Σκάνδαλο δωροδοκίας στο NCAA!

Σκάνδαλο δωροδοκίας στο NCAA!

Σκάνδαλο δωροδοκίας στο NCAA!

Τέσσερις βοηθοί προπονητών σε ισάριθμες κολεγιακές ομάδες συνελήφθησαν με την κατηγορία της διαφθοράς όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές που έφεραν στην επιφάνεια το σκάνδαλο που κλονίζει το NCAA.  

Οι προπονητές Εμάνουελ «Μπουκ» Ρίτσαρντσον (Αριζόνα), Τσακ Πέρσον (Όμπερν), Λαμόντ Έβανς (Οκλαχόμα Στέιτ) και Τόνι Μπλαντ (USC) κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν με χιλιάδες δολάρια προκειμένου να κατευθύνουν τους επόμενους ΝΒΑers προς συγκεκριμένους ατζέντηδες και οικονομικούς συμβούλους! Παράλληλα συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα με τις ίδιες κατηγορίες και εκ των ιδιοτήτων τους προκύπτει ότι είχε συσταθεί ολόκληρο κύκλωμα!

Οι κατηγορίες αφορούν ομοσπονδιακά αδικήματα, άρα επισείουν βαριές ποινές. Την έρευνα διεξήγαγε το FBI από το 2015 και φαίνεται είναι αναμεμειγμένο και ένα μεγάλο κολέγιο. Οι πληροφορίες του ESPN αναφέρουν πως αυτό είναι το Λούιβιλ, το οποίο κατηγορείται ότι μέσω των συλληφθέντων στελεχών των εταιρειών αθλητικών ειδών δωροδόκησε με ποσό 100.000 δολαρίων έναν παίκτη, του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό, προκειμένου να επιλέξει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει και να παίξει μπάσκετ.

«Η έρευνα αποκάλυψε διάφορες περιπτώσεις κατά τις οποίες προπονητές χρησιμοποίησαν την επιρροή τους προς τους παίκτες και τις οικογένειές τους για να τους ωθήσουν προς συγκεκριμένους συμβούλους, όχι επειδή αυτοί οι σύμβουλοι το άξιζαν, αλλά επειδή οι προπονητές είχαν δωροδοκηθεί από τους συμβούλους» αναφέρει η δικογραφία.

Best of internet