Tι γράφουν οι Ισπανοί για το Ολυμπιακός-Ρεάλ

Μιχάλης Στεφάνου
Tι γράφουν οι Ισπανοί για το Ολυμπιακός-Ρεάλ
Ο ανταποκριτής του Gazzetta.gr στην Ισπανία Μιχάλης Στεφάνου μεταφέρει τις αντιδράσεις του Τύπου της Μαδρίτης από τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 τη σειρά με την Ρεάλ και οι εφημερίδες της Μαδρίτης κάνουν λόγο για το κακό ξεκίνημα, τα λάθη και την αστοχία τις ελεύθερες βολές που στέρησαν από την ομάδα του Λάσο την ευκαιρία να πάρει πρόωρα το εισιτήριο για το φάιναλ φορ. «Αs» και «Μarca» υποκλίνονται στον Ντάνστον και στο αγωνιστικό πνεύμα των πρωταθλητών Ευρώπης που «αρνήθηκαν να παραδώσουν τα σκήπτρα τους».

«Με μισή μάχη δεν κερδίζεται ο πόλεμος» είναι ο κεντρικός τίτλος της «Μarca», που τονίζει: «Η Ρεάλ πέταξε χρόνο κόντρα στον Ολυμπιακό και στο τέλος πλήρωσε την αστοχία της στις χαμένες βολές. Έντεκα ήττες σε 12 επισκέψεις στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας μετρούν οι Μαδριλένοι». H πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ισπανίας καταλήγει: «Η καρδιά του Ολυμπιακού επιβιώνει με μαγικό τρόπο και συνεχίζει να χτυπάει στην σειρά...».

Η «Αs» έχει ως βασικό τίτλο: «Οι ελεύθερες βολές έστειλαν την Ρεάλ σε τέταρτη μονομοχία» και συνεχίζει: «Η Αθήνα δεν έπεσε σε μια ώρα και τώρα θα χρειαστεί άλλη μια μέρα. Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ το ξέρουν καλά τώρα. Αμφότερες πήγαν στην ελληνική πρωτεύουσα για να τελειώνουν γρήγορα με την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, αλλά θα αύριο θα δώσουν τέταρτο παιχνίδι».

Σχετικά με την αναμέτρηση του ΣΕΦ, η «Αs» αναφέρει: «Κολοσσός ο Ντάνστον, κατέστρεψε τους λευκούς και ήταν ο κωδικός θριάμβου για τον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ που υπέφερε για 30 λεπτά από τους ψυχωμένους πρωταθλητές Ευρώπης, επέστρεψε από το -13, αλλά προσωπικά λάθη και χαμένες βολές της κόστισαν. O Oλυμπιακός κέρδισε γιατί ήταν γραφτό, γιατί έτσι είναι οι ισοδύναμες μάχες και γιατί η ψυχολογία μετράει πολύ. Η καρδιά του πρωταθλητή θα συνεχίσει να χτυπάει τουλάχιστον μέχρι αύριο το βράδυ. Ο Mπαρτζώκας έδωσε ένα μεγάλο χέρι βοήθειας στην ομάδα του με την απόφαση να αλλάζουν στα σκριν ο Ντάνστον με τον Μάντζαρη».