Μίσσας: «Επιτυχία η πέμπτη θέση»

Gazzetta team
Μίσσας: «Επιτυχία η πέμπτη θέση»

bet365

Η Εθνική Νέων Ανδρών επέστρεψε (22/7) από την Εσθονία έχοντας στις αποσκευές της την πέμπτη θέση στο Ευρωμπάσκετ και ο Κώστας Μίσσας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πορεία της «γαλανόλευκης».

«Θεωρώ ότι είναι επιτυχία η κατάκτηση της πέμπτης θέσης από τη στιγμή που μιλάμε για ένα τουρνουά 20 ομάδων. Είναι ένα θετικό βήμα και μια βάση για το μέλλον. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ένα βήμα παραπάνω, μπαίνοντας στην τετράδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το μετάλλιο θα ήταν σίγουρο. Δώσαμε δέκα αγώνες, κάναμε οχτώ νίκες, αλλά το σημαντικό είναι το χιαστί όπως είναι το σύστημα της διοργάνωσης. Η Ισπανία πήρε το χάλκινο με τέσσερις ήττες και εμείς κάναμε δύο στη διοργάνωση. Αλλά θεωρώ ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία υπήρχαν πολλά παιδιά τα οποία έχουν βάσεις για το μέλλον και θεωρώ ότι το μέλλον τους ανήκει. Η Εθνική Νέων Ανδρών κάθε χρόνο, ανάλογα τις φουρνιές και τη διαδικασία προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση. Η θέση αυτή είναι η καλύτερη που έχει πάρει η γενιά αυτή του 93 - 94 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς έχει τερματίσει 13η και 11η σε προηγούμενες», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Μίσσας κατά την άφιξη της αποστολής της Εθνικής Νέων Ανδρών στο «Ελ.Βενιζέλος ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Το 6/6 και η δημοσιότητα δεν έκανε πολύ καλό, γιατί μιλάμε για παιδιά 19 χρονών που έχασαν κάπου το μυαλό τους. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τους βάλεις σε ένα πρόγραμμα. Παίξαμε καλό μπάσκετ σε 10 αγώνες με την εξαίρεση ενός ημιχρόνου με την Ισπανία. Από την άλλη επειδή υπάρχουν παιδιά σε αυτή την ομάδα που έχουν μεγάλο μέλλον σε επίπεδο Ευρωλίγκας και Εθνικής Ανδρών, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τη δημοσιότητα. Δεν μπορώ από την άλλη να καταλάβω γιατί τόσο μεγάλη δημοσιότητα. Ούτε οι 90άρηδες δεν είχαν τόση δημοσιότητα που πήραν τόσα μετάλλια. Πρέπει όμως να μάθουν να ζουν με αυτό, γιατί θα είναι κομμάτι της ζωής τους και αυτό τους είπα».

 

Τελευταία Νέα