Για το απόλυτο στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός

Φάνης Παναγιώτου
Για το απόλυτο στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός
Στο Μιλάνο κόντρα στην ΕΑ7 Αρμάνι δοκιμάζεται απόψε ο Ολυμπιακός (21:45, ΔΤ) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, καθώς στην πρεμιέρα πήρε τη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Back2back πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ήττα στην Ευρωλίγκα και απόψε δοκιμάζονται στο Μιλάνο, εκεί δηλαδή όπου φέτος θα διεξαχθεί το Final Four.

Τα προβλήματα δεν απουσιάζουν από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Εκτός είναι οι τραυματίες Έισι Λο & Μπρεντ Πέτγουεϊ, ωστόσο έτοιμος για το ντεμπούτο του είναι ο Μάρντι Κόλινς. Αντίθετα, δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα ο Τζαμάριο Μουν, ο οποίος ανακοινώθηκε χθες, αλλά ακόμα και να ήταν έτοιμος δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο γύρο του Top 16.

Από την άλλη, η ΕΑ7 Αρμάνι Μιλάνο στοχεύει στο πρωτάθλημα Ιταλίας, ωστόσο έχει παρουσιάσει αρκετά καλή εικόνα μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα και μάλιστα πρόσφατα ενισχύθηκε με τον Ντάνιελ Χάκετ από τη Σιένα. Ο Λούκα Μπάνκι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

«Έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή μπροστά μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη αν και οι συγκυρίες την παρούσα στιγμή δεν μας ευνοούν καθώς είμαστε στην καρδιά του TOP-16 και έχουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που προέρχεται από ήττα και δεν θέλει να κάνει δεύτερη συνεχόμενη και μάλιστα στην έδρα της, οπότε περιμένουμε πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιδράσουν και να πάρουν τη νίκη», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Στο ντεμπούτο μας στην έδρα μας για το TOP 16 απαιτείται να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να πάρουμε τη νίκη απέναντι στην ομάδα που την παρούσα στιγμή θεωρείται η καλύτερη στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα για δύο συνεχόμενες σεζόν και είναι αήττητος στην Ευρώπη. Έχει ένα σύστημα, το οποίο λειτουργεί για χρόνια και πρέπει να το ελέγξουμε τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Η επίθεσή του επικεντρώνεται στον Σπανούλη και διαθέτει αθλητικότητα που του επιτρέπει να είναι αποτελεσματικός στην άμυνα. Θα είναι μία ξεχωριστή βραδιά και η ομάδα πρέπει να δείξει θέληση για να αγωνιστεί εναντίον εκείνης που θεωρείται η πιο σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου», ήταν τα λόγια του Λούκα Μπάνκι.