα σουτ. Έδειξαν αυτό που έπρεπε, παρά τα όλα όσα πέρασαν. Έχουμε ένα τελευταίο παιχνίδι (3/5, vs. Ηλυσιακός), θα προετοιμαστούμε για να κλείσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Θέλω να δώσω "συγχαρητήρια" στον "Φράγκι" για την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η ανατροπή ήταν μεγάλη σ' όλα επίπεδα. Καλή συνέχεια και του εύχομαι να πετύχει τους στόχους του» είπε στη συνέντευξη Τύπου της 25ης αγωνιστικής της Α1 ο 55χρονος προπονητής του Ρεθύμνου.

Απ' την πλευρά του, ο Άκης Καλλινικίδης σημείωσε: «Ήρθαμε μετά από μία μακρά περίοδο απραξίας για ένα ιδιαίτερο και δύσκολο παιχνίδι στην έδρα του Παναθηναϊκού. Αυτός ήταν κι ο προβληματισμός μας. Όσες προπονήσεις και να κάνεις, οι 25 ημέρες είναι πολλές για να βρει αγωνιστικό ρυθμό, πόσω μάλλον με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Υπολογίσαμε στο άδειασμα και στην κούραση των αντιπάλων. Στήσαμε το πλάνο μας, ώστε να 'μαστε ανταγωνιστικοί και να κρατηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα καταφέραμε αρκετά καλά για 35 λεπτά και δε μπορούμε παρά να 'μαστε ικανοποιημένοι. Το να κάνουμε πολλά απ' αυτά που είχαμε σχεδιάσει, μας αφήνει ικανοποιημένους».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα