Καράμπουλας: «Δεν είναι στόχος μας το Κύπελλο, αλλά η άνοδος»!

Κάτια Πετροπούλου
Καράμπουλας: «Δεν είναι στόχος μας το Κύπελλο, αλλά η άνοδος»!

bet365

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας μιλάει στο gazzetta.gr για την ξέφρενη πορεία του Ιωνικού στο Κύπελλο Ελλάδος, την άνοδο στην Α2 που είναι μονόδρομος και εκμυστηρεύεται πως νιώθει πολύ καλά στην νέα του ομάδα.

Διαγόρας, Περιστέρι, Δόξα Λευκάδας, Τρίκαλα και Ηρακλής.

Αυτές είναι οι ομάδες που έχει... παρασύρει στο διάβα του ο Ιωνικός στο Κύπελλο Ελλάδος κι έχει καταντήσει να είναι «talk of the town» στα μπασκετικά, και όχι μόνο, πηγαδάκια.

Μια ομάδα από την Β' Εθνική έχει καταφέρει να... ταράξει τα νερά, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την θεσσαλική ομάδα από την Basket League και ακόμα μία στην συνέχεια, που είναι φαβορί για άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» από την Α2. Παίκτες που τα... μάζεψαν από το Κερατσίνι (Καράμπουλας, Κουντουράς, Πετροδημόπουλος, Μπατής, Κατούφας, Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος) και πήγαν στην Νίκαια, μετά την άνοδο που πέτυχαν με το Φάρο για δεύτερη σερί φορά στην Α1, ενισχυμένοι ξανά με την παρουσία του Βαγγέλη Τσάπα, για τον οποίο οι παίκτες του στάζουν... μέλι.

Λες και τους έχει αγγίξει κάποιος με ένα μαγικό ραβδάκι και είναι προεξοφλημένο ότι θα γράφουν επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ, από την στιγμή που βρέθηκαν μαζί.

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας μιλάει στο gazzetta.gr για την τρελή αυτή πορεία της νέας του ομάδας κι έδειξε αρκετά προσγειωμένος, όσον αφορά το Κύπελλο, καθώς θεωρεί πως είναι μια δυνατή προετοιμασία για το πρωτάθλημα, στο οποίο είναι μονόδρομος η άνοδος στην Α2.

«Το Κύπελλο δεν είναι ο στόχος μας. Σαφώς και αντιμετωπίζουμε σοβαρά τα παιχνίδια και μας αρέσει που παίζουμε ενάντια σε δυνατές ομάδες. Όπως και το παιχνίδι που θα έρθει με τον ΓΣΛ-Φάρο θα το αντιμετωπίσουμε εξίσου σοβαρά, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το πρωτάθλημα», λέει αρχικά και πρόσθεσε για τις προσδοκίες που υπάρχουν, οι οποίες έχουν γίνει μεγαλύτερες, μετά από ένα τόσο δυνατό αγωνιστικό ξεκίνημα: «Πάντα υπάρχουν προσδοκίες από αυτούς που απαρτίζουν μια ομάδα. Θεωρώ ότι όντως είμαστε φαβορί για την άνοδο, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο παρκέ. Πρέπει με το ίδιο σκεπτικό, όπως μπαίνουμε και στο Κύπελλο, να μπούμε κι εκεί. Να παίζουμε δυνατά στην άμυνα και να κάνει ο καθένας το παιχνίδι του και νομίζω πως δεν θα έχουμε προβλήματα. Βέβαια, άλλο το Κύπελλο, άλλο το πρωτάθλημα».

Πέρυσι, ο 35χρονος σμολ φόργουορντ έζησε μια μοναδική στιγμή στην καριέρα του, όταν αντιμετώπισε με τον Φάρο τον Παναθηναϊκό, στον τελικό Κυπέλλου στις 06/03/16. Τότε, που αυτός και η παρέα του απέδειξαν πως γίνονται ακόμα «θαύματα». Ωστόσο, φέτος δεν έχει τέτοιες... βλέψεις, καθώς, αν ο Ιωνικός περάσει τον «νεοφώτιστο» στην Α1, ΓΣΛ-Φάρο (30/09, 17:00), τότε θα βρει στον προημιτελικό τον Ολυμπιακό!

«Το έχω ξεγράψει αυτό, γιατί στην επόμενη φάση, αν περάσουμε, συναντάμε τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, όταν με ρωτούσαν τότε στο Φάρο αν προτιμώ τελικό Κυπέλλου ή άνοδο, εγώ πάντα έλεγα "άνοδο"! Θα προτιμούσα να μην είχα πάει στον τελικό Κυπέλλου και να είχα ανέβει κατηγορία, άσχετα αν τελικά έγινε αυτό. Δεν θα αντάλλασσα τον βασικό στόχο της ομάδας με την παρουσία στον τελικό Κυπέλλου, που ξέραμε ότι δεν θα υπήρχε περίπτωση να πάρουμε το τρόπαιο. Αλλά ακόμη και τώρα, αυτός είναι ο στόχος του Ιωνικού: να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α2, και όχι το να είμαστε στους "4" του Κυπέλλου. Δεν θα σου δώσει κάτι το να είσαι εκεί, κι ας είσαι ομάδα Β' Εθνικής, από το να χάσεις την άνοδο στην Α2 και να βγεις τρίτος», απαντάει με απόλυτη ειλικρίνεια.

Όσον για τον ΓΣΛ-Φάρο - που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση της ομάδας του Κερατσινίου, που εκείνος μαζί με τους συμπαίκτες του ανέβασαν στην Basket League, και του Γυμναστικού Λάρισας- καθόλου δεν τον βλέπει σαν... παλιά του ομάδα. «Δεν θα το έλεγα ακριβώς ότι είναι η προηγούμενή μου ομάδα. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να το δω έτσι. Ίσως αν ήταν ο Τσάπας εκεί, να ένιωθα διαφορετικά», παραδέχεται, κι έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου: «Ο Τσάπας είναι χρόνια στο χώρο, έχει κάνει τα λάθη του, τα σωστά του, έχει δει, έχει μάθει. Ξέρει να δημιουργεί μια ομάδα και να την καθοδηγεί. Ήταν ο βασικός λόγος που πήγα στην Νίκαια».

Απαρτισμένος ο Ιωνικός ως επί το πλείστον από παίκτες του Φάρου (7/12), λογικό είναι να υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα, σε συνδυασμό, βέβαια, και με τους παίκτες που παρέμειναν στα «κυανόλευκα». «Σίγουρα έχουμε χημεία τα παιδιά που ήμασταν μαζί τα δύο αυτά χρόνια, αλλά την ίδια χημεία έχουν και οι Βασιλόπουλος και Βουγιούκας, που έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Έχουν άψογη συνεργασία και φέτος. Ήρθαμε αρκετά παιδιά από το Φάρο, αλλά και όσοι ήταν στον Ιωνικό από πριν μας υποδέχθηκαν πολύ καλά. Όλοι δίνουν το κάτι παραπάνω κι έχουμε πετύχει, ό,τι έχουμε πετύχει ως τώρα στο Κύπελλο. Όλη η ομάδα του Ιωνικού, από παράγοντες μέχρι παίκτες, μας έχουν κάνει πραγματικά να αισθανόμαστε σαν να είναι η ομάδα μας, που είναι! Απλά εννοώ όσον αφορά τον τρόπο που μας καλοσώρισαν από την πρώτη στιγμή. Νιώθω τέλεια και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά».

Μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ (2013-14), ο Καράμπουλας φόρεσε την φανέλα ομάδων που ίσως δεν τύχαιναν μεγάλης στήριξης του κόσμου. Πλέον, στην Νίκαια, οι οπαδοί δημιουργούν «καυτή» ατμόσφαιρα, κάτι που χαροποιεί τον ίδιο. Αν και αποκαλύπτει: «Εγώ προτιμώ να παίζω με κόσμο, κι ας είναι της αντίπαλης ομάδας (γέλια). Πάντα είναι ωραίο να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Τώρα έχουμε την τύχη αυτός ο κόσμος να είναι με το μέρος και σίγουρα σού δίνει ώθηση κάποιες στιγμές του παιχνιδιού. Εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα από τις νίκες που θα φέρουμε στο πρωτάθλημα να τον κρατάμε “ζεστό”, ώστε να συνεχίσει να έρχεται».

Κάθε... σωστός παίκτης φροντίζει να έχει κι ένα προσωνύμιο! Το δικό του; Δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από «Mr Άνοδος»! Κι αυτό διότι έχει ανεβάσει κατηγορία ομάδες συνολικά έξι φορές (Ίκαρος Καλλιθέας, Κηφισιά, ΑΕΚ, Καβάλα, Φάρος δις), γεγονός που δείχνει πως κάτι κάνει καλά. Ή μήπως τυχαίνει; «Μπορείς να πεις κι ότι τυχαίνει κιόλας. Τυχαίνει να βρίσκομαι σε καλές ομάδες, με καλούς συμπαίκτες. Το άθλημα δεν είναι ατομικό. Δεν σημαίνει πως αν εγώ είμαι καλός παίκτης, όπου και να πάω, η ομάδα μου θα ανέβει. Χρειάζομαι και συμπαίκτες για να γίνει αυτό και δόξα τω Θεώ, στις προηγούμενες ομάδες που ήμουν, πάντα είχα αξιόλογους συμπαίκτες στο πλευρό μου. Σίγουρα έβαζα κι εγώ το λιθαράκι μου και η ομάδα πετύχαινε τους στόχους της».

 

Τελευταία Νέα