«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μέλλον στη φετινή Ευρωλίγκα»

Στέλλα Παπαδοπούλου
«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μέλλον στη φετινή Ευρωλίγκα»
Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Λιέτουβος Ρίτας, Γιόνας Βαϊνάουσκας, δεν πιστεύει στον φετινό Παναθηναϊκό, ενώ αποκάλεσε τον Ντιρκ Μπάουερμαν μέχρι και κλόουν!

Ο Γιόνας Βαϊνάουσκας δεν θεωρεί σημαντική τη νίκη της Λιέτουβος απέναντι στους «πράσινους» στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, καθώς θεωρεί πως η ελληνική ομάδα δεν έχει μέλλον στην φετινή διοργάνωση: «Το ξεκίνημα της ομάδας δεν ήταν τόσο πετυχημένο. Παίξαμε κόντρα σε ομάδες από το Βέλγιο, τη Λετονία και τη Γερμανία. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε βρει ακόμα τα πατήματά του όταν τον αντιμετωπίσαμε. Φέτος, έχασε τρεις φορές και πήρε τρεις νίκες είτε στην παράταση είτε έπειτα από δύσκολες μάχες. Η ομάδα του Γιόνας Ματσιούλις θα παλέψει για την τέταρτη θέση μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα στον δ' όμιλο. Έχουν μεγάλο όνομα, αλλά χάνουν και δεν βρίσκουν απαντήσεις. Φέτος το ταξίδι τους θα τελειώσει νωρίς στην Ευρωλίγκα».

Όσο για τον τεχνικό της Λιέτουβος δεν είχε καλό λόγο: «Είναι πολύ αργά για να απολύσεις τον Γερμανό. Δεν θα βοηθήσει κάπου. Δεν θα έπρεπε να είχε υπογράψει από την αρχή. Δεν είναι σε θέση να κοουτσάρει μία ομάδα τέτοιου μεγέθους, φάνηκε κι άλλωστε με την πορεία που έκανε το καλοκαίρι με την εθνική Πολωνίας στο Εurobasket. Από το 1997 μέχρι το 2011 κανείς δεν είχε γιουχάρει την ομάδα. Ο κόουτς είπε ότι οι φίλαθλοι έκαναν αυτό που άξιζε στην ομάδα, εσύ τότε τι κάνεις γι' αυτή; Είναι ένας κλόουν του τσίρκου!».