Νίκη για να... επιστρέψει στο Μιλάνο!

Φάνης Παναγιώτου
Νίκη για να... επιστρέψει στο Μιλάνο!
Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της ΕΑ7 Αρμάνι Μιλάνο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας (21:45, Novasports 2) και στόχος του δεν είναι άλλος από το θετικό αποτέλεσμα.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και έμειναν... ζωντανοί στο «κυνήγι» της δεύτερης θέσης, που συνεπάγεται πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Το ίδιο ρεκόρ, όμως, έχουν και οι Ιταλοί, γεγονός που σημαίνει ότι η αποψινή αναμέτρηση είναι καθοριστική και ο νικητής θα αυξήσει τις πιθανότητες του για να βρεθεί... ξανά στο Μιλάνο για το Final Four.

Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα απουσιών. Αντίθετα, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ραμέλ Κάρι (8.1π. - 2.4ρ.), ωστόσο ο Ζακ Ράιτ (7.5π. - 6.5ρ. - 3.5ασ.) θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα.

«Ο Παναθηναϊκός θα έρθει αποφασισμένος στο Μιλάνο για να επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στον όμιλο. Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ έπαιξαν πολύ έντονα λόγω και των αθλητικών στοιχείων των παικτών τους και αντιμετωπίσαμε προβλήματα, Έκτοτε όμως έχουμε κάνει βήματα προόδου σαν ομάδα και ελπίζουμε να έχουμε κλείσει την ψαλίδα. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να πάρουμε για να διατηρήσουμε τη θέση μας στον όμιλο. Επιπροσθέτως, παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και θέλουμε να τους χαρίσουμε μία ακόμη εξαιρετική βραδιά», δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι.

«Η Αρμάνι Μιλάνο είναι διαφορετική από τον πρώτο γύρο. Έχει αλλάξει λίγο το ροτέισον. Έχει πολύ έντονα αθλητικά στοιχεία, μεγάλη ποιότητα και ειδικά μέσα στην έδρα της ανεβάζει πολύ την πίεση και ανοίγει το παιχνίδι της», υπογράμμισε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΔΩ.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΔΩ.