Ο Αλβέρτης εν όψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ (vid)

Γιάννης Ράμμας
Ο Αλβέρτης εν όψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ (vid)
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης περιμένει απ' τους παίκτες του κι απ' τον κόσμο του Παναθηναϊκού να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ (21/4, 21:45/novasports 2) και να εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Ο 40χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στους εκπροσώπους των Μέσων στο ΟΑΚΑ για...

...τις διαφορές ανάμεσα στις πρώτες δύο προημιτελικές αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας στη Μόσχα: «Η εικόνα δε μπορεί να πει ποτέ ψέματα. Παίξαμε ένα παιχνίδι το οποίο μπορούσαμε να πάρουμε την πρώτη φορά. Το δεύτερο παιχνίδι εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά. Αυτό δεν έχει σημασία. Πρέπει να 'μαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Έρχεται η σειρά στο γήπεδό μας. Αυτό που πρέπει και θέλουμε να κάνουμε είναι να πάμε τη σειρά έως το τέλος. Να νικήσουμε στην έδρα μας και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στη Μόσχα».

...τη δυσκολία της πρόκρισης έπειτα το 2-0 στο Universal Sports Hall: «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα είναι κάτι εύκολο. Ξέρουμε πολύ καλά ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θα προσπαθήσουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναλύσεις, για σκέψεις, για οτιδήποτε άλλο. Τα παιχνίδια είναι τόσο κοντινά το ένα με τ' άλλο, που απλά πρέπει να ξεπερνάς το καθετί και να προχωράς στο επόμενο».

...το μεγαλύτερο πρόβλημα απέναντι στη ρωσική ομάδα, όπως π.χ. τα ψηλά κορμιά: «Αυτό είναι το σίγουρο. Τι να κάνεις... Έχουν πολύ ψηλούς παίκτες και καλούς αθλητές. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις σ' αυτό κι όχι μόνο δηλαδή σ' αυτό, να παίξουμε κάπως διαφορετικά, έτσι όπως έχουμε πει».

...τη σημασία του γεμάτου ΟΑΚΑ: «Αν δεν γεμίσει κι αύριο (21/4) το ΟΑΚΑ... Έχει γεμίσει τόσες φορές. Ο κόσμος έχει δώσει το "παρών" κι έχει γίνει ο 6ος παίκτης μας τόσες φορές κι αυτό πιστεύω ότι θα γίνει κι αύριο (21/4)».