Σάκοτα: «Δεν με νοιάζουν τα στατιστικά, θέλω τρόπαιο»!

Σάκοτα: «Δεν με νοιάζουν τα στατιστικά, θέλω τρόπαιο»!

Κάτια Πετροπούλου
Σάκοτα: «Δεν με νοιάζουν τα στατιστικά, θέλω τρόπαιο»!

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα μιλάει στο gazzetta.gr για τα λογικά σκαμπανεβάσματα της ΑΕΚ με την έναρξη της σεζόν και τονίζει πως δεν τον νοιάζει η ατομική του επίδοση, αλλά το πως θα κατακτήσει ένα τρόπαιο με την κιτρινόμαυρη φανέλα!

«Αρχηγός είναι κάποιος που χρειάζεται κι άλλους ανθρώπους», είχε πει ο Γάλλος ποιητής και συγγραφέας, Πολ Βαλερί.

Πολωνία – Μαυροβούνιο με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Λεβαντόφσκι σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Και ο Ντούσαν Σάκοτα είναι αυτό ακριβώς: αρχηγός μιας ομάδας, που δεν στέκεται στην εμφάνισή του, όσο καλή κι αν είναι αυτή, αλλά γνωρίζει καλά πως χωρίς τους συμπαίκτες του δεν θα μπορέσει να φτάσει πουθενά.

Η ΑΕΚ, μετά το Κύπελλο Ελλάδος, έκανε πρεμιέρα και στην Basket League κόντρα στα Τρίκαλα, με τον 31χρονο φόργουορντ να τελειώνει την αναμέτρηση με 16 πόντους (2/3δ., 4/7τρ.), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος, σε 23' και να οδηγεί τους «κιτρινόμαυρους» στην νίκη (91-72).

Ο Σάκοτα μίλησε στο gazzetta.gr για την έναρξη του πρωταθλήματος και την νίκη με την θεσσαλική ομάδα και υποστήριξε πως είναι λογικό να υπάρχουν τα όποια σκαμπανεβάσματα στο παρκέ, καθώς μόλις ξεκίνησε η σεζόν.

«Σίγουρα κρατάμε το θετικό αποτέλεσμα. Όπως είπε και ο κόουτς στην Συνέντευξη Τύπου, πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν μπήκαμε πάλι τόσο καλά στο ματς, αλλά και στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο σοβαρευτήκαμε και παίξαμε πολύ καλή άμυνα και κάναμε εμείς τα πράγματα εύκολα»., ενώ συμπλήρωσε για το... μούδιασμα που παρουσιάζει η ομάδα με την έναρξη των παιχνιδιών: «Είναι άκρως λογικό αυτό. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Στο ματς του Κυπέλλου τα παιδιά που ξεκίνησαν, μπήκαν πάρα πολύ καλά κι εμείς από τον πάγκο ήμασταν αυτοί που ρίξαμε τον ρυθμό. Αυτή τη φορά έγινε το αντίθετο. Είναι λογικό. Είμαστε ακόμα καινούρια ομάδα, αλλά όσο περνά ο καιρός πρέπει να τα ελαττώνουμε αυτά περισσότερο».

Άπαξ και βάλει ένα τρίποντο ο αρχηγός της «Βαασίλισσας», το σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσει... βροχή από αυτά. Ο Σερβοέλληνας αθλητής ευστόχησε σε 4/7 τρίποντα κόντρα στην ομάδα του Κώστα Μέξα, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 131 εύστοχα με την κιτρινόμαυρη φανέλα στην Basket League, και να ξεπεράσει τον Μιχάλη Κακιούζη (127). Ο ίδιος, κολακευμένος μεν, αλλά προσγειωμένος δε, τόνισε πως το μοναδικό πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι ένα τρόπαιο με την ΑΕΚ. «Εμένα με νοιάζει μόνο πόσους τίτλους θα πάρουμε! Αυτός είναι ο στόχος. Είναι τιμητικό μεν αυτό, αλλά είναι δύσκολο να φτάσω τον Μιχάλη. Δεν με νοιάζουν τα στατιστικά. Με ενδιαφέρει μόνο αυτό που λέω συνέχεια: πως είναι το όνειρό μου να σηκώσω κάποιο τρόπαιο με την ΑΕΚ!».

Όσο για τον κόσμο που έδωσε ικανοποιητικό «παρών» στο ΟΑΚΑ, σχολίασε: «Όποτε βλέπουμε περισσότερο κόσμο, μας δίνει έξτρα ενέργεια και κίνητρο. Θέλουμε κι εμείς με την σειρά μας, με το μπάσκετ που θα παίζουμε, να τους προσελκύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε».

Πλέον οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου έχουν μπροστά τους ακόμη μια πρεμιέρα: αυτή στην Ευρώπη και το Basketball Champions League, όπου θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας την ισπανική και πολύ δυνατή Εστουδιάντες (10/10, 19:30). Ο Σάκοτα ανέφερε πως η ομάδα ελπίζει πολύ σε μια καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία φέτος. «Θα ξεκινήσουμε αμέσως την προετοιμασία μας για την Εστουδιάντες. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς, γιατί έχουν ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Είναι πρεμιέρα. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η ευρωπαϊκή διοργάνωση φέτος, θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, οπότε είναι ο πρώτος τελικός για εμάς. Όλα τα ματς στον όμιλο θα είναι πάρα πολύ κρίσιμα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα