Οι λόγοι του 0-3 της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Οι λόγοι του 0-3 της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (vids)
Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ εντυπωσίασε στην πρώτη φάση, ωστόσο στο Top 16 βρίσκεται στο 0-3. To gazzetta.gr γράφει για την αγωνιστική πτώση της αντιπάλου του Παναθηναϊκού (20:00, ΔΤ).

Με την πορεία των δύο ομάδων στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ελάχιστοι θα περίμεναν να φτάσουμε στην 4η αγωνιστική του Top 16 και ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στο 3-0, την ώρα που η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν έχει καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσει νίκη. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε με ήττα στο ΣΕΦ από τον back2back πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, για να ακολουθήσει το «διπλό» της Μπαρτσελόνα στην Πόλη και το αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα. Αντίθετα, το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη μετράει το απόλυτο στις νίκες και σήμερα έχει την ευκαιρία για το 4-0.

Τι έχει αλλάξει, όμως, και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ από εκεί που έδειχνε πως έχει βάλει… πλώρη για το Final Four, μετά τις πρώτες αγωνιστικές του Top 16 βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ακόμα και όσον αφορά την πρόκριση της στα playoffs της Ευρωλίγκας;

Λόγοι υπάρχουν πολλοί και είναι δεδομένο πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι συνεργάτες του πρέπει να βελτιώσουν αρκετά, προκειμένου η Φενέρ να βρεθεί ξανά στον σωστό δρόμο. Ωστόσο, υπάρχουν δύο βασικές αιτίες των άσχημων εμφανίσεων των Τούρκων, με πρώτο την άμυνα!

ΔΕΧΕΤΑΙ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ κατάφερε να πάρει σημαντικές νίκες στην πρώτη φάση και όλες είχαν ως κοινό παρονομαστή την καλή άμυνα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε δύο φορές της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (86-60 & 74-78) και μια της Μπαρτσελόνα (75-70) σε αναμετρήσεις που το παθητικό της δεν ήταν πάνω από τους 75 πόντους… Για την ώρα στο Top 16 οι Τούρκοι έχουν… ξεχάσει την καλή τους άμυνα και το αποτέλεσμα είναι να δέχονται 10 πόντους περισσότερους σε σύγκριση με τις αναμετρήσεις της πρώτης φάσης. Συνεπώς, για να υπάρξει βελτίωση και να έρθουν οι νίκες πρέπει η Φενέρ του Ζοτς να βρει ξανά τον αμυντικό προσανατολισμό της.

ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ

Το καλοκαίρι ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έφτασε μια… ανάσα από το να μετακομίσει στις Η.Π.Α. για να αγωνιστεί στον «μαγικό κόσμο» του NBA και να φορέσει τη φανέλα των Μπρούκλιν Νετς. Ο Κροάτης, όμως, έμεινε στην Ευρώπη και στην πρώτη φάση ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει επιθετικά η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ο Μπογκντάνοβιτς με 18.1 πόντους κατά μέσο όρο ήταν ο ηγέτης των Τούρκων και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες. Στο Top 16, ωστόσο μετράει μόλις 10.7 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα και είναι δεδομένο πως πρέπει να ανέβει, ώστε να μπορέσει ξανά η Φενέρ να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Μπογκντάνοβιτς, που στην πρώτη φάση σούταρε με 40% από την γραμμή των 6.75μ., στο Top 16 δεν έχει σημειώσει ακόμα τρίποντο!

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΠΟΤ. ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ
@ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 95-82 16 (0/3τρ.)
vs. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 73-76 12 (0/6τρ.)
@ ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛ. 89-75 4 (0/3τρ.)
Μ.Ο. (Top 16) 85.6 (παθητικό) 10.7 (0%τρ.)
Μ.Ο. (Reg. Season) 74.9 (παθητικό) 18.1 (40.9%)

Δείτε τα videos που ακολουθούν: