Πεδουλάκης: «Θέλαμε να φάμε τη θάλασσα με ένα κουτάλι»

Γιάννης Ράμμας
Πεδουλάκης: «Θέλαμε να φάμε τη θάλασσα με ένα κουτάλι»
Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε τι παραλίγο να κάνει εντελώς λάθος ο Παναθηναϊκός, ενώ αποκάλυψε κι ένα απρόοπτο με τον Δημήτρη Διαμαντίδη λίγες ώρες πριν απ' το τζάμπολ απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας στο Ο.Α.Κ.Α. (80-72).

«Είχαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά νευρικοί και στα σουτ και στα τελειώματά μας και στις επιλογές μας. Πηγαίναμε να φάμε τη θάλασσα με ένα κουτάλι, με μία πάσα. Είχαμε τον κόσμο να μας δίνει ενέργεια, αλλά δεν είχαμε καθόλου, μα καθόλου καθαρό μυαλό. Αυτό έφερε νευρικότητα, στο ημίχρονο είπαμε στα παιδιά να μη κοιτάνε το ταμπλό, να γυρίσουν μπάλα, να διαβάσουν καλύτερα το παιχνίδι και το κυριότερο μέσα απ' την άμυνα να βρούμε ρυθμό. Μπορέσαμε και γυρίσαμε το παχνίδι. Είχαμε αρκετά κλεψίματα, ήμασταν πιο εύστοχοι, πιο ήρεμοι, αυτό θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε τη ψυχική διάθεση, η οποία θα βοηθήσει τα παιδιά μας κι όλη την ομάδα» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο 49χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε για τη νευρικότητα και το κατά πόσο επηρέασε άπαντες ο σχετικός πανικός έπειτα την τελευταία εκτός έδρας ήττα απ' τη Μακάμπι Τελ Αβίβ:

«Σίγουρα επηρεάζουν κάποια πράγματα. Τα παιδιά ήξέραν ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ότι κάποια απ' αυτά δεν είναι στο επιθυμητό σημείο. Χάσαμε και τον Λάσμε, ενώ ο Διαμαντίδης δεν κοιμήθηκε καθόλου, τα ξημερώματα ταξίδεψε στη γενέτειρά του (σ.σ. Καστορία), είχε ένα ατυχές γεγονός κι επί τη ευκαιρία να του ευχηθούμε και "συλληπητήρια", γύρισε να παίξει. Όλα αυτά δε είναι αυτό καθαυτό, αλλά όλα μετράνε. Σε ένα παιχνίδι επιπέδου Ευρωλίγκα κάποιοι δε θα 'ναι καλά, θα 'ρθουν άλλοι απ' τον πάγκο, ο καθένας ήθελε να βοηθήσει την ομάδα, αλλά με λάθος τρόπο».

Μιλώντας και για την επόμενη αγωνιστική (7η) του δ' ομίλου της Ευρωλίγκας στη Βιτόρια απέναντι στην ισόβαθμη (3-3) Λαμποράλ Κούτσα, ο «Άρτζι» σχολίασε: «Ο όμιλός μας είναι πολύ ανοιχτός. Όλες είναι καλές ομάδες. Χρειάζετα συγκέντρωση. Θα δούμε εκείνη την ώρα. Μπροστά μας έχουμε τον Άρη (24/11) και δε θέλουμε να παρεκλίνουμε».