Χάνει... όλες τις πρεμιέρες ο Ούκιτς!

Χάνει... όλες τις πρεμιέρες ο Ούκιτς!

Γιάννης Ράμμας
Χάνει... όλες τις πρεμιέρες ο Ούκιτς!
Ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς επέστρεψε τραυματίας στην Ελλάδα και θα απουσιάσει για περίπου ενάμιση μήνα, χάνοντας το ντέρμπι «αιωνίων» στο Σ.Ε.Φ. κι όχι μόνο!

Έπειτα τον... ασημένιο Γιόνας Ματσιούλις ήταν η σειρά του Κροάτη γκαρντ να επιστρέψει στην Ελλάδα και να βρεθεί στο δεύτερο σπίτι του. Ο 29χρονος βρέθηκε στο Ο.Α.Κ.Α. κι αντάμωσε με τους συμπαίκτες τους, παλιούς και νέους, αλλά τα χαμόγελα περιορίστηκαν μόνο ως προς την επιστροφή του.

Ο παίκτης υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις και διεγνώσθη με πρόβλημα και στους δύο αχίλλειους τένοντες (σ.σ. πιο σοβαρή η κατάστασή του στον δεξί) και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ενάμιση μήνα!

Η έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδος απέχει ελάχιστα (σ.σ. 9/10 στο Κύπελλο Ελλάδος, 14/10 στην Α1 και 17/10 στην Ευρωλίγκα) κι ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να καταστρώσει τα σχέδιά του δίχως να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

Η ζημιά, τουλάχιστον σ' αυτό το μέγεθος, δεν αποκλείεται να είχε αποφευχθεί, αν οι ιθύνοντες της Κροατίας είχαν ακούσει τα παράπονά του για ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του Εurobasket 2013 και συγκεκριμένα πριν απ' τον ημιτελικό απέναντι στη Λιθουανία. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήθηκε για 29 λεπτά σ' αυτή την αναμέτρηση και γι' ακόμη 34 λεπτά απέναντι στην Ισπανία για τις θέσεις 3-4, επιβαρύνοντας την κατάστασή του.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει την επανεξέτασή του σε μία εβδομάδα προκειμένου να διαπιστώσει πώς βαίνει η υπόθεσή του, αλλά θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ξεθυμάνει απ' τη αντιμετώπισή του απ' τη «Hrvatska».

Ήδη η ομάδα έχει εκτός δράσης τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (σ.σ. και τον βοηθητικό Γιώργο Αποστολίδη), ο οποίος τρέχει να προλάβει τις πρώτες κρίσιμες αναμετρήσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τουλάχιστον ο Στεφάν Λάσμε πλησιάζει όλο και περισσότερο στην επιστροφή του στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.