Ο απολογισμός της regular season (Δύση)

Φάνης Παναγιώτου
Ο απολογισμός της regular season (Δύση)

bet365

Η regular season στο NBA ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr κάνει τον… απολογισμό των ομάδων, λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ των playoffs. Στο δεύτερο μέρος η Δύση…

Σπερς και Θάντερ έχασαν από τους Μαϊάμι Χιτ στους πιο πρόσφατους τελικούς του ΝΒΑ, με αποτέλεσμα ο τίτλος να πάει στην Ανατολή. Κατά κοινή ομολογία όμως η Δύση έχει πιο δυνατές ομάδες και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος τόσο για τις θέσεις των playoffs, όσο και για εκείνες που δίνουν πλεονέκτημα έδρας, έστω και στον πρώτο γύρο της postseason. Τι μας… έμεινε όμως από τη regular season στη συγκεκριμένη περιφέρεια;

*Σαν Αντόνιο Σπερς (62-20): Σαν να μην έχει περάσει ημέρα από πάνω τους! Για ακόμα μία χρονιά η ομάδα του Γκρεκ Πόποβιτς παίζει ολοκληρωτικό μπάσκετ, κατάφερε σχετικά εύκολα να εξασφαλίσει την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας και να έχει απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Πολλοί θεωρούν πως ήρθε η ώρα της επιστροφής στην κορυφή για τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

*Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (59-23): Ο Κέβιν Ντουράντ κατάφερε να ξεπεράσει τον… μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν στο σερί των συνεχόμενων αναμετρήσεων με 25+ πόντους και σίγουρα αυτό ήταν από τα highlight της σεζόν μέχρι σήμερα. Ωστόσο, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχασαν την πρώτη θέση και λίγο έλειψε να τερματίσουν στην τρίτη! Ο KD δείχνει ικανός για το καλύτερο, στους Θάντερ όμως κάτι… λείπει, προκειμένου να βρεθούν στην κορυφή.

*Λος Άντζελες Κλίπερς (59-23): Ο Ντοκ Ρίβερς πήγε στους Κλίπερς και στόχος είναι η κορυφή. Η παρέα των Κρις Πολ & Μπλέικ Γκρίφιν έπαιξε αρκετά καλό μπάσκετ ανά διαστήματα, πέτυχε τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της και πλέον -μετά και τις προσθήκες που έγιναν (βλ. Ντέιβις, Γκρέιντζερ, Τούρκογλου)- δείχνει έτοιμη για το καλύτερο.

*Χιούστον Ρόκετς (54-28): Ο Ντουάιτ Χάουαρντ φαίνεται πως έκανε τη σωστή επιλογή τελικά. Ο «Σούπερμαν» παίζει καλά στους Ρόκετς (σίγουρα καλύτερα από τους Λέικερς) και μαζί με τον Τζέιμς Χάρντεν είναι έτοιμοι να οδηγήσουν ψηλά την ομάδα τους. Σίγουρα τους λείπουν λύσεις από τον πάγκο, γι’ αυτό και έκαναν ορισμένες άσχημες ήττες μέσα στη σεζόν… Μεταξύ άλλων πρόκειται και για ένα νεανικό σύνολο.

*Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (54-28): Από τις ομάδες που άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις στη φετινή regular season, καθώς δεν είχε τον… μεγάλο σταρ, ωστόσο κατάφερε να παίξει καλό μπάσκετ και να πάρει ορισμένες σπουδαίες νίκες. Μοιραία έμεινε από δυνάμεις από ένα σημείο και μετά, έδειξε όμως ικανή για το καλύτερο και το δεδομένο είναι πως οι… μάχες με τους Χιούστον Ρόκετς αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

*Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (51-31): Ούτε… κρύο, ούτε… ζέστη η πορεία των Γουόριορς. Οι «πολεμιστές» έχουν ταλέντο, ωστόσο απουσιάζει η εμπειρία και γι’ αυτό έκαναν ορισμένες ήττες που τους έριξαν στην 6η θέση της Δύσης. Ο Στέφεν Κάρι όμως αν βρεθεί σε καλή κατάσταση μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους Γουόριορς.

*Μέμφις Γκρίζλις (50-32): Τα κατάφεραν οι Κώστας Κουφός & Νικ Καλάθης και θα βρεθούν στα playoffs. Οι Γκρίζλις είχαν καλές και κακές στιγμές μέσα στη σεζόν, φάνηκε πως θα χάσουν την postseason όταν τραυματίστηκε ο Μαρκ Γκασόλ, τελικά όμως τερμάτισαν στην 7η θέση και ετοιμάζονται για τις αναμετρήσεις με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του Κέβιν Ντουράντ.

*Ντάλας Μάβερικς (49-33): Επιστροφή στα playoffs για τους Πρωταθλητές του 2011. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έκανε σπουδαία χρονιά (σ.σ. στη δεκάδα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ πλέον…) και μαζί με τον Μόντα Έλις οδήγησαν τους Μάβερικς στην postseason. Σίγουρα δεν βρίσκονται στο επίπεδο για να χτυπήσουν ομάδες όπως οι Σπερς, ωστόσο είναι αουτσάιντερ που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει.

*Φοίνιξ Σανς (48-34): Οι περισσότεροι τους περίμεναν κάπου στις τελευταίες θέσεις. Τελικά οι Σανς έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ και λίγο έλειψε να βρεθούν στα playoffs. Η παρέα του Γκόραν Ντράγκιτς & του Έρικ Μπλέντσο έμεινε εκτός, το μέλλον όμως τους ανήκει, όπως φάνηκε φέτος.

*Μινεσότα Τίμπεργουλβς (40-42): Ίδια εικόνα από τους «Λύκους» που είχαν ορισμένες πολύ καλές στιγμές μέσα στη σεζόν, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν το… βήμα παραπάνω. Ο Κέβιν Λαβ έκανε και φέτος σπουδαίες εμφανίσεις, τελικά όμως η απόδοση του δεν ήταν αρκετή για τους Τίμπεργουλβς, που έμειναν εκτός playoffs.

*Ντένβερ Νάγκετς (36-46): Δεν υπήρχαν απαιτήσεις από τους φετινούς Ντένβερ Νάγκετς και μάλλον… πολλές ήταν και οι 36 νίκες που πανηγύρισαν. Στα θετικά η αγωνιστική άνοδος του Τιμοφέι Μοζγκόφ και η πολύ καλή παρουσία του Κένεθ Φαρίντ.

*Πέλικανς (34-48): Πιο πολλά περιμέναμε από τη… νέα ομάδα του ΝΒΑ. Οι τραυματισμοί όμως δεν τους επέτρεψαν να βρουν χημεία, έδειξαν όμως ορισμένα πολύ θετικά δείγματα γραφής και του χρόνου θα είναι πιο δυνατοί. Ο Άντονι Ντέιβις έβγαλε στο παρκέ μεγάλο μέρος του ταλέντου του και λογικά θα είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν, ενώ έχει καλές πιθανότητες να πάρει και το βραβείο του καλύτερου αμυντικού, αν και λογικά θα το τελευταίο θα το χάσει λόγω της πορείας των Πέλικανς.

*Σακραμέντο Κινγκς (28-54): Αδιάφορη σεζόν για τους Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι απέκτησαν τον Ρούντι Γκέι, ο τελευταίος όμως δεν δείχνει ικανός να ανεβάσει ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο… Μία από τα ίδια αναμένουμε και τη νέα σεζόν από τους Κινγκς.

*Λος Άντζελες Λέικερς (27-55): Τι να πει κανείς για τους Λέικερς; Τα είπε όλα ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πέρυσι και χτύπησε ξανά! «Σκ...τα σεζόν. Ξεχάστε τη. Η επόμενη θα είναι επική», τόνισε ο Black Mamba και πλέον περιμένουμε να δούμε… πράξεις στο παρκέ.

*Γιούτα Τζαζ (25-57): Έμοιαζε δεδομένο πως θα είναι στην τελευταία θέση της Δύσης. Οι Λέικερς πήγαν να τους… αλλάξουν τα σχέδια, ωστόσο οι Τζαζ τα «κατάφεραν» και τερμάτισαν τελευταίοι. Πλέον αναμένουν το ντραφτ έτσι ώστε να σχεδιάσουν τα πλάνα τους για ένα… καλύτερο μέλλον.

 

NBA Τελευταία Νέα