«Πολυδιάστατος ο Πέιν»

«Πολυδιάστατος ο Πέιν»

Απόστολος Παγώνης
«Πολυδιάστατος ο Πέιν»

bet365

Ο Χάρης Μαρκόπουλος μίλησε στο επίσημο site της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για το νέο μεταγραφικό απόκτημα τον Μαρκ Πέιν χαρακτηρίζοντάς τον εργαλείο.

Το μέλος του προπονητικού τιμ του ΠΑΟΚ ο Χάρης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην επιλογή του Μαρκ Πέιν και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αμερικανού.

«O Μαρκ Πέιν είναι ένας παίκτης του οποίου την παρουσία προσέχαμε από τότε που αγωνιζόταν στο κολέγιο. Παρακολουθήσαμε την πορεία του. Είναι ένα εργαλείο για κάθε προπονητή. Είναι πολυδιάστατος παίκτης, που του αρέσει να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Πρόκειται για έναν παίκτη που δείχνει μεγάλη προσοχή και είναι πολύ συγκεντρωμένος στο αμυντικό κομμάτι. Του αρέσει να πηγαίνει στα ριμπάουντ, να τρέχει σε ανοικτό γήπεδο, είτε με μπάλα είτε χωρίς αυτήν και έχει στο παιχνίδι του πολλές φάσεις είτε να δημιουργήσει ή να εκτελέσει από πικ εν ρολ και ποστ. Μεγάλο ρόλο στην απόφασή μας έπαιξε το γεγονός ότι μετά από την απόκτηση ενός παίκτη που ήρθε κατευθείαν από κολέγιο και χωρίς να έχει επαφή με το επαγγελματικό μπάσκετ, όπως ο Κούπερ, θέλαμε να βρούμε έναν παίκτη με εμπειρία στην Ευρώπη. Και ήταν ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι ο Πέιν, έχει ήδη αγωνιστεί στην Ελλάδα. Παράλληλα σε όποιες ομάδες κι αν αγωνίστηκε, είχαν υψηλούς στόχους».


Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Ένας ακόμη λόγος που μέτρησε στην απόφασή μας, είναι το γεγονός ότι ο Πέιν είναι ένας παίκτης που πάντα βάζει το εγώ του κάτω από την ομάδα και προσπαθεί μέσα από ομαδική δουλειά να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Περιμένουμε μάλιστα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού μας, αλλά και το πως παίζουν οι συμπαίκτες του κι εμείς να καταφέρουμε να πάρουμε το 100% από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και τα προσόντα του».


Για το ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει στο ρόστερ του δύο αριστερόχειρες στην περιφέρεια, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο: «Θα φανεί στο γήπεδο εάν είναι πλεονέκτημα ή όχι. Θεωρούμε ωστόσο, ότι θα είναι καλό για μας να είναι δύο αριστερόχειρες στην περιφέρειά μας, γνωρίζοντας ότι οι υπόλοιποι παίκτες είναι δεξιόχειρες».


Για την θέση του Πέιν: «Είναι ένας πολυδιάστατος ολ αράουντ παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Του αρέσει να κινείται και χωρίς, αλλά και με την μπάλα, να δημιουργεί και να εκτελεί. Θέλαμε έναν παίκτη που να συμπληρώνει τις θέσεις των γκαρντ, αλλά εάν και εφόσον χρειαστεί σε κάποιο παιχνίδι, μπορεί να βοηθήσει ώστε να παίξουμε και με πιο κοντά σχήματα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα