Πρώτα η ομαδικότητα για τον Μπέγκιτς

Πρώτα η ομαδικότητα για τον Μπέγκιτς

Χρήστος Μιχαηλίδης
Πρώτα η ομαδικότητα για τον Μπέγκιτς
Ο Μίρζα Μπέγκιτς ετοιμάζεται να ντεμπουτάρει με την φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και επισήμανε την ομαδικότητα που πρέπει να επιδείξουν οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς (31/10, 21:15) με την Μπάγερν Μονάχου.

«Είχα μία δύσκολη περίοδο μετά την Βραζιλία, καθώς μετά από εκείνο το μακρινό ταξίδι ταλαιπωρήθηκα με ένα σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη. Ήμουν σε κακή κατάσταση, είχα πόνους, αλλά χάρη στην βοήθεια του ιατρικού επιτελείου είμαι καλύτερα και νιώθω μια χαρά τώρα», είπε αρχικά Σλοβένος σέντερ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Μπάγερν Μονάχου:
«Είναι μία καλή ομάδα όσο έχω δει, η οποία βγάζει μπόλικη ενέργεια στο παρκέ. Της αρέσει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και επιδιώκει να βγάζει αιφνιδιασμούς στα παιχνίδια της, ώστε να φτάνει στο εύκολο καλάθι. Το κλειδί για να κερδίσουμε, είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε, όπως ξέρουμε και μπορούμε, λειτουργώντας με ομαδικότητα. Να τρέξουμε και εμείς στο ανοιχτό γήπεδο ώστε να φτάσουμε στο εύκολο καλάθι, αλλά και να βγάλουμε αρκετά ελεύθερα σουτ, όπως κάνουμε μέχρι τώρα».

Όσον αφορά για την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό, είχε να πει: «Δεν είμαι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, γιατί λόγω της μέσης μου δεν είχα την ευκαιρία να προπονηθώ με την ομάδα και έχασα αρκετές προπονήσεις. Σκοπός μου, όμως, είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθήσω όσο μπορώ από τον ρόλο που θα έχω. Δεν έχει σημασία όμως τι κάνω αποκλειστικά εγώ. Η ομαδικότητα είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη, αλλά και το ομαδικό πνεύμα που έχουμε σαν ομάδα, κάτι που το έχω αντιληφθεί απόλυτα. Μου αρέσει το γεγονός πως ακόμη και αν βρισκόμαστε πίσω στο σκορ, καταφέρνουμε να κάνουμε ανατροπές, Είναι δείγμα της ομαδικότητας που έχουμε ως σύνολο».

Τέλος, ο Μίρζα Μπέγκιτς ανέφερε επίσης για τον τραυματισμό του: «Δεν είχα ποτέ προβλήματα με τη μέση στην καριέρα μου, αλλά ταλαιπωρήθηκε αυτή την φορά τόσο από το ταξίδι στην Βραζιλία, όσο και από το δύσκολο Eurobasket που είχα. Θα είμαι εντάξει πιστεύω. Η χρονιά είναι μεγάλη κι εύχομαι όλοι μας να είμαστε υγιείς