Κι ακόμη καλύτερα στη συνέχεια (73-62)

Κι ακόμη καλύτερα στη συνέχεια (73-62)

Γιάννης Ράμμας
Κι ακόμη καλύτερα στη συνέχεια (73-62)

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκ νέου βελτιωμένος απέναντι στην Αστάνα (73-62) και πλέον αναζητά ακόμη καλύτερη χημεία εν όψει έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών του. Αποκαλυπτήρια με νίκη για τη νέα φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να αναζητά ρυθμό εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου κι ως μέρος της εμπορικής σχέσης τους η Αστάνα άφησε το Καζακστάν και βρέθηκε στο Ο.Α.Κ.Α. για να βοηθήσει την κατάσταση. Η ομάδα του Πατ Καλάθη αποδείχθηκε άξια συνεργάτιδα, αφού απέναντί της κατάφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα να βγάλει αρκετή ενέργεια τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, επιβεβαιώνοντας το κλισέ πως όντως με την πάροδο του χρόνου θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερος.

Πέραν των αποκαλυπτηρίων της νέας φανέλας, η πρώτη εμφάνισή του μπροστά στο κοινό του θα μπορούσε να είχε συνδυαστεί και με μεγαλύτερη προσέλευση, αλλά η νταμπλούχος Καζακστάν είναι άγνωστη στους περισσότερους, ενώ αρκετοί φύλαξαν τα €10 για την ώρα των επίσημων υποχρεώσεων.

Οι υπόλοιποι, δηλαδή οι περίπου 2.000-2.500 θεατές, πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα, βλέποντας τα χρήματά τους να εξαργυρώνονται ποικιλοτρόπως. Η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας ξεχώρισε απ' το παιχνίδι του Παναθηναϊκου (και τις περισσότερες φορές ολοκληρώθηκε με τρίποντο, αφού πώς να μη σουτάρει κάποιος όταν βγαίνει ελεύθερος;), οι Διαμαντίδης & Λάσμε συνεργάστηκαν για τα γνώριμά τους alley-oops, το θέαμα περίσσεψε, ενώ η παρουσία των Μπατίστ και Φώτση και πάλι στα πράσινα αποτέλεσε το bonus κι η χρησιμοποίηση του Πινγκ Σανγκ την ευχάριστη έκπληξη. Συγχρόνως συνεχίστηκε κι η δοκιμή με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς ως λύση ανάγκης στη θέση «1» για το διάστημα απουσίας του Ρόκο-Λένι Ούκιτς (σ.σ. ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ο έτερος τραυματίας).

Η διαφορά δεν άργησε να φτάσε σε διψήφιο αριθμό (24-14 στο 12') κι εκτοξεύτηκε ακόμη και στους 23 πόντους (50-29 στο 23'), αλλά δεν παρέμεινε σ' αυτά τα επίπεδα, αφού δεν υφίσταται προετοιμασία χωρίς κούραση.

Οι επόμενες ευκαιρίες για δοκικές και συμπεράσματα είναι απέναντι στη Λουκόιλ (4/10), στον Α.Γ.Ο.Ρ. (5/10) και στον Πανιώνιο (6/10) στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» του Ρεθύμνου.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 41-27, 63-47, 73-62
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 10 (2), Κάρι 7 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 12 (2), Λάσμε 8, Διαμαντίδης 9 (2), Γκιστ 5, Παππάς 5 (1), Γιάνκοβιτς 3 (1), Σανγκ, Ματσιούλις 8
Αστάνα (Μπονιτσιόλι): Τζόνσον 11 (1), Λαβάλ 8, Σάιμον 17 (1), Μουρτζαγκάλιεφ, Κλίμοφ, Γιαργκάλιεφ, Ρας 8 (2), Τσβέτκοβιτς 12 (1), Μάρτσουκ, Κολέσνικοφ 3, Καλάθης 3 (1), Μπλουμς

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα