Παπαθεοδώρου: «Μία οικογένεια η Νέα Κηφισιά»

Παπαθεοδώρου: «Μία οικογένεια η Νέα Κηφισιά»

Gazzetta team
Παπαθεοδώρου: «Μία οικογένεια η Νέα Κηφισιά»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την οικογενειακή Νέα Κηφισιά, για τον... ανήσυχο Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για το φαβορί ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Ο προπονητής της Νέας Κηφισιάς μίλησε στην τηλεόραση του art TV για...

...την πίεση του φαβορί: «Είναι κάτι που δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις ακόμα. Μετά τα ματς Κυπέλλου είχαμε πάρει βέβαια τον τίτλο του φαβορί κι εμείς οι ίδιοι είχαμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και πιστέψαμε παραπάνω στους εαυτούς μας. Είχαμε χτίσει την ψυχολογία μας σε ένα πολύ καλό επίπεδο εκείνη την εποχή. Οι επόμενοι 7 μήνες κύλησαν πολύ γρήγορα, αλλά και πολύ δύσκολα. Η δική μας ομάδα ήταν η μόνη που είχε τον τίτλο του φαβορί, η πίεση πάνω ήταν πάρα πολύ μεγάλη, τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια γιατί κάθε εβδομάδα έπρεπε να διαχειριστούν το "πρέπει" κι όπως ήταν λογικό υπήρχαν κι άσχημα αποτελέσματα. Υπήρχαν ήττες, υπήρχαν κακές εμφανίσεις, αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον στόχο που είχαμε βάλει αποκλειστικά από την αρχή της σεζόν».

...τη δραματική νίκη ανόδου επί του Φιλαθλητικού: «Ήταν συγκλονιστικές στιγμές με τον Φιλαθλητικό. Η πίεση ήταν μεγάλη κι έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς με τις 3 παρατάσεις ήμασταν όλοι τρελαμένοι. Προερχόμασταν από μία δύσκολη και πιεστική χρονιά. Ο Καράμπουλας είπε ότι η ήττα στα Τρίκαλα κι ο τρόπος που χάθηκε το ματς στιγμάτισε την ομάδα, ευτυχώς, όμως, την επηρέασε θετικά κι όχι αρνητικά. Είχαμε κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι, ουσιαστικά είχαμε την κατηγορία, αλλά στο τέλος έγιναν κάποια ανεξήγητα και χάσαμε το ματς. Ακόμα κι εκεί, όμως, φάνηκε η δύναμη της ομάδος. Και δεν είναι μόνο οι καλοί παίκτες, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα είναι αγαπημένη και δεμένη. Αυτό είναι που κράτησε την ομάδα όλη τη χρονιά. Ότι, δηλαδή, στηρίζει ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές. Ακόμη και μετά τα όσα έγιναν στα Τρίκαλα, είχαμε την τύχη στα χέρια μας κι αυτό ήταν κάτι για το οποίο παλεύαμε όλη τη χρονιά. Να έχουμε το τελευταίο ματς στο γήπεδο μας. Και σε αυτό το παιχνίδι έγιναν πολλά. Πήγε στην 3η παράταση, αλλά, αν θέλουμε να μιλήσουμε μπασκετικά, πάλι εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε την υπεροχή μας. Ήμασταν καλύτεροι. Η Κηφισιά έκανε 86 επιθέσεις κι ο Φιλαθλητικός 64. Είχαμε παραπάνω επιθέσεις, αλλά δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις, γιατί και τα παιδιά του Φιλαθλητικού είναι καλοί αμυντικοί και γιατί εμείς δεν είχαμε καθαρό μυαλό».

...την «αδικία» ανόδου «μόνο» 2 ομάδων: «Με βάση την εικόνα του πρωταθλήματος είναι άδικο ότι έμεινε ο Φιλαθλητικός έξω. Είναι μία ομάδα που για 25 αγωνιστικές ήταν στις 2 προνομιούχες θέσεις. Στο τελευταίο ματς έχασαν στο σουτ. Θεωρητικά αυτό είναι αδικία, γιατί και καλό μπάσκετ παίξανε και νέα παιδιά έβαλαν στον χώρο. Βέβαια, όποιος κι απ' τους 3 κι αν δεν ανέβαινε, θα ήταν άδικο. Οι τρεις ομάδες ξεχώρισαν απ' την αρχή της χρονιάς, μαζί με τον Κόροιβο, αλλά δυστυχώς ανεβαίνουν μόνο 2».

...τον Ολυμπιακό του 2013: «Ο Ολυμπιακός ήδη είναι πετυχημένος. Βρίσκεται για 2η συνεχόμενη φορά στο Final Four κι αυτό από μόνο του συνιστά επιτυχία. Όμως, υπάρχουν φιλοδοξίες και δε θα μείνουν εκεί. Θα πάνε για να σηκώσουν το κύπελλο. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, γιατί, ναι μεν η ΤΣΣΚΑ έχασε Σβεντ και Κιριλένκο, έχουν, όμω,ς πιο δεμένο σύνολο κι έναν προπονητή καλύτερο και πιο έμπειρο σε διαδικασία Final Four. Ειδικά σε σχέση με τον προπονητή του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι, όμως, είναι ανοιχτό, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξανά να είναι αυτή που πρέπει να πάρει τη νίκη. Για τον κόουτς Μπαρτζώκα είναι κάτι καινούργιο αυτό που ζει φέτος, καθώς το βάρος είναι μεγάλο. Ίσως θα έπρεπε να το διαχειριστεί καλύτερα στην αρχή της χρονιάς. Να μη δώσει τόσο πολύ σημασία στα όσα ακούστηκαν, τα οποία είναι λογικά, όταν είσαι στον Ολυμπιακό, γιατί σχολιάζονται τα πάντα. Πρέπει να έχει μεγάλο στομάχι, για να τα αντέξεις. Δεν έπρεπε να δώσει τόσο μεγάλη σημασία ο Μπαρτζώκας. Το μπάσκετ, εξάλλου, είναι αρκετά δύσκολο να το αντιληφθείς. Λένε ότι πάντα φταίει ο προπονητής, όπως, δηλαδή, λένε όλοι για τον Μπαρτζώκα και τα όσα έγιναν στην Πόλη. Αν, όμως, είχαν πάρει τα ριμπάουντ οι παίκτες ή αν έβαζε το καλάθι ο Πρίντεζης, θα μιλάγαμε τελείως διαφορετικά για τον Μπαρτζώκα. Θα του λέγαμε "μπράβο" για την επιλογή να αφήσει τον Σπανούλη στον πάγκο, αφού τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

...τον δεύτερο ημιτελικό του Final Four της Ευρωλίγκας (10-12/5): «Το Ρέαλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα είναι θέμα ημέρας. Οι ομάδες γνωρίζονται καλά, αν κι η Μπαρτσελόνα δείχνει επηρεασμένη απ' την απουσία του Μάικλ, η οποία την κάνει πιο εύκολα αναγνωρίσιμη στο πώς θα επιτεθεί. Αμυντικά το ζήτημα είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καλά γκαρντ και για τη Μπαρτσελόνα είναι δύσκολο να τους μαρκάρει και γι' αυτό πρέπει να βρει λύση, αφού δεν γίνεται να βρίσκονται στην ίδια 5άδα οι Ναβάρο και Γιασικεβίτσιους κόντρα σε τόσο καλά γκαρντ. Γενικά, όμως, θα ισορροπημένο ματς».

...τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Βασίλης Σπανούλης είναι φανερά ανήσυχος. Ψάχνει συνεχώς κίνητρο για να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους ότι είναι ο κορυφαίος. Γι' αυτό έχει πολλές αλλαγές στην καριέρα του. Πιστεύω πως, αν πάρει φέτος το Final Four, θα φύγει. Ανεξαρτήτως προσφοράς χρημάτων, γιατί ψάχνει συνέχεια νέες προκλήσεις. Κι αυτό είναι ένα πολύ καλό μάθημα για τα νέα παιδιά, αφού, αν δεν έχεις κίνητρο, δεν μπορείς να προχωρήσεις κι ας υπάρχει ταλέντο κι αθλητικά προσόντα».

...το μυστικό της επιτυχίας της Νέας Κηφισιάς: «Σε όλο αυτό που έχει πετύχει η Νέα Κηφισιά εκείνος που μας δίνει το έναυσμα για να συνεχίσουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας είναι ο πρόεδρος μας, ο κ.Λατσούδας. Ή καλύτερα η οικογένεια του κ.Λατσούδα, γιατί υπάρχει κι ο γιος του, που αυτή τη στιγμή τρέχει όλα τα θέματα της ομάδος. Είναι άνθρωποι πολύ αξιόλογοι κι εμείς στην ομάδα δεν τους βλέπουμε ως προέδρους. Ειναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Σε καλές και κακές στιγμές. Ειναι ουσιαστικά εκείνος που έχει φτιάξει την ομάδα και την έχει οδηγήσει εκεί όπου είναι. Όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούμε τους στόχους, που βάζει εκείνος. Η ομάδα είναι μία οικογένεια και την οικογένεια αυτή την έχει στηρίξει η οικογένεια του κ.Λατσούδα και το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας τούς ανήκει».

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα