Οι «άστεγοι» Πρωταθλητές!

Θάνος Σαρρής
Οι «άστεγοι» Πρωταθλητές!

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους αήττητους Πρωταθλητές κυκλάδων στο μπάσκετ, την ομάδα παίδων του ΑΟ Πάρου που πήρε τον τίτλο αήττητη και χωρίς ουσιαστικά να έχει έδρα!

Πιτσιρικάδες που οι περισσότεροι παίζουν παράλληλα σε παιδικό και εφηβικό και αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά. Το ανοιχτό γήπεδο της Παροικιάς, όπου εδρεύει η ομάδα, είναι ακατάλληλο και το παιδικό τμήμα φιλοξενήθηκε από τη Μάρπησσα. Για τα ματς του εφηβικού, χρειαζόταν να ταξιδεύει στη Νάξο! Παιδιά που ούτως ή άλλως έχουν βεβαρημένες υποχρεώσεις λόγω σχολείου και που αρκετές φορές... δεινοπάθησαν για να βγάλουν προπονήσεις λόγω των συνθηκών. Κι όμως, ακόμα κι έτσι πήραν τον τίτλο του πρωταθλητή Κυκλάδων σε επίπεδο παίδων χωρίς ούτε μία ήττα!

Η ομάδα του ΑΟΠ αποτέλεσε την μοναδική χωρίς κλειστό, αλλά και ούτε ανοιχτό γήπεδο, στο Πρωτάθλημα Κυκλάδων. Τουλάχιστον, το παιδικό δεν χρειαζόταν να βγαίνει εκτός νησιού για τα εντός έδρας ματς. Παρόλα αυτά, πήρε αήττητο πρωτάθλημα έχοντας την καλύτερη άμυνα και έφτασε στο Final 4 του εφηβικού. Κι όλα αυτά, έχοντας μόνο λίγους μήνες ζωής ως τμήμα! Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα, το οποίο προκάλεσε πολλές συζητήσεις και επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί.

«Στην Παροικιά στο γήπεδο οι διαστάσεις και η διαγράμμιση είναι λάθος, ενώ δίπλα από τις τελικές γραμμές υπάρχει ένα σκαλοπάτι που κάνει το γήπεδο ακατάλληλο, δεν μπορούσαν τα παιδιά να τρέξουν. Υπήρξαν ακυρώσεις στις προπονήσεις λόγω κρύου ή αέρα, ενώ υπό αυτές τις συνθήκες τα παιδιά έχαναν και την όρεξή τους για προπονήσεις», μας λέει ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Καζακίδης. Το πρόβλημα, φυσικά, δεν αφορά μόνο το μπάσκετ. οι ομάδες βόλεϊ των Νεανίδων και Κορασίδων που δημιουργήθηκαν στο Νησί στάθηκαν με αξιώσεις κόντρα σε ομάδες με αρκετά χρόνια εμπειρίας και καλές εγκαταστάσεις Πάντα, ωστόσο, έπαιζαν στις έδρες των αντιπάλων τους!

Το θέμα του γηπέδου τέθηκε σε Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από απόφαση στην οποία συμφωνούν όλοι, στάλθηκε το ψήφισμα στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, με τον οποίο έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία. Ανάλογα έγγραφα έχουν σταλεί και στην περιφέρεια, με όλους να ελπίζουν στην κινητοποίηση και στη δημιουργία ενός γηπέδου, ενός στόχου που αποτελεί προτεραιότητα για όλους και για την υλοποίηση του οποίου έχουν ακουστεί ουκ ολίγες υποσχέσεις στο παρελθόν...

Ο Δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης, δήλωσε στο gazzetta.gr για το θέμα: «Όντως, εμείς ως νησί έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα σε σχέση με το κλειστό γυμναστήριο. Είναι απαίτηση των πολιτών της Πάρου να κατασκευαστεί ένα κλειστό γυμναστήριο και στο νησί μας. Βέβαια, για εμάς υπάρχει ένα προεδρικό διάταγμα (7732 του '93) όπου βάζει πολλούς όρους απαγορευτικούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε προκάτ και άλλες κατασκευές, όπως γίνεται σε άλλα νησιά, με αποτέλεσμα το κόστος να ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος.

Το 2004 είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα "Ελλάδα 2004" με ένα εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο όταν έγιναν οι μελέτες είδαμε ότι θέλουμε πάνω από 2.5 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να μην πάρουμε τα χρήματα και να μην έχουμε και γήπεδο. Τώρα κάνουμε κάποιες προσπάθειες, ο δήμος ΄παραχωρεί έκταση και έχουμε έρθει σε επαφή με τον Κύριο Ιωαννίδη. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον και η Πάρος να αποκτήσει ένα κλειστό γυμναστήριο». Σύμφωνα με τα όσα είχε πει σε Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχει έτοιμη μελέτη.

Ο σύλλογος έχει ζητήσει τουλάχιστον τη διαμόρφωση και τη βελτίωση των συνθηκών σε ένα από τα υπάρχοντα γήπεδα, έτσι ώστε να μπορεί η ομάδα να κάνει αξιοπρεπείς προπονήσεις, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών και να μην τους χαλάει η διάθεση. Άλλωστε, κάποια από αυτά θα έχουν ευκαιρίες και στο ανδρικό φέτος, έτσι ώστε να συνεχιστεί η εξέλιξή τους και να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Όπως τονίζει στο gazzetta.gr ο προπονητής τους, πρόκειται για παιδιά με «μεγάλη θέληση, ταλέντο και σωματικά χαρακτηριστικά. Ξεκίνησαν προετοιμασία νωρίς, από τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου. Κατέβηκαν και στο εφηβικό για εμπειρίες, ενώ τα Χριστούγεννα έπαιξαν φιλικά στην Αθήνα. Είχαν καταλάβει και οι ίδιοι ότι μπορούσαν», προσθέτει. Με το συνδυασμό όλων των παραπάνω, οι πρωταθλητές έφτασαν στο σημείο να κάνουν... συντήρηση δυνάμεων σε κάποια ματς, με τον κόουτς να χρησιμοποιεί μικρότερους παίκτες για να πάρουν ευκαιρίες!

«Η Πάρος είναι το μοναδικό νησί που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα όπου οι προσπάθειες κατασκευής κλειστού είναι ακόμα στα σπάργανα», μας λέει ο Αντώνης Λάμπρου, υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ στον ΑΟ Πάρου. Το ταλέντο των πιτσιρικάδων και η σωστή δουλειά έδειξε ότι ο αθλητισμός, σε αυτές τις δυσοίωνες μέρες, αποτελεί μια διέξοδο για τα παιδιά, που με πενιχρά μέσα παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις. Η επιτυχία τους κατάφερε να ενώσει ολόκληρο το νησί. Μένει να δούμε αν η φωνή του κόσμου θα ακουστεί κι αν επιτέλους ο παριανός αθλητισμός θα αποκτήσει το δική του στέγη...

 

Τελευταία Νέα