Μπαρτζώκας για Φενέρ και νέα χρονιά (vids)

Μπαρτζώκας για Φενέρ και νέα χρονιά (vids)

Αντώνης Κατσίκης
Μπαρτζώκας για Φενέρ και νέα χρονιά (vids)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα όσα έγιναν το καλοκαίρι με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, για τις αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού και τη νέα σεζόν.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως είχε συμφωνήσει με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αλλά η συμφωνία με την τουρκική ομάδα θα ίσχυε μόνο εάν ο Ολυμπιακός δεν επιθυμούσε να συνεχίσει την συνεργασία μαζί του. Επίσης αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ των Πειραιωτών και εξήγησε πως άλλες ήταν αναγκαίες και άλλες έγιναν χωρίς να το θέλουν οι «ερυθρόλευκοι». Ο 48χρονος κόουτς μίλησε επίσης, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής των Πρωταθλητών Ευρώπης για Καρπενήσι, για τις απουσίες που υπάρχουν λόγω του Ευρωμπάσκετ, αλλά και τη νέα σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για:

Το τι έγινε με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ το καλοκαίρι: «Καταρχήν τώρα εδώ είμαστε για το γεγονός πως η ομάδα φεύγει για προετοιμασία και το να το εξατομικεύουμε είναι λίγο λάθος. Αφού με ρωτάτε και πρέπει να απαντήσω κάτι, θα σας πω ότι τα πράγματα παρουσιάστηκαν έτσι ήθελε το συγκεκριμένο μέσο να παρουσιαστούν. Ήταν η μισή αλήθεια ό,τι γράφτηκε, όπως ξέρετε δεν είχα οψιόν για τη δεύτερη χρονιά στο συμβόλαιο μου με τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός είχε μόνο. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να αποφασίσει εάν θα είμαι στην ομάδα την επόμενη χρονιά , δηλαδή τη φετινή, ή δεν θα είμαι. Η συμφωνία λοιπόν που είχα κάνει με τη Φενέρ ήταν εάν ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε. Και ήταν ξεκάθαρο αυτό, φυσικά αυτό δεν βγήκε ποτέ στην επικαιρότητα. Εγώ είχα συμφωνήσει να πάω εάν ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε. Ήταν ξεκάθαρο αυτό. Εφόσον ο Ολυμπιακός με ήθελε δεν υπήρχε άλλη σκέψη στο μυαλό μου».

Την πορεία της προετοιμασίας: «Πάει πολύ καλά έως τώρα η προετοιμασία. Στόχος μας είναι τα νέα πρόσωπα που βρίσκονται τώρα στην ομάδα να καταλάβουν τι φιλοσοφία του Ολυμπιακού και το τι σημαίνει η ομάδα. Όπως ξέρετε όλες οι ομάδες αυτού του επιπέδου έχουν το μεγάλο πρόβλημα των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων καθώς υπάρχουν απουσίες και αυτοί οι παίκτες θα φτάσουν να είναι μαζί μας λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Αυτό είναι ένα πρόβλημα αξεπέραστο για εμάς, αλλά και για όλες τις ομάδες αυτού του επιπέδου. Οι πολλές απουσίες σε συνδυασμό με τα νέα πρόσωπα είναι ένα πρόβλημα για εμάς. Είμαστε αισιόδοξοι, θεωρούμε πως έχουμε καλή ομάδα και η χρονιά θα είναι πολύ μακριά για εμάς».

Τον σχεδιασμό: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με τον σχεδιασμό. Σε μια χρονιά που κάποιες δεδομένες αλλαγές που έπρεπε να υπάρξουν και κάποιες άλλες που έγιναν χωρίς να θέλουμε δημιούργησαν μια κατάσταση στον Ολυμπιακό, αλλά πιστεύουμε ότι όσοι παίκτες ήρθαν, αρκεί να ξέρουν σε ποιο σύλλογο βρίσκονται, έχουν μεγάλο κίνητρο και θέληση και φυσικά τα προσόντα και τον χαρακτήρα να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό, μαζί με τους παλιούς, οι οποίοι σίγουρα έχουν αξία, εκεί που πρέπει.

Toυς στόχους και ποιους από τους τρεις αποτελεί προτεραιότητα: «Νομίζω πως είναι λάθος να βάλεις κάποιον στόχο πρώτο στον Ολυμπιακό. Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται, κοιτώντας την κάθε μέρα που έχουμε μπροστά μας, να διαχειριστούμε όλες τις καταστάσεις. Πιστεύω πάντως πως θα πάμε πολύ μακριά φέτος. Αν έχουμε υγεία θα καταφέρουμε πολλά πράγματα».
Την Εθνική ομάδα που κάνει πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ: «Γι’ αυτό το θέμα είναι να μιλήσει ο κύριος Τρινκιέρι που έχει ζήσει την ομάδα και την καθημερινότητα της εδώ και 1.5 μήνα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι ευχή. Και όπως όλοι οι Έλληνες ευχόμαστε ότι θα γίνει.Το ελληνικό μπάσκετ έχει αποδείξει πως είναι στην κορυφή της Ευρώπης και Εθνικά, αλλά και συλλογικά. Οπότε περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία τα παιχνίδια».

Την μεγάλη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Η περσινή χρονιά ήταν η πρώτη στην Ευρωλίγκα με νέα δεδομένα και πολλά παιχνίδια για τις ομάδες. Με βάση την αξιολόγηση της περσινής χρονιάς το ρόστερ κατά τη γνώμη μας έπρεπε να είναι πιο βαθύ φέτος. Έτσι πέρα από τις δεδομένες μεταγραφές που θα κάναμε λόγο ελλείψεων πήραμε και δύο πολύ ταλαντούχους Έλληνες παίκτες όπως είναι ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου που θεωρούμε πως σιγά-σιγά θα μπούνε στο κλίμα της ομάδας, θα βελτιώσουν το επίπεδο της προπόνησης και φυσικά θα δείξουν, από την πρώτη χρονιά πιστεύω εγώ, τις δυνατότητες τους. Πιστεύω πως το ρόστερ μας είναι πλούσιο, βαθύ σίγουρα και πολύ αξιόλογο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα